arabayla kalkış yaptık, 2. vitese attım. yokuş aşağı ilerlerken ayağımı gazdan çektim. motor devir saati 1800 e geldiğinde kompresörü bırakıp hızlanmaya başlıyor ve daha sonra 2000 devire gelmeden tekrar kompresöre biniyor araba. bu olay 1 saniyeden kısa bir sürede oldugundan arkadaşım araç bi ileri bi geri gidiyor. ancak gaza basınca 2000 devrin üzerine çıkınca böyle birşey yok. yani diğer devirlerde yok. araba dururken hiç bişey yok. 3. vitestede aynı şeyi yapıyor. frene basınca veya gaza basınca devri 1800 - 2000 haricinde bi devre getirince (araç yürürken) normal şekilde ilerliyor. benim anlamadığım neden sadece bu devirler arasında böyle problem oluyorda diğer hiçbir devirde olmuyor. çekişte hiçbir düşme yok. çünkü kompresöre bırakınca çekişle alakalı bişey yok. diğer zamanlar da yani kompresöre bırakmayınca gayet normal gidiyor. hızlanırkende o devirler arasında hiç bir problem yok. sadece kompresöre bırakınca oluyor. umarım yeterince açık olmuştur. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Sadece kompresörde olduğunu söylemesen sana şunları söylerdim
Arabanın yağlama sisteminde bir problem varsa olabilir. Özellikle yağ pompasının düzgün çalışmadığı durumlarda araç kompresyon kaybına uğrayabilir. Bu da devirde kısa süreli teklemeye ve daha sonra tekrar düzelmesine neden olabilir. Ancak bu çok kısa sürede olan bir şey hissetmen için gerçekten pompanın tamamen arızalı olması lazım ki oda daha hissedilir sorunlar oluşturur zamanla.
Bundan başka sübab sıkışmasında olabilir aynı sorun. Daha önce yaşamıştım. Araba çalkalanıyordu resmen. Sonra birden düzeliyordu. 2. 3. viteste barizdi. Bu da çözümü olan ancak biraz tuzlu olan bir durum. Sübaplar arızalı değilse sorun çok baş ağrıtmaz. Araba çalışır durumdayken sübapları bujileri deneyerek kontrol edebilirsin. Motor sesi bujileri takıp çıkardığında değişir değişmiyorsa ya o bujide ya bujinin yatağında ya da sübabta sorun vardır.Ateşlemeden de olabilir anlayacağın...
Ama sadece kompresörde ise sorun aracını bir bilgisayara alsınlar. Muhtemelen soket problemi çıkabilir. Yazılımda silerler ve soket değişirse tahminim sorunun çözülür.
Bu arada bir arkadaşımında başına gelmişti benzer durum onun da servisi yakıttan bile olabilir demişti...
Sorunun uzun sürmez inş. ve yardımcı olabilmişimdir umarım.