Gönderen Konu: Rolanti ve yağ kokusu problemi  (Okunma sayısı 8591 defa)

Çevrimdışı metos85

• Profili Görüntüle
Rolanti ve yağ kokusu problemi
« : 24 Mart 2011, 21:35:27 »
Öncelikle herkeze selamlar çok yararlı bir forum yeni üye oldum yardım ve fikirlerinizi alabileceğim birkaç sorum olacak
Aracım lpg li
1.Problemim sabahları ilk çalıştırmada devir 11 e cıkıyor otomatik jikle devreye giriyor fakat araç tam ısınmadan yani 20 saniye sonra devir 8 e düşüyor haliyle silkeleme ve gaz yememe gibi problemler oluyor serviste cihaza bağlandı oksijen sensörü arızası veriyor sizce doğru tespit mi?
2.Problem araç biraz yüksek devire çıkıldıgında 4000-5000 gibi hemen kabin içine yağ kokusu geliyor buram buram servis yağ yakıyor gibisinden birsey söylemedi ki zaten beyaz yada mavimsi duman atmıyor egzozundan ama biraz sıkıştırdıgımda hemen yag kokusu alıyor içeriyi motor yıkattım kaç kere ama banamısın demedi en son servisten yakıtı başka yerden almamı tavsiye ettiler sizce neden olabilir başına gelen arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim saygılar.

Çevrimdışı golfüçyüs

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: -
Ynt: Rolanti ve yağ kokusu problemi
« Yanıtla #1 : 24 Mart 2011, 21:43:04 »
aynı sorun bendede oluyor bazen yağ kokusu hariç ... bende köydeyken mecburen petrol ofisinden alıyodum o zaman çok sık yapıyodu ama dödükten sonra benzini hep aynı bp den almaya başladım ve o zamandan berii hiç olmadı o devir zımbırtısı  ;) bide aracın kaç model km si ne onlarıda sölermisin

Çevrimdışı metos85

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 24 Mart 2011, 21:50:12 »
cevap için teşekkürler aracım 99 model 151 bin km de

Çevrimdışı golfüçyüs

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2011, 22:03:46 »
dediğim gibi benzin aldığın yeri değiştir petrol ofisini kimse tavsiye etmiyo bide hep aynı istasyondan al eğer düzelmesse bide boğaz kelebeğinin tıkalı olmasıda yapıyomuş böle arızalar onu temizletirsin  :tamamdir

Çevrimdışı metos85

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 24 Mart 2011, 22:14:12 »
servisin tavsiyesi üzerine değiştirdim opetden alıyordum bp den alıyorum artık son 1 haftadır rolanti eskiye nazaran daha iyi gibi

Çevrimdışı golfüçyüs

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 24 Mart 2011, 22:26:42 »
bp ve shell den şaşmamak lazım yazık günah litresine 4 lira veriyoruz daha önemlisi arabalarımıza yazık  :melek:

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2011, 12:07:35 »
ben 5 senedir petrol ofisi aynı istasyondan 95 oktan alıyorum, çok nadir olarakta opetten.
boğaz kelebeğini de daha 1 kere temizledim, oda herhangi bir sorunu olduğundan değil meraktan  :)

Çevrimdışı metos85

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 25 Mart 2011, 20:58:38 »
opet i terketmemle birlikte rolanti de düzeldi.Yağ kokusunun sebebini de buldum hava filtresinden boğaz kelebegine giden hortumun yağ kapagının altına giden bağlantısı patlamış ordan egzoz manifoltuna yağ damlıyormuş hortumu degiştirdim sorun kalmadı.

Çevrimdışı golfüçyüs

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Mart 2011, 00:49:23 »
ben 5 senedir petrol ofisi aynı istasyondan 95 oktan alıyorum, çok nadir olarakta opetten.
boğaz kelebeğini de daha 1 kere temizledim, oda herhangi bir sorunu olduğundan değil meraktan  :)

abi istasyondan istasyona çok değişiyo onu farkettim 2 hafta tatil boyunca aynı petrol ofisinden aldım araba her durduğumda rölanti gidip geliyodu istanbula dönünce bp den almaya başladım araba nefes aldı kendine geldi valla   :sevgi:

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 26 Mart 2011, 10:43:10 »
sirkülasyonun çok olduğu benzin istasyonunu seçmek lazım,
kesinlikle de fişinizi alın  ;)

Çevrimdışı golfüçyüs

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 27 Mart 2011, 00:42:49 »
sirkülasyonun çok olduğu benzin istasyonunu seçmek lazım,
kesinlikle de fişinizi alın  ;)

fiş alın derken arabaya benzinden bi zarar geldiğinde ispat içinmi diyosun abi ?

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 29 Mart 2011, 14:34:30 »
oksijen sensörü ve boğaz kelebeğini temizlettir depoyu opette totalde filan doldurup würth enjektör temizleyicide dök tamamdır ama yağ kokusu hakkında bi fikrim yok belki aldığın benzinden kaynaklanıyodur :)
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 29 Mart 2011, 16:00:47 »
yağ kokusunun nedenini bulmuş zaten arkadaş,

fiş alın derken arabaya benzinden bi zarar geldiğinde ispat içinmi diyosun abi ?

her ihtimale karşı, hem araç için hemde pompacı hilelerine karşı  ;)

Çevrimdışı golfüçyüs

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 29 Mart 2011, 19:02:07 »
yağ kokusunun nedenini bulmuş zaten arkadaş,

her ihtimale karşı, hem araç için hemde pompacı hilelerine karşı  ;)

:tamamdir