katkilar neden pazarlama tuzagi olsun?
dizellerde duzenli kullanildiginda wurth mesela cok ise yariyor.
4 enjektoru sokup kendiniz neresini temizliyorsunuz ki?
sokup temizletmek iyidir evet ama ultrasonic temizlik yapmak gerekir.
Erdem usta ben aracımda bulunamayan kronik bir sorun üzerine tüm sistemi elden geçirmiştim konusu da vardı ama site bozulunca konular silindi.Kısaca özetleyim gaz kelebeği temizliği için sökmek gerekti ama 2 cıvatası daha önceden yalama yapılmış bu yüzden emme manifoldu ile birlikte hepsini sökmüştüm sonra elimde bulunan bilimum temizlik malzemeleri kimyasallar gerekli ekipmanlar ile birlikte temizliği yaptım hazır sökmüşken enjektörlerden de şüphelendik komple söküp çıkardım enjektörlerin uçları simsiyah kurumdu saatlece weber dahil egr ile birlikte enjektörleri ve diğer tüm mazlemeleri temizledim hortumlar kelepçeler ve diğer bağlantılarıda yeniledim sonra hepsini montajladım. Aracımın arızası başka yerden çıktı ama bahaneyle hepsi elimden geçti.
Ultrasonic temizlikten anlamam hiç yaptırmadım ama kimse aracımı benden itinalı temizleyemez varsa buyursun gelsin kıyaslamaya açığım. Artısı var mı derseniz Resül size anlatsın aracımı bozuk halde kullanmıştı...
Katkı malzemelerine lafım yok isteyen kullanır istemeyen kullanmaz ben 3 yıl süreyle her yağ değişiminde bor kullanmıştım ama artık kullanmıyorum...
bizim arabalarda egr var mı? varsa yeri neresi biz de sökelim temizleyelim, ayrıca enjektörleri, benzin dağıtıcıyı, egr yi sökmek zor mu? hangi takımlar lazım? temizledikten sonra fark oluştu mu?
Sportline da egr görünür biçimde ayrı bir parça olarak dist.orada gözüküyor 6n AEE lerde ise enjektörlere benzin dağıtan weberin en sağında takılı halde duruyor dist.hemen önünde altta görünür.Tek metal tırnaklı klips ile bağlı.Sökmesi zor değil hava filtresini sökünce enjektörleri görürsün.elektrik fişlerini sök,sonra üzerindeki elektrik kablolama tesisatını plastikten ayır çek enjektörleri parça ile birlikte eline gelsin götür eve istediğin kadar temizle aynı şekilde montajla.Fark mı aracımın torkunu kapasitesine kadar bana hissettiriyor mu yaşına rağmen işte bana göre farkı yeter.Benim tüm sistemim yenilendi tek motor içine girmedik.lpg de devre dışı.Belki bu yüzden nefes alıyor aracım.
Tavsiye ederim...