Gönderen Konu: bora xenon far ve mercek  (Okunma sayısı 49352 defa)

Çevrimdışı freeman

• Profili Görüntüle
Ynt: bora xenon far ve mercek
« Yanıtla #56 : 15 Şubat 2011, 11:21:00 »
borada aydınlatmayı düzeltmenin iki çaresi var :) halojen ampul değişimi falan kar etmiyor osramın bütün serilerini tek tek denedim.
ya angel far alınıp mercekleri kaliteli merceklerle değiştirilecek yada orjinal fara bi-xenon mercek montajı yapılacak.
Tabi kökten bi çözüm daha var arabayı değiştirmek :D

Çevrimdışı d3n1s

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #57 : 15 Şubat 2011, 15:53:32 »
borada aydınlatmayı düzeltmenin iki çaresi var :) halojen ampul değişimi falan kar etmiyor osramın bütün serilerini tek tek denedim.
ya angel far alınıp mercekleri kaliteli merceklerle değiştirilecek yada orjinal fara bi-xenon mercek montajı yapılacak.
Tabi kökten bi çözüm daha var arabayı değiştirmek :D

bu dediklerin xenon kitiyle beraber nerden baksan 1000 lira, arabayı değiştirmek daha mantıklı bi çözüm sanki

Çevrimdışı d3n1s

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 15 Şubat 2011, 15:54:01 »
Orjinal sisli farlardan alınıp mercekli sise xenon takılsa nasıl performans alınır?

nasıl bir hava şartında kullanacaksın Oğuzum?

Çevrimdışı beyazbora

• SELAMLAR...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: WV BORA
« Yanıtla #59 : 15 Şubat 2011, 22:41:24 »
bende farları değiştirdim ama istedğim aydınlatmayı alamdım şimdiki aklım olsaydı mercekli far taktırırdım bence xenonda fayda etmez
BİSMİLLAH HER HAYRIN BAŞIDIR...

Çevrimdışı beyazbora

• SELAMLAR...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #60 : 15 Şubat 2011, 22:42:23 »
ben orduda yaşıyorum yağmurlu havada daha iyi göstermesi için sarı ampulmu daha iyi olur beyaz ampul mü

Çevrimdışı emrahkara

• vw bir hobi deil ölenede sürecek bir aşktır :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #61 : 20 Şubat 2011, 17:00:30 »
gecen sene farları yenilemiştim sisli olanlardan almıştım bi arkadaşımda mercekli aldı ve son durum ikimizi farlar nemde ısıdan deforme oldu ve eski hallerine dönmeye başladı ben uzun yol gittiğim icin yolda pek sağlıklı göremediğim icin 8000k cift devre xenon aldım verdim yere tamamen gayet memnunum karşıdanda fazla etkilemiyor karşı tarafın gözünün icine etmiyor tabiki uzunları yakmadığınız sürece uzunları actığınız an karşıdaki allaha emanet yoluna devam ediyo sisli ve yağmurlu havalarda aydınlatma kısmında biraz sıkıntı oluyor onun icin altta ki sisleri kesinlikle xenon yapmayın :( ağır sislerde 1 metre görüş mesafesine düşmek istemiyorsanız

artı angel türü far alıp xenon taktığınız zaman daha kötü şekilde etkiliyo mesafe düşüo sarı ampül ve far kapakları temizletirseniz 5-6 ayda bir en iyi yol görüşe sahip olursunuz bora icin
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2011, 17:02:09 Gönderen: emrahkara »
VOLKSWAGEN BORA CLUB BURSA  bora sahibi tüm bursalı arkadaşlarımızı facebookta VOLKSWAGEN BORA CLUB BURSA  davetlidirler.Etkinlikler düzenlemek ve ortak problem ve sorunlarımızı paylaşmak :)

Çevrimdışı beyazbora

• SELAMLAR...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #62 : 20 Şubat 2011, 18:45:06 »
bende sisli olanlardan aldım farı markası hella orjinal dediler sen de orjinal mi aldın yoksa yan sanayi mi?
8000k cift devre xenon  markası ne?
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2011, 18:46:46 Gönderen: beyazbora »

Çevrimdışı d3n1s

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #63 : 20 Şubat 2011, 22:09:49 »
ben orduda yaşıyorum yağmurlu havada daha iyi göstermesi için sarı ampulmu daha iyi olur beyaz ampul mü

sarı ışık yağmurda ve karda en iyi aydınlatan ışık rengiymiş, Canada ordusunun verdiği eğitimlere göre :tamamdir

Çevrimdışı Ouzoo

• Bayılırım otobüs kokusuna
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #64 : 21 Şubat 2011, 04:32:23 »
nasıl bir hava şartında kullanacaksın Oğuzum?

Gündelik kullanım için mesela Denizcim. Orjinal farın yerine mercekli olan sisi kullanmak.Zaten o sis merceği saçma bi aydınlatma yapıyor onun yerine xenon mercek montajı yapılsa flm filan.. Olabilir yani, hatta hiçbirisi olmasa da ornijal sise xenon la bile güzel bi destek alınabilir sanki ne dersiniz?
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Çevrimdışı d3n1s

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #65 : 21 Şubat 2011, 20:01:54 »
Gündelik kullanım için mesela Denizcim. Orjinal farın yerine mercekli olan sisi kullanmak.Zaten o sis merceği saçma bi aydınlatma yapıyor onun yerine xenon mercek montajı yapılsa flm filan.. Olabilir yani, hatta hiçbirisi olmasa da ornijal sise xenon la bile güzel bi destek alınabilir sanki ne dersiniz?

sis merceğinin yerine normal mercek montajı yapılamaz Oğuzum çünkü hem normal merceğin lensi hem de gövdesi daha büyük, oraya sığdırılamaz normal mercek. Sis farına xenon takarsan da hemen önündeki 3-5 metreyi deli divane aydınlatır ama o kadar, daha ileriyi aydınlatmaz. Aydınlatma olarak sis farının herhangi bir katkısı yok, sadece tamponun önünü aydınlatır o kadar malesef. Yani bora için çözüm mercek montajı gibi duruyo şu aşamada

Çevrimdışı demahmet

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #66 : 28 Şubat 2011, 03:05:28 »
Bende Angel mercekli far alıp zenon uygulamayı düşünüyordum.yorumlarınızı okuduktan sonra helojen ampülle kalmaya karar verdim...Çok bilgilendirci link olmuş hepinize teşekkür,özellikle deniz arkadaşa.

Çevrimdışı emrahkara

• vw bir hobi deil ölenede sürecek bir aşktır :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #67 : 03 Mart 2011, 23:09:10 »
sarı ampül + 6 ayda bir far temizliği bununda kolayı var gecendelerde bi arkadaşımdan farın icini gümüş parlatıcısıyla yansıtıcı kısımı gümüş parlatıcısıyla silindiği zaman buhar yapma olayıda ortadan kalkıyomuş denenmiş ve onaylanmış :)
VOLKSWAGEN BORA CLUB BURSA  bora sahibi tüm bursalı arkadaşlarımızı facebookta VOLKSWAGEN BORA CLUB BURSA  davetlidirler.Etkinlikler düzenlemek ve ortak problem ve sorunlarımızı paylaşmak :)

Çevrimdışı fesmer17

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #68 : 23 Mart 2011, 20:12:18 »
benim aracımdada osram nightbreaker var ancak ben memnun kalmadım.kısa farlarnız cok iyi ama uzunlarda sorun oluyor.Almayı düşünenler için bilgi olması açısından.Sanırım bi xenon yaptırıcam bende.Deneyimleriniz önemli arkadaşlar.bilgilendirmeler için teşekkürler...

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #69 : 14 Mayıs 2011, 11:19:56 »
arkadaşlar iki arkadaşım var bora kullanan ikisi de beyaz xenon taktırdı. ikisi de memnun değil hatta birisine bende yaptırcam demiştim bnmkileri satayım sana dedi. ben de düşündüm bi ara çok hoş duruyor diye. fakat sonra okuduklarımdan yola çıkarak vazgeçtim. sonuçta amaç hoş görüntü değil işlevi. yaptıracaksak ya kurallarına göre paraya acımadan iyisini yaptırcaz yoksa ne kendinizi ne de karşıdan gelen masum insanları tehlikeye atmanın lüzümü yok bir çift far için. bende halojen almayı düşünüyorum çok bilgilendirici bi konu olmuş teşekkürler..
This is the best one until we make a better one.......