Gönderen Konu: Kışın benzin tüketimine çözüm.  (Okunma sayısı 3920 defa)

Çevrimdışı hsn636

• Profili Görüntüle
Kışın benzin tüketimine çözüm.
« : 15 Aralık 2012, 03:22:20 »
Arkadaşlar malum kış aylarının başlamasıyla birlikte benzin sarfiyatıda artttı. Bende buna çözüm olarak 2 gündür arabayı ilk çalıştırdıktan hemen sonra gaz düğmesini basarak arabayı hemen gaza alıyorum manuel olarak. Not: araba çalıştıktan hemen sonra basmak gerekiyor biraz beklersen geçmiyor. Tabi kafamda soru işaretleride var acaba arabaya herhangi bir zararı olurmu die. sizlerin bu konudaki fikirlerini almak istedim benzin parasından kaçayım derken daha büyük zarar açmayalım.

Çevrimdışı satarfaction

• Profili Görüntüle
Ynt: Kışın benzin tüketimine çözüm.
« Yanıtla #1 : 15 Aralık 2012, 03:33:35 »
lpg motor suyu sıcaklığı ile buharlaşır sen zaten soğuk motor suyuyla benzinden kaçacağım derken lpg de çok fazla yakıyorsun.bir karın olduğunu düşünmüyorum açıkcası.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 15 Aralık 2012, 10:52:21 »
lpg motor suyu sıcaklığı ile buharlaşır sen zaten soğuk motor suyuyla benzinden kaçacağım derken lpg de çok fazla yakıyorsun.bir karın olduğunu düşünmüyorum açıkcası.

Artı olarak lpg motora sıvı olarak gidiyor. Tekleme, stop etme gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz...

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
« Yanıtla #3 : 15 Aralık 2012, 20:23:03 »
Arkadaşlar malum kış aylarının başlamasıyla birlikte benzin sarfiyatıda artttı. Bende buna çözüm olarak 2 gündür arabayı ilk çalıştırdıktan hemen sonra gaz düğmesini basarak arabayı hemen gaza alıyorum manuel olarak. Not: araba çalıştıktan hemen sonra basmak gerekiyor biraz beklersen geçmiyor. Tabi kafamda soru işaretleride var acaba arabaya herhangi bir zararı olurmu die. sizlerin bu konudaki fikirlerini almak istedim benzin parasından kaçayım derken daha büyük zarar açmayalım.

Hocam madem öyle yapacaktınız niye sıralı sistem taktırdınız? Karbüratörlü sistemler 400-600 TL arası. Ondan taktırın  :D

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2012, 20:59:34 »
sabah ilk çalıştırmada motorun benzinle çalışması daha iyidir çünkü lpg benzine göre yağsızdır ;)
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı tugaysaban

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Aralık 2012, 23:06:16 »
bu soru acaba size mantıklı geldimi? sorunun mantığını hala çözemedim:S
abs siz olur bbs siz asla..

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 15 Aralık 2012, 23:10:55 »
enjeksiyonlu arabaya karbüratr sistemini ciddi anlamda önermedin dimi  :D
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı hsn636

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 16 Aralık 2012, 01:17:22 »
arkadaşlar ilgi ve bilgilerinzi için teşekkür ederim.. ama herhangi  tekleme stop etme sorunu yapmıyor benim araç.. tabi bende çok sağlıklı olmadığının farkındayım ama  sizin de bilgilerinizi almak istedimm.  su imkanlarda hakkaten benzin parası koyuyor insana...  bi arkadaş karbüratörlü önermiş olacagını bilse bende önce kendisi yaptırırdı eminim. :)  bi arkadaşta  ( bu soru acaba size mantıklı geldimi? sorunun mantığını hala çözemedim:S)  yazmış.......adamlar anlamışlar ki cevap vermişler  arkadaşım en iyisi sen zorlama kendini fazla saygılarımla...

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #8 : 16 Aralık 2012, 02:07:56 »
hocam gerek yok arabaya zarar vermeye bence durduk yere 3 kuruştan kaçarken 5 kuruş zarara girmenin anlamı yok :) zaten çalışırken motorun benzine ihtiyacı olmasa araçlarımız direk gazla çalışırdı sonradan takılan bir sistem sonuçta uydurula uydurula bu kadar uydurulmuş :D

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
« Yanıtla #9 : 16 Aralık 2012, 04:04:08 »
enjeksiyonlu arabaya karbüratr sistemini ciddi anlamda önermedin dimi  :D

Tabii ki ciddi anlamda değil, arkadaşa şaşırdım bende. Madem böyle bir sistem yapmış sıralı sisteme ne gerek var ki. Düz sistem fazlasıyla ihtiyacını görür zaten.
arkadaşlar ilgi ve bilgilerinzi için teşekkür ederim.. ama herhangi  tekleme stop etme sorunu yapmıyor benim araç.. tabi bende çok sağlıklı olmadığının farkındayım ama  sizin de bilgilerinizi almak istedimm.  su imkanlarda hakkaten benzin parası koyuyor insana...  bi arkadaş karbüratörlü önermiş olacagını bilse bende önce kendisi yaptırırdı eminim. :)  bi arkadaşta  ( bu soru acaba size mantıklı geldimi? sorunun mantığını hala çözemedim:S)  yazmış.......adamlar anlamışlar ki cevap vermişler  arkadaşım en iyisi sen zorlama kendini fazla saygılarımla...

Hocam bence sen kendini öyle şeylere fazla yorma. Adı üstünde sıralı sistem. Hee şu da var tabii ki araç senin benzin parası senin, LPG parası senin. İstersen araca su doldur onunla git.Yanlış anlaşıldıysam affola.