Gönderen Konu: golf mk1 gti hakkında bilginize ihtiyacım var  (Okunma sayısı 14121 defa)

Çevrimdışı 777

• Grand Touring Injection
    • Profili Görüntüle
Ynt: golf mk1 gti hakkında bilginize ihtiyacım var
« Yanıtla #28 : 08 Mayıs 2010, 14:20:01 »
Aynı yaşta ve düşüncedeyiz Burak :) Allah nasip ederse benimde bu yaz bir mk1 gti alıp sıkı bir restorasyona sokma isteğim var, bakalım hayırlısı..  Forumdaki deneyimli ve samimi arkadaşların paylaşımları sayesinde bende kafama takılan bir çok soruyu bi kenara attım ve aracı almaya odaklandım :) Çünkü bu araçla uğraşmanın zevk vereceğini hissediyorum. Umarım düşündüğün gibi bir araç bulursun ve çalışmalarını bizimle paylaşırsın..  :tamamdir
Akıl, kavradığı ve inandığı her şeyi başarabilir.

Çevrimdışı vizyon_tekel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 25 Mayıs 2010, 17:24:14 »
öncelikle slm bende bir mk1 aldım şans eseri 1.8 mi 1.6 mı oldunu nasıl anlıcam ruhsatta 1.6 motor üstünde 1.8 yazıyo

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #30 : 25 Mayıs 2010, 20:16:48 »
Motor bloğuna bak orda motor kodunun ilk 2 harfi orj ise sana motorun neolduğunu söyler. EG ise 1600cc DX ise 1800cc
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı mk1gti09

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 29 Haziran 2010, 13:30:39 »
GTI motor mk1 e büyük geldiği için yakıt tüketimi az oluyor 95 oktan ile uzun yolda 6lt civarı 97 oktan ilede 5lt ye yakın düşersiniz tabi motor ve sistem düzgün ayarlı olması lazım.. Sistemde en küçük bir hava alan yer olsun direk yakıt etkileniyor.. Ama 10lt yakıtta 40TL yapıyor direk işin en sinir tarafı bu çok pahalı yakıtımız.. LPG konusuda K-Jet e özel Mixer takmadığınız sürece yalan ve tr de bunu bilen yok o yüzden garip yerlerden delik deliyolar ve sistemi mahfediyolar..
Özel mixer dediğin nedir?Ben normal mixer taktım..Ve gayet güzel..Sadece olay bilinçli şekilde takılmasından geçiyo..Kulaktan duyma bilgilerle bu şekilde korkmanın anlamı yok..Eski k-ketli mercedeslere lpg  taktıran kişiler var gayette memnunlar..Ben şahsen gördüm,kullandım,üzerinde çalıştık ve güzel neticeyle sonuçlandı..Yakıt %30 fln düştü..Sonuçta Gtinin malzemesi döküm değil,aliminyum..

Çevrimdışı mk1gti09

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 29 Haziran 2010, 14:09:46 »
Evet araçlarımız sorunlu bilinçsizce ustaların eline gecerse sorunludur..Mk1 gti tabanında çok sağlam sistem yatar..Bu sistem kolay kolay bozulmaz bakımları düzgün arayla yaparsan..K-jet sisteminin belli başlı püf noktaları var..Bu noktaları bilirsen ve bilinçli şekilde yaptırırsan sorunsuz makinalar..Mk1 gti,Audi ve Vw yapmış olduğu ilk ortak üründür..Motor tamamıyla audiye ait..Dediğim gibi Audinin ve Vw ilk ürünü olan mk1 gti her konuda sağlam..Almanların audiye dedikleri klasik deyişleri vardır'Kasa ölür,ama motor ölmez'...Şu an bile Günümüzde kendi klasmanındaki 1.6 araçlara kafa tutabilecek güce sahip.Ben şahsen bunu yapıyorum 82 model mk1iemle yenil model makinalara geçerek ayrı bir zevke ulaşıyorum..Hatta 2.0 araçlara 3.vitesin bitimi kadar kafa tutabilirsin..Yol tutuşa gelince günümüzdeki araçlarka kıyaslanabilir..Özelliği devrilmez,sadece tatlı bir spin atar..Küçük olduğunu bakma virajlarda yılan gibidir..Tabi ben koni süspansiyonlarla daha iyi bir yol tutuşu kazandım..Eğer düşünürsen mk1 Gti almaya,burda teknik  bilgiden yoksun kalmassın...
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2010, 14:11:12 Gönderen: mk1gti09 »

Çevrimdışı SCORPIONMAN2005

• büyük tutku golf mk1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 29 Haziran 2010, 17:58:55 »
Burak MK1 den korkma kısacası.Her türlü parçasını tofaşın kuş serisinden bile ucuza bulabilirsin.Bulamazsan bile çıkmacılarda her türlü parçası mevcut.GTI tercihin olsun derim başta Erşan olmak üzere GTI kullanan bir sürü arkadaşımız var her türlü yardım ederler.Biz mk1 kullanıcıları bir aileyiz.Buraya üye olduğumdan beri İstanbulu geçtim,Balıkesirden,Bandırmadan,Bursadan,Ankaradan ,İzmirden,Rizeden,Trabzondan aklına gelen tüm illerde arkadaşım var mk1 imle türkiye turuna çıksam valla yolda kalmam  ;D ;D ;D ;D ;D
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2010, 17:59:51 Gönderen: SCORPIONMAN2005 »

Çevrimdışı mk1gti09

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 30 Haziran 2010, 11:11:16 »
Abi valla bende aynı yaa bi götürsem :) Birde Yakıtı geç Performansı çok etkiliceni söledin ya böyle iken bir anda 180 i görüyo öle oldumu 220 yi zorlıyacaz geride kalcak gibi gözüküyor :)
Evet k-jetlerde ayar yapabilirsin..Elektorniklerde chip,bizlerde mekanik tuning olur..Arabanın beygir gücü artırabilirsin..Ama unutun yakınt azalaçağını..Sadece düz yolda 80-90la sabit giderken eskisi nazaran azalır,oda düz yolda zorlanması azalçağı için..Ama şehir içinde unut daha fazla yakar..Bide dip gaz yaptığında unut daha fazla yakar..EĞER Gtiyi sen gti olarak kullanıyosan,yani basıyosan bırak ayarlar öle kalsın..Yakıtın artar... :o :o :o Çünkü Ben denedim