Gönderen Konu: Eksantrik Sensör Arızası  (Okunma sayısı 11197 defa)

Çevrimdışı bigmen306

  • İleti: 27
    • Profili Görüntüle
Eksantrik Sensör Arızası
« : 19 Mart 2010, 01:18:13 »
Merhaba...
Yeni bir katılımcı olarak başımdan geçen bir deneyimi paylaşmak istedim. Belki aynı sorunu yaşayanlara bir katkısı olur.
Öncelikle Volkswagen araçlar konsunda bu ilk deneyimim. yaklaşık 2 ay önce 99 model Golf comfort satın aldım sürüş ve konfor olarakda oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim. Gerçi biraz bakıma ihtiyacı vardı sağını solun toparlamaya çalışıyorum. Gelelim yaşadığım ve biraz pahalıyada mal olsa sonunda çözebildiğim sornuma. Araç birkaç kez ilk marşa basışlarda çalışmama gibi bir durum göstermiş. hatta bir keresinde hiç çalışmamış ve uzn bir süre bekledikten sonra tekrar denememde çalışmıştı. bir sıkıntı olduğun hissetmiş ancak bir anlam verememiştim. Dün aracı evin önüne park edip eve çıktım ve üzerimi değiştirip tekrar indiğimde marşa basmama rağmen çalışmadı. marşa basıyorum araç çalışıyor ancak sanki birisi kontağı geri kapatmış gibi stop ediyor. daha öncede olduğu gibi bir süre bekleyip tekrar denemelime rağmen aynı durum devam ediyor. Üstelik herhangi bir arıza işaretide vermiyor. sonunda servise gidip drumu anlattım benzin pompasıdır dediler bir pompa bir bir ustayla geri geldik. ancak sorunu çözemedik doğal olarak çekici ile servise taşınmak zorunda kaldık. Araç cihaza bağlandı ve eksantrik sensör arızası verdi bu arada evin önünde yanmayan imbolizer arıza ışığı yanmaya başladı. sensör dediğiniz küçük bir kablo ancak öyle bir yere gizlemişlerki triger i komple sökmek zorundasınız. neyse sonunda sensör değişti tabii b arada hazır sökmüşken trigeride değitirelim dediler, üstüne birde yeni bir penzin pompam oldu ( parasını aldılar tabiki) sorunda şimdilik düzeldi umarım tekrar olmaz. Eğer aracınız çalışma problemi yaşıyorsa aklınızda bulunsun. mutlaka işi bilen bir ustaya test cihazına bağlatın hiç olmazsa arızada nokta tespiti yapma şansınız olur.
Biraz zun oldu ama ksura bakmayın. herkese tekrar merhaba ve kolay gelsin diyorum.

Logged

Çevrimdışı fosilci

  • İleti: 817
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eksantrik Sensör Arızası
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2010, 09:45:05 »
Uzun olsun açıklayıcı olsun bilgi için teşekkürler. Bu arada geçmiş olsun umarım tekrardan böyle arızalar vermez.

Çevrimdışı nizam

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 9580
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eksantrik Sensör Arızası
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2010, 10:29:56 »
vw de enteresan parçalar enteresan yerlerde dip köşe bucakta :D
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı blackboyss

  • İleti: 446
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eksantrik Sensör Arızası
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2010, 13:40:23 »
teşekküler herkezin okuması gerek araçlar üzerinde bilgi sahibi olmak açısından yoksa ustaların yaptıklarını yine izliyoruz. :bekleriz:

Çevrimdışı ÜRENCİK

  • İleti: 1104
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eksantrik Sensör Arızası
« Yanıtla #4 : 19 Mart 2010, 22:00:59 »
paylaşım için teşekkürler bu arada geçmiş olsun..
VOLKSWAGEN'e tercih edilebilecek tek otomobil yine bir VOLKSWAGEN'dir.