Bilal peki ben sana desem ki Berner veya Wurth markalı Bor katkısı senin dediğin Nano BOR'dan daha iyidir buna ne diyeceksin? Alman teknolojisi Türk'lerden daha mı kötü? Berner'in ve Würth'ün 35 lira olduğu ortamda Bor Power veya Nano Bor'u 50-60 TL'ye almak daha mı mantıklı??? Onlarıda bir kenara koydum senin aracında önerilen yağ Mobil1 0/40 tam sentetik neden bu yağı kullanmıyorsun? Eğer kullanıyorsan tam sentetik yağlara katkı malzemesi konulmaması gerektiğini biliyormusun?
Birşeyleri ezbere yazıp çizmeyin,insanları yanlış yönlendirmeyin! Motor katkıları sadece eski tip motorlarda 150 bini çoktan devirmiş araçlar için uygundur ve yarı sentetik ile sentetik olmayan yağlarla birlikte kullanılabilir. Yeni nesil motorlarda,özellikle yüksek devir çevirme kabiliyetine sahip motorlarda ve turbo motorlarda tam sentetik yağ kullanılması gerekmektedir. Tam sentetik yağlarda bu bahsi geçen katkı maddelerinden doğru orantıda bulunmaktadır. Üzerine sizin koyacağınız katkı malzemesi yağın özelliğini bozar. Bunları buraya bu katkı malzemelerinin satışını yapan birisi olarak yazıyorum.
Gökhan kardeşim aracında 0/40 yağ kullanıyorsan ve km'si yüksek ise katkı kullanabilirsin. Benim sana önerim ise Würth veya Berner marka Bor katkısı kullanmandır.