Gönderen Konu: Radyatör ve Klima Fanının sürekli çalışması problemi  (Okunma sayısı 2453 defa)

Çevrimdışı recet

  • İleti: 1
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Samsun
Herkese iyi forumlar

Aracım 2003 Golf Otomatik Pasific

Sorunum şu aracı soğuk sıcak sabah farketmeksizin araba çalışırınca klima ve radyatör fanı birlikte çalışmaya başlıyor. Motorcu elektrikçi arası mekik dokuma başladı. Müşür dü soketti sensördü derken sorunum çözülmedi.

Arabanın ilk çalıştırmada hararet göstergesi 0 dan 90 a  kadar normal şekilde geliyor tabi iki fan da sürekli çalışmaya devam ediyor. Yoğun trafik veya kırmızı aşıkta hararet 100 dereceye çıkıyor hareket etmeye başlayınca tekrar 90 a geriliyor. Bilgisayara bağladığımız da lamda sensörü ara ara hata veriyor. Bunun yanında "Özellik alan kontrollü termostat; artıya kısa devre" veya "Özellik alan kontrollü termostat; açık devre" hataları veriyor. O kod değişebiliyor bazen açık devre bazen kısa devre veriyor. Fan kontrol ünitesini yeni aldım değiştirdim sonuç aynı. Würt yazılımlı cihaz kullanıyoruz "Özellik alan kontrollü termostat; artıya kısa devre"  hatasını sildiğimiz zaman fan duruyor ama 30 sn sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Tesisatı mümkün olduğunca kendim de kontrol ettim elektrikçiler de sözde baktılar. En son termostat değişecek dediler ben de bu noktada kaldım. Değişelim evet de ya sorun devam ederse ? yeni bir karmaşaya girmek zorunda kalacağım. Tesadüf mü bilmem ama yaz ayı klima gazı dolumu ve kullanımı sonrası bu olay başladı. Fan sürekli çalışıyor ama hep tek kademe çalışıyor.

Bu konuda yardımcı olabilecek var mı ? Termostat değişimi yapmalımıyıım. Araç hararet yapmıyor, 90 derece gördükten sonra ibre aşağıya düşmüyor ama motor sıcaklığı normalden fazlaymış gibi geliyor. 2 Hafta oldu sorun bulamadık kimse de karmaşık olduğu için elini sürmek istemiyor. Yardımcı olacak veya önerisi olan bilgi veririse şükran duyarım.






Logged