aracın ya jantları orjinal değil, ya lastikleri yada km saati bozuktur. bu dediğim 3 değer de aracın yaptığı km nin eksik veya fazla çıkmasına neden olur. benim araç motor ve yürüyen aksam olarak full bakımlı. 175/80/14 lastik var(trendline donanım) yani tekerlek büyüklüğü(çapı) aynı ancak lastik orjinal pasifiğe göre lastik başına 3 cm dar. kısacası daha az yakması lazım ama kaç kere denediysem uzun yolda 90-100 arası gaza dokunmakla dokunmamak arasında gittim. depo ağzına kadar dolu 850-900 arası her seferinde. bizim tanklar 55 lt, siz hava boşluğunu da doldurtmuşsunuz(genleşme payı denen yer). benzinciler ona bilmediklerinden yedek depo diyor
. 5 lt fazla almışsınız ki oda uzun yolda 80 km kadar götürse, 100 km de 16v oluşundan 100 km fazla götürse ki 0.2 lt dir fark benim 8v e göre, oda ful depoda ancak 1-1.5 lt eder. yani tüm hesapları lehinize çevirsem gene de 200-220 km fark kalıyor. kullandığım yolda düz ve otoban. rize-samsun-kayseri-mersin. bor felan farklı birşeyler kullanıyormusunuz?