2 kutu sprey würth mum yeter ama mumdan önce senin mk1 i galvaniz kaplaman lazım çünki saca kadar inmiş usta demirin hava ve tuza karşı korozyonunu engellemen gerekli . Birde galvanizden önce antipass benzeri würth ün bir ürünü var minik gözenek bile pas kalsa ona ulaşıp onu mavi metale çeviriyor onuda uygula bence
Erci würth mumu yetiştirdim. Gerisi için birşey diyemem. Gözüm arkada değil açıkçası. Fakat şöyle bir olayı anlatayım. Muğla da bizim evin önünde bir kırmızı-turuncu arası bir renkte vw tosbağa duruyor. Tatlı mı talı bir araç. O aracın kaporta boya işini benim ustalar yapmış, peder bey öyle söyledi. Ne zaman yapıldı bu tosbağa, 5-6 yıl var mı dedim (bu arada araç rahmetli hasan amcanındı, komşumuzdu, şimdi ise oğulları hasan amcanın anısına saygı amaçlı arabayı satmıyorlar) "Sen ne diyorsun Hasan Amcan öleli 6 yıl oldu, nerden baksan 9-10 yıl önce yapıldı bu araç" cevabını aldım
Ağzım açık kaldı, aracın sadece boyasında solma var (o da kaçınılmaz) ama kaporta sapasağlam inanın. Demem o ki her ne kadar Muğla merkeze göre İstanbul çok daha nemliyse de bana 10 yıl gitmesin 6-7 yıl gitsin yine de çok çok iyi.