Gönderen Konu: 2. vitese geçiş sorunu  (Okunma sayısı 5292 defa)

Çevrimdışı hanamichi

• Profili Görüntüle
2. vitese geçiş sorunu
« : 30 Ekim 2010, 22:32:04 »
bazen ikinci vitese geçirttikten sonra gaza bastığımda arabadan garç garç diye ses gelmeye başlıyor ve vites geçmiyor. boşa alıp tekrar bu sefer daha dikkatli şekilde ve hatta elimle vites topuzunu viteste sabitleyerek tuttuğumda ancak geçiyor. bu yüzden alışkanlık oldu sağ elim boş yolda bile olsa sürekli viteste. :) dalgınlığa gelip bu garç sesini duyduğumda asabımı bozuyor. bazen bir kaç gün duymadığım oluyor. sebebini tam olarak anlayamadım. baskı balata 6 ay önce değişti. daha önce klasik geri vites sorununu yaşadığım için geri vites dişlisini değiştirmiştim. o sorun gitti artık. şanzıman ustasına ikinci vitesi sorduğumda onun dişlisinde problem olmadığını söylemişti. şanzıman yağı da yeni sayılır. araba soğukken de sıcakken de bunu yapıyor. mutad bir vakti yok yani. şanzımanın indirilip ikinci vites dişlisinin değişmesine gönül razı değil, zaten sorun da yok demişti usta. pratik bir çözümü var mıdır. ya da bir senedir kullanmama rağmen ben mi bi yerde hata yapıyorum.  nedir, ne değildir bilen varsa bi el versin.. :)

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2. vitese geçiş sorunu
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2010, 23:20:35 »
Aynen bendede var o birden ikiye direk çekemiyorum önce boşa sonra ikiye atıyorum :( 2 vites dişlisi değişecek ama bende debriyajın değişme zamanın bekliyorum ikisini bir arada daha ucuza kapatmak için...
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı hanamichi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 10 Kasım 2010, 22:55:50 »
2. vites dişlisi değişti. vites geçişlerinde başka sorunlarda vardı. onlar da giderildi. ustamın da deyimiyle şu an şıkır şıkır çalışıyor. bir sonraki sorunu beklemedeyim, güçlerimi toplamaktayım..

polocunun seyir defteri..

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 10 Kasım 2010, 23:12:19 »
Ne kadara mal oldu değişim vs ? Ben debriyaj bitiminde değişterecem hepsini malum işçilik azalsın diye ;) Güle güle kullanmak dileğiyle..
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı relaxizmir

• LÜTFEN TÜRKÇE YAZIM KURALLARINA DİKKAT EDELİM.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2010, 15:48:10 »
Sorun 2. vites dişlisinde yazacaktım ama sonrada zaten değiştirdiğini okudum  :) Güle güle kullan.Maliyeti ne oldu bu arada???
BEN EZELDEN BERİDİR HÜR YAŞADIM,HÜR YAŞARIM.HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM !!!

Çevrimdışı hanamichi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 13 Kasım 2010, 14:04:59 »
şanzıman indirme işçiliğine 100, 2. vites değişikliği muhtemelen çıkma ve işçiliğine 150 lira verildi. yekün de 250 lira. tabi bu indirilmiş hali. şimdi arada bir birinci vitese geçişlerde sorun oluyor. orası burası ayrı oynuyor bu şanzımanların. ama onun en azından geçmediğini farkedebiliyorum. araba olayında şunu anladım, bi parça bir kere arıza verirse gayri iflah olmuyor. ama şu an gene de memnun sayılırm. böle kalsa iyi. tüm poloculara Allah bol sabır versin. güzel araba ama bazı kötü huyları var. özünde iyi ama çevresi kötü..

Çevrimdışı hanamichi

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 15 Kasım 2010, 14:53:36 »
şanzıman açıldığı için her defasında dişlilerin yeri değişiyor. sanırım birinci vitese o yüzden bazen geçiremiyordum. ustaya gittim vites kolunda o, bayramdan sonra gelirsen hallederiz dedi. zati artık olmamaya da başladı. elim yeni düzene alıştı galiba. çok şükür şu an için bir sorun yok. sanırım şimdilik tehlike geçti. Allah vatana millete zeval vermesin. :)

iyi bayramlar..