Arkadaşlar merhaba,
Araç Polo 6n, 98 Model, Tüp yok..
Aracım seyir halindeyken stop ediyor. İlk bir kaç sefer olduğunda yavaşça sağa çekmiştim.
Artik aracı durdurmadan marş basiyorum, tekrar çalişiyor sorunsuz devam ediyorum.
Ve bu stop etme olayi sıklaşmaya başladi.
Ustaya gösterdim, bilgisayara bağladik sorun göstermedi. Boğaz kelebeği daha 2 hafta önce temizlenmişti ondan da değil.
Benzin pompasindan şüphelendik, basincinin yeterli olduğunu ve onda da sorun olmadiğini söyledi.
Kabaca bi fişlere vs baktik orda da bişey yok.
Başka neye baktirabilirim arkadaşlar, ölüp gidicem valla, arabayi da her gün kullanmak zorundayim işe gitmek için.
Lütfen buradaki deneyimli arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.
Ne yapinca oluyor henüz anlamadim yani belli bi standardi yok. Önce araba böle bi silkeliyo, sonra devir göstergesi aşaği doğru inişe
geçiyo, sonra gaza basmazsam stop ediyor, bi iki kere silkelemeye başladiğinda hizli davranip gaza kökledim stop etmedi galiba böyle hatirliyrum.
(O an, tedirginlikle o kadar hizli gelişiyorki olay tam çözemiyorum ne yapinca arabanin stop ettiğini)
Ayrica bir not daha; bununla ilgisi var mi bilmiyorum ama, bir de sabahlari arabayi çaliştirirken rölanti halinde devir 2000 de takili kaliyo.
Önceden böyle bişey yoktu.
Acaba rölanti sistemi ile ilgili birşey mi arizali nedir?
Lütfen fikirleriniz varsa paylaşiniz.
Teşekkürler.