Benim aracımın da bir süredir klima panel ışığı yanmıyordu. Bi gün elektrikçiye gidip yaptırırım diyordum. Hatta sorduğumda paneli söküp yaparız ama şu an çok işim var demişti elektrikçim. Panel sökülmesi deyince şaşırdım biraz ama işin ustası o dedim. Neyse bu başlığı ve yazılanları okuyunca kendim yapabileceğimi anladım daha doğrusu bana lazım olan aslında ampulün nerde olduğunu öğrenmekti. Dün araca bindim, kademe düğmesini 2 konumuna getirip sıkıca tuttum ve tek hamlede sertçe çektim ve çıktı yerinden. İçerde kademe düğmesinin şeffaf silindir şeklindeki uzantısını tutan parçanın içinde bizim patlamış küçük dipsiz ampul duruyor. Ama elle çıkarmak mümkün değil, parmak girmiyor dar bi alanda. Ya ince ve sert bir cisim yardımıyla ampulün etrafına bant gibi bir şey yapıştırıp hızlıca çekmek, ya da ince uçlu kargaburun ucuna yumuşak bişey yapıştırıp çok bastırıp ampulü kırmadan çakip çıkarmak (birincisi daha güvenli) Ben yapıştırıp hızlıca çektim ve ampul çıktı. Sonra onu alıp gittim elektirikçiye bu ampulden ver dedim. Bana üç defa siz bunu normal araçtanmı çıkardınız dedi. Herhalde bu işi kendi yapan kimseyi tahmin etmiyordu. Neyse 12 Voltluk küçük dipsiz sırf cam formda olan ampulü 50 kuruşa aldım bu sefer ucunda sünger yapışık olan karga burnuyla tutup ittirdim ve yerine oturdu ampul. BU arada ampulün dip kısmı yassı formda. Siz ampulün dibi dik duracak şekilde yerine bastırmalısınız. Daha önce söylenen gibi çevirerek falan yerini buldurma bence kırar ampulün dibini. Tek şansınız var yani ampulün dibi dik olacak. Sonra da kademe düğmesini taktım yerine. Çevirdim far düğmesini ve güzelim kırmızı ışıklar yandı panelde . paneldeki herşeyi bir ampul aydınlatıyormuş. elektirkçiye gitsem 5 - 10 TL alırdı herhalde. 50 kuruşa halloldu. Yapacak olanlara kolaygelsin.