Gönderen Konu: Ocagima incir agaci dikdii !!:)  (Okunma sayısı 18351 defa)

Çevrimdışı Gurbetseli

• Yanlizca VW
    • Profili Görüntüle
Ocagima incir agaci dikdii !!:)
« : 20 Eylül 2010, 19:35:29 »
MErhaba Arkadaslar;
Gercekden baslikta yazdigim gibi ocagima incir agaci dikmek üzere.. Neyse konuya geceyim hemen...

97 model 1,8 Variant Passatim var 125 Beygir Düz vites ve benzinli . Bir depo Benzin sehir ici 400 KM götürüyor otobanda ise 500 Civari götürüyor ve ben bu sekil 6.ayda türkiyeye izne gitti sadece alamnyadan türkiyeye 750 Euro Civari benzin yaktim ama 180 ,190 bastim yavas gitmedim..
Simdi iyice sapitti 100 km 18 litre benzin yakiyor. Bugun denedim 7 Litre Benzin Aldim tam 39 KM götürdü.. Arkadaslar sizce nedendir. Önerilerinizi bekliyorum arkadaslar..
Bu ara türkiyeye gitmeden önce  yani haziran ayinda serviste degisen parcalar sunlar..

Motorda nekadar kayis var hepsi degisti
Bujiler degisti
Yag ve yag filitresi degisti
Hava filitresi degistir

Tabi bunlar degismeden öncede sehir ici bir depo benzin 400 Km götüryordu..
Web Siten
[/font]

Çevrimdışı barkit

• Hayat yaptığınız seçimlerdir...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ocagima incir agaci dikdii !!:)
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2010, 20:27:29 »
o neymıs ole ya,depo delık oolmasın ;D
parmak bassam olmaz mı!

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2010, 20:34:01 »
çok yakıyomus o ya  :D
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2010, 20:49:16 »
km de 7x 3,7 = 25,9 tl eder 25,9/ 39 = 0,664 kuruş km de yakmıkş epey fazla :(
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı Gurbetseli

• Yanlizca VW
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2010, 21:03:41 »
bilmiyorum neyse artik dayanacak gücüm kalmadi yaklasin hergün 60 km felan yolyapmama gerekiyor.

Satmakta isdemiyorum a dan z ye kadar hersey yaptirdim sayilir.
peki tavsileriniz varmi neyden olabilir...

Barkit arkdasin dedigi gibi ilk önce bende depodan veya hrotumlardan felan süpelendim. ama yok onlarda besey yok ;);)

neysen olabilir acaba bukadr cok yakmasi
Web Siten
[/font]

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2010, 21:06:22 »
Makineye bağlanarak değerlere bakılacak.Çok zengin karışım yapıyor olabilir ara.bununda bir çok nedeni olabilir sensör arızasıda olabilir.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı barkit

• Hayat yaptığınız seçimlerdir...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2010, 21:10:00 »
bence benzın hortumlarından kacırıyodur,degısen parcalarla ilgisi olmasının mumkunu yok,cunku benzin sarfıyatına bu derece etkı edıcek parcalar degıl,bezın otomatıgı beyın verılerı vb seylerıde bı kontrol etsen  ???
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2010, 21:10:34 Gönderen: barkit »
parmak bassam olmaz mı!

Çevrimdışı Gurbetseli

• Yanlizca VW
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2010, 21:13:46 »
yarin servise degilde normal tamirhaneye gidecem orda makinaya baglaticam tekrar.. daha öncedende bakinada bisey göstermedi.. herhangibir hata cikmamisti neyse yarin ben su diyaknoze sokayin bakalim bisey cikacakmi. burda paylasirim sonucu
Web Siten
[/font]

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #8 : 23 Eylül 2010, 22:31:31 »
Bencede yakıt karışım sorunun var yol bilgisayarın bile çok yüksek rakamlar gösteriyor. Benzinde kaçak olsa ölçüm değeri çıkmaz ama almanyadada otoban kullanıyorsun sanırım ve hali ilede 160-180 gidiyorsundur buda 50-60 krş yakmana sebep olabilir bide şehir içi trafiğindede agresif kullnım varsa hep yakıtı çoğaltıcı etkenler. Bunu anlamanın yolu şehir içinde sakin otobandada 120km yi geçmeyerek deneme yapman eğer sonuçlar gene yüksek çıkarsa aracında zengin karışım sorunu vardır.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı Gurbetseli

• Yanlizca VW
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 05 Ekim 2010, 00:46:48 »
Bencede yakıt karışım sorunun var yol bilgisayarın bile çok yüksek rakamlar gösteriyor. Benzinde kaçak olsa ölçüm değeri çıkmaz ama almanyadada otoban kullanıyorsun sanırım ve hali ilede 160-180 gidiyorsundur buda 50-60 krş yakmana sebep olabilir bide şehir içi trafiğindede agresif kullnım varsa hep yakıtı çoğaltıcı etkenler. Bunu anlamanın yolu şehir içinde sakin otobandada 120km yi geçmeyerek deneme yapman eğer sonuçlar gene yüksek çıkarsa aracında zengin karışım sorunu vardır.

Merhaba Arkadaslar...
Öncelikle Mk1GTI arkadasimiza cevap vermek isderim...
devamli sehir ici otobanda kullanmiyorum kullandigimda ise sonuc ayni yani sehir icine göre biraz az yakiyor ama normale göre fazla ilk mesajimdada yazdigim gibi Berlinden  Kahramanmaras 3478 Km dir ve ben 750 euro civarinda sadece benzin yaktim arabam yüklüydü biraz birazda abandim.... Suan ayni artik napacagimi bilmiyorum Bilgisayara baglattim depoyu kontrol ettirdim hortumlari felan   bilgisayar ile kontrole ettirdim kotrole 45 eurom gitti  :'(  herhangibir yakiti etkileyecek veya motorla ilgili bir hata cikmadi bilgisayarda.

Napacagimi bilmiyorum kafayi yicem yav.. satmak isdemiyorum ama bu gidisle sorunu bulunamassa saticam...

gecen denedim 100 Km 18 litre benzin yakti sadece sehir ici otobana cikmadim hic sehir icin azami hizim 60 veya 65 sporda kullanmadim
ve 1 hafta felan sonra yine denedim 100 KM 14 litre felan  yakti ve gecen yine denedim  100 KM 15 litre civarida yakti

Sirali gazsistemi taktirsam yine ayni olurmu acaba... yok yok ben en iyisi elimden cikarim bunu off offf :'( :'(  harbi arabaya harcadigim parayi evime harcasaydim hanim beni krallar gibi bakardi..  ;D  Bak arabaya harcadik hic halen harca daha diyor :) ;D ;D
Web Siten
[/font]

Çevrimdışı 16HLK16

• Vw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 05 Ekim 2010, 01:21:02 »
benim mk2 de aynı sorun olmuştu . 50 TL benzin ile 100 km yol yapıyordum..

sonradan fark ettim. benzin otomatiği bozulmuş...

belki senin kide bozuktur...

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #11 : 06 Ekim 2010, 20:24:05 »
 Almanyada olman kötü orda kaputu açtırman yüksek rakamlara mal olur ama verdiğin yakıt değerleride baya yüksek bence sat gitsin uğraşma.

2 seçeneğin var ya tr ye getirip burda uygun yollu arızayı giderecen yada hemen satacan orda.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı Gurbetseli

• Yanlizca VW
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 09 Ekim 2010, 23:02:19 »
Almanyada olman kötü orda kaputu açtırman yüksek rakamlara mal olur ama verdiğin yakıt değerleride baya yüksek bence sat gitsin uğraşma.

2 seçeneğin var ya tr ye getirip burda uygun yollu arızayı giderecen yada hemen satacan orda.

kardes valla haklisin artik dayanacak gücüm kalmadi daha bugun benzin lanbayi yandi 10 Lt benzin aldim 40 Km oldu tekrar benzin lambayi yanmak üzere..
neyse valla gözüm ya yeni passatlarda söyle 2003 felan yada Audi A6 98 veya 99 model hayirlisi bakalim durum neyi gösterecek. Yorum icin ayrica tesekkür ederim
Web Siten
[/font]

Çevrimdışı beyazbora

• SELAMLAR...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: WV BORA
« Yanıtla #13 : 09 Ekim 2010, 23:07:32 »
geçenlerde vw servisinde ustanın satılık passatına bindim 2000 model 1.8 turbo dizel
arabanın kalına baksan içer dersin yakıtı ama bindim sürdüm 5. vitesde 2500 devirde 120 yaptı araba çok rahat
usta uzun yolda 100 geçmessen 130 krş yakıyor dedi inandım çünkü çoğu kez 5. vitesi bile kullanmazsın 4. vitesed rahat 90 100 yapıyor
bide normal dizel konuyor muş :o
BİSMİLLAH HER HAYRIN BAŞIDIR...