Gönderen Konu: Turbo problemi!  (Okunma sayısı 2980 defa)

Çevrimdışı toygun

  • İleti: 24
  • ooO Kadarrr!!!!
    • Profili Görüntüle
Turbo problemi!
« : 02 Kasım 2012, 19:19:25 »
Merhaba arkadaslar 2001 1.9tdi bora aracimda son bir haftadir bir problem var. Bir kac gun evvel yolda sollamaya cikdigimda bir anda turbo durdu ve aracin hizi azalmaya ve cekmemeye basladi. Kenara cekdim durdum ve yeniden calisdirdigimda duzeldi. Sonraki gun ayni seyi uc kere yapti. Bir arkadasin basina gelmisti bu olay ve Debimetre denen kucuk prizli; turbo sogutmasina takili bir parca degistirerek hatayi giderdigini soyledi. Sizce baska ne gibi sorun olabilir? Bu sorun debimetre degilde direk turbo sorunumudur? Turboda sorun olsa aracin ekraninda herhangi bir isaret lambasi yanarmi?

Logged

Çevrimdışı 61TS061

  • İleti: 114
    • Profili Görüntüle
Ynt: Turbo problemi!
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2012, 20:11:25 »
merhabalar.
kontak açılıp kapandığında düzeliyorsa sorun çok yüksek ihtimalle turbodan kaynaklanıyor.Turbonuzun kurum yapmış olması muhtemel görünüyor.Sökülüp temizlenir sorununuz giderilir.turboda ıslık sesi falan çok geliyor mu?aracınızı bir arıza tespit cihazına bağlatıp turbo basıncınızı ölçtürün.debimetrenin değerine de orada bakarlar zaten.Turbo basıncı 1400 ün altındaysa turbonuz yeterince basmıyor demektir.Geçmiş olsun.İnşallah en az masrafla halledersiniz.Gelişmeleri yazarsanız haberdar oluruz biz de.
VW BORA 2000 1.9 TDİ COMFORTLİNE

Çevrimdışı 3Rs!N

  • İleti: 32
    • Profili Görüntüle
Ynt: Turbo problemi!
« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2012, 01:26:54 »
Aynı sorunu hyundai tucsonda 3ay once uzun yolda yaşadık yakıttan kaynaklanmıs deponun sonuna dogru basımıza geldi 1 2 kisiye sorduk turbodan dediler araci cekici ile cektirecektik ayarlamalar yapılırken depoyu fulleyip  deneme sürüsüne cıktım eski haline gelmisti sonrasında 500 km yol yaptık herhangi sorun yasamadik insallah sizinkisi de basit bir sorundur en az masraf ile cozulur.

Çevrimdışı toygun

  • İleti: 24
  • ooO Kadarrr!!!!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Turbo problemi!
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2012, 03:36:40 »
Tekrar merhaba, bugun servisden randevu aldim, carsambaya verdiler randevuyu. Carsamba gunu sonucu yazarim beyler. Servis muhtemelen debimetre yada baska bir parca diye tahmin yuruttu. Turbo olsa ekranda bir isik yanardi dedi. Ama yinede kontrol edilecek carsamba detaylica. ilginiz icin sagolun carsamba gorusuruz.

Çevrimdışı toygun

  • İleti: 24
  • ooO Kadarrr!!!!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Turbo problemi!
« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2012, 14:34:56 »
Merhaba arkadaslar, sorun cozuldu!! Carsamba gunu servise goturdum araci diagnostik denilen alete bagladilar ve sorunun debimetre de oldugunu soylediler. Yalniz parca ve degisimi icin 250 € istediler. Sorunu duyduktan sonra parca degistirmeyip araci teslim aldim. Parcayi baska bi yerden 90 € alip youtubeden nasil yapildigina bakarak kendim degistim. Basit bir is oldugunu gorunce zaten kendim yapmaya karar verdim. Simdi sorun cozuldu cok sukur korktugum olmadi. Araci satip baska ikinci el bir arac almak kararindayim 10 yasini gecdi 170binde, bundan sonra iflah olmaz :)
NOT; servislerde araciniza parca degistirdiginizde degisen parcayi isteyin arkadaslar, eski parcayi onarip takanlar var bu birinci sebep. Ikinci sebep ise degisen parcayi geri satabiliyorsunuz dusuk fiyattanda olsa. 90 liraya yeni debimetre aldim adamlar bana eskisini getir 20 lira geri verecegiz dediler ve goturdugumde 20 lira geri aldim...

Çevrimdışı havacieagle

  • İleti: 16
    • Profili Görüntüle
Ynt: Turbo problemi!
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2012, 11:33:36 »
bendede aynı sıkıntı oldu arkadaşım konyada hicret otomotiv var mükemmel usta 27 yaşında ama almanyada büyümüş alman bir motor ustasının yanında yetişmiş.benim n75 sensörünü değiştirdi turboya giden hortumları değiştirdi düzeldi ama turbonun kendindense egzosdan beyaz duman atar herhalde o zaman turbonun sökülmesi lazım turbo arızalı ise benden tavsiye hiç tamirle uğraşmayın sıfır alın.geçmiş olsun.