Evet arkadaşlar
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması burda aracın son hali yaptığım işlemleri detaylı olarak paylaşayım dedim buradan
PASTA / CİLAPasta olarak ÇBS cila olarakda ÇBS kullandım.
arkadaşlar öncelikle üstübü dediğimiz lifli böle değişik bez gibi ama değil pamuk gibi ama değil böyle iplik iplik birşey var onu kullanıyoruz pasta uygulama aşamasında. Öncelikle lokal çalışmakta fayda var çünkü pasta çabuk kuruyan birşey neyse parmağımıza pastayı alıp çalışıcağımız bölgeye dağıtıyoruz az sürmeyin ama çokda sürmeyin ziyan olmasın.
bu üstübüyle dairesel hareketlerle bastırarak pastayı boyaya bir güzel yediriyoruz bu aşamada kola kuvvet çok önemli baya bir ovalamak gerekiyor ki çiziklerin içine nüfuz etsin bu ilk aşamaydı aracın heryerine pastayı uyguladıktan sonra kurtumaya bırakıyoruz bu işlemlerin gölgede ve kapalı biryerde olması daha sağlıklı olur. Kuruduktan sonra aracın üzerinde kalan pastayı kullanmadığınız atlet benzeri pamuklu bir bezle tekrar ovalayarak aracın üzerinden alıyoruz. Zaten kuruduğunda toz gibi oluyyor. Pasta bu kadar sırada cila var
Cilayıda aynı şekilde lokal olarak araca pastayı uygular gibi uyguluyoruz bunu pamuklu bir bezle yapın iplik bırakmasın araca. Kuruduktan sonra yine kola kuvvet girişiyoruz. Ne kadar bastırarak ovalarsanız o kadar güzel parlar....
BADEM YAĞI İLE PLASTİKLERİN VE KONSOLUN PARLATILMASIBunu uygulaması oldukça kolay. Badem yağını eczane ve aktarlarda rahat rahat bulabilirsiniz. Küçük şişeler halinde satılıyor ama o bile bir araç için yeterli. Bunuda pamuklu bir bezle bütün plastiklerin üzerine sürüyoruz ve gerçekten bütün havasıını değiştiriyor. Hoş bir parlaklık kazandırıyor ve rengini de koyulaştırıyor. Malum bizim araçların yaşı var ve plastik aksamlarda doğal olarak rengini kaybedip solabiliyor ama bu badem yağı 2-3 aylık periyodlarda düzenli olarak uygulandığında gerçekten çok çok etkili...
PLASTİ DİP İLE JANTLARIN BOYANMASIBu ürünü tesadüfen internette buldum alman gençler golf 5 in jantlarını maviye boyuyorlardı. İlgimi çekti baya bir araştırdıktan sonra ürünü edinebildim. Ürün çok değişik aerosol kutularda satılıyor. Uygulayacağınız yüzeye sıkıyorsunuz kuruduğunda orda bir katman oluşturuyor. Uygulaması oldukça basit normal boyadan ne farkı var diyeceksiniz. Şöyle bir farkı var canınız istediği zaman mandalin soyar gibi soyabiliyorsunuz ve yüzeyde hiç bir leke iz bırakmıyor. Youtubede Plasti dip ile ilgili onlarca video var inceleyebilirsiniz.
Konuya dönelim lastiği söküp bir güzel temizledim. Sonrasında jantın tekerle birleştiği kısma bulaşmaması için maskeledim ve uyguladım. Tabi biraz acemilik vardı ilk jant da bazı pütülükler oldu ama tekniğimdeki hatayı fark ettim sonrasındakiler gayet düzgün oldu. İşin tekniğide şu ürünü çok yakından sıkmamak gerekiyor biraz uzaktan sıkmak gerekli ve ilk ince bir kat attıktan sonra bir 10-15 dk kuruduktan sonra ikinci kat atılmalı bu şekilde oldukça düzgün oluyor. Kimisi 4 jantı bir kutu ile rahat rahat boyayabiliyormuş ben 2 kutu bitirdim
golf 4 lerin soyula iç aksamları için çok kullanışlı bir ürün(müş)
Eğer ayarlıyabilrsem bu ürünü size oldukça uygun fiyata çözicem bu hafta içi belli olur