Gönderen Konu: yay presleme ve amortisör bakımı hakkında  (Okunma sayısı 5716 defa)

Çevrimdışı rsb

• Profili Görüntüle
yay presleme ve amortisör bakımı hakkında
« : 27 Eylül 2011, 18:31:18 »
slm forumdaşlarım ... aracımın amortisörleri artık işlevini yerine getiremiyo sadece yayların üstünde zıplaya zıplaya gidiyorum ... virajlarda yatıyor tümseklerden sonra   yaylanıyorum bol bol .. artık buna bi son demek istiyorum .. namiştain amortisöre gittim . amortisörlerin bakımı ve (uzun zamandır aklımda olan şey aracımı basmaktı) yayları presleme işlemi işçilik ve herey dahil 350 tl gibi rakama yaparım diyo .. sadece amortisör bakımı 200 tl diyo ve garantili olacakmış amortisör .. sıfırları aşağı yukarı 300 tl civarına geliyo gerçi ama  işçilik ücreti falan dersen  gene amortisörler 400 ü buluyo  ve spor yay alsam dolar yükseldiği için 400 + 100 işçilik 500 tl   de o 900 tl yi buluyo ... bana  bi fikir verin arkadaşlar .. ebay den bakıyorum almanyada falan coiloverlar 180-200 euro civarında görünüyo .. yay preslemeyi tavsiye edermisiniz ? adam yüksek model arabalara falan yapıyorum diyo gerçi dediklerinin yüzde 90 ı satış politikası ama  sizlerinde fikrini alayım ...

Çevrimdışı 06kzn39

• Profili Görüntüle
Ynt: yay presleme ve amortisör bakımı hakkında
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2011, 19:06:22 »
bu konuda kesinlikle tartışma çıkar diye tahmin ediyorum preslemek kesmeden daha iyi  namiştain amortisör istanbulda ünlü bir yerdir yaptıran çok var onlardan birine sormak lazım spor yaylar türkiyede çok pahalı benim görüşüm yapırmandan geçer yani 3,5 cm presletsen yeterlidir bence ama preslendiği zaman yaylar birbirine vururmu o da var yani şöyle açıklayayım
lafın gelişi helezonlar 8 bakla 30 cm ısıtılırsa 8 bakla 25 cm olcak bakla arasındaki mesafe kısalacak ve araç tümseğe giince baklalar arası daha kısa olacağından bir birine sürtme yapar diye tahmin ediyorum yani ister yaptır ister yaptırma

Çevrimdışı alper19

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2011, 19:30:19 »
amortisorler sertlesmesse arabayida basmak istiyosan ne yaparsan yap ziplar tangir tungur gidersin ben yay aldim zipliyoda vuruyoda amortisorlerin spor olmasi lazim ki oda konforu bozucaktir sakin umutlanma yani konforda kaybim olmaz diye bide bu amortisor bakimi 200 tl neymis cok gibi geldi bana fiyat

Çevrimdışı rsb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2011, 09:17:36 »
valla  benim aklımdaki kısaltma ölçüsü arkalar 4cm önler 5 cm düşünüyodum..( yani eibach 5cm alçaltma kiti ile aynı değerler ) aynı zamanda amortisörleri sertleştirip konfordan ödün vererek kullanmayı göze aldım ...  200 tl amortisör için yüksek bi fiyat gerçekten bende 200 amortisöre verene kadar 350 ye hem amortisör hemde  presleteyim diyorum yayları ... çünkü sadece  yayı 300 e  presliyolar .. biraz kârlı bi iş gibi geliyo ...

Çevrimdışı 06kzn39

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2011, 09:40:51 »
ankarada 100 tl ye presliyorlar fiyat uygun aramızda presleten var mı arkadaşlar