Anket

VW'nin golf özelinde bu kadar sık kasa değiştirmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Normal, olması gereken bu
7 (36.8%)
Önceki kasalara zarar veriliyor. Kasa uzun süreli olmalı..
12 (63.2%)

Toplam Oy Verenler: 1

Gönderen Konu: VW'nin Üretim Stratejisi hakkında ne düşünüyorsunuz  (Okunma sayısı 7641 defa)

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
Ynt: VW'nin Üretim Stratejisi hakkında ne düşünüyorsunuz
« Yanıtla #14 : 06 Ocak 2013, 19:10:33 »
mesela senınkı 16v golf 4 un benzınlı en ıyı motorudur arıza bılmez bıde tdı ler :tamamdir

Kul yapısı arizalanmaz diye bir kaide yok :) Ama o dönemki Golf Bora Passat üçlüsü ile Vw Türkiye de kendini göstermedi mi? O dönemin muadil araçlarına bakın nerede ise hiçbiri o donanımlarla gelmedi. Corolla da 2006 modelinde aynalar elektrikli değil. Camları otomatik olmayan araçlar vardı. 2000 öncesine bakın Vw nin nerede ise adı yoktu ortalığı Opel kasıp kavuruyordu. Toyotaya kasko yapacak babayiğit kolay bulunmazdı. 90 ların sonlarına doğru Vw adını duyurmaya başladı. Tepemize çıkardık şimdi de indiremiyoruz :)

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 06 Ocak 2013, 19:12:27 »
Ayrıca Golf V kasa benim gözümde VI dan daha iyidir. VI kasa göze fazla hitap etmediği için VII kasa erken piyasaya sürüldü.

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #16 : 06 Ocak 2013, 20:18:06 »
Ayrıca Golf V kasa benim gözümde VI dan daha iyidir. VI kasa göze fazla hitap etmediği için VII kasa erken piyasaya sürüldü.

üstad bu söylediğin bilgi olarak bir yerden mi geldi yoksa mantıken yaptığın bir çıkarım mı? çünkü mantıken yaptıysan aynı mantıkla 5 kasa göze hitap etmediği için 6 erken çıktı mı diyeceğiz? dahası mk5 göze hitap ediyorduysa neden mk6 çıktı? hem de sadece makyaj olarak?

hocam kişisel fikirlerinizi lütfen gerçeklerin önüne koymayın. mk6 tutulmayan mk5in makyajlanmasıydı. asıl golf hayran kitlelerine hitap etmeyen model mk5 ti. ki bu satış rakamlarıyla da ortada. o yıllarda golf hayranlarının tartıştığı forum siteleri ortada. (ben o yıllarda okudum o siteleri. şimdi aradım bulamıyorum doğal olarak).

mk7 ise tamamen yeni bir proje. bu kasa teknik olarak mk5ten sonraki model (mk6 makyajı hariç). yani 8 yıl. bence erken de değil.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 06 Ocak 2013, 20:46:46 »
Benim gözümde demiştim :) Peki siz biliyorsanız söyleyin V kasa neden 5 veya 6 sene VI kasa 3 veya 4 sene üretildi? Satış rakamları nedir? Ben Golf kullanıcısı olmadığımdan bilmiyorum. Birde ben bu yuvarlak hat olayını anlamıyorum aynı hatlar MKIV Golf te de var :)

Çevrimdışı alpers3

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 06 Ocak 2013, 22:26:24 »
Benim gözümde demiştim :) Peki siz biliyorsanız söyleyin V kasa neden 5 veya 6 sene VI kasa 3 veya 4 sene üretildi? Satış rakamları nedir? Ben Golf kullanıcısı olmadığımdan bilmiyorum. Birde ben bu yuvarlak hat olayını anlamıyorum aynı hatlar MKIV Golf te de var :)
kul yapısından başlayalım once hocam kul yapısı olduğunu herkes bılıyo ıkıncısı sanırım ılk araba deneyımın yada en fazla bıkac aracın oldu yada tekdüze klasık bınıcılerdensın kı henüz bındıgın aracın modellerını kronık arızalarını hangı motorun nasıl olduğunu bılmeden kul yapısına baglamıssın olayı sahıp olduğun araç mk4 kasanın en ıyı motorudur arızası en az modeldır akl yanı 8 sıbopla yakından uzaktan alakası yoktur bnm arıza bılmezden kastım buydu :tamamdir ıkıncısıne gelınce 5 kasa 5 6 sene 6 kasa neden 3 yıl demıssın basıt bı ornek wereyım senın aracındakı motor 2001 den sonra boralarda 2022 den sonra golflerde kullanıldı ama gelgrelelım 2005 yılında bıttı akl ıle karısılastırma yapıldığında kı yapılamaz farkları wardır ama uretımı yok uretım aslında devam ettı fsı denen bı saçmalıkla ama baktı kı olmuyo arıza yapmayan yerı yok motorlar tekrar degıstı zaman zaman deneme yanılma yontemı kullanıyor uretıcı fırmalar 5 kasa gıbı bı rezaletı vw temızleme cabasında kı sahsı fıkrım 7 de temizleyecek bunu 7 hakkında fazla yorumum yok bınmedım sadece bıkac kez gordum bı kerede alıswerıs merkezınde ınceledım ama yapı we malzeme olarak kesınlıkle telafı edeceğe benzıyo.mesela 5 kasanın ıcının hangı santımınde kalıte var bındın mı bılmıyorum ama emın ol kullandığın 4 kasanın herseyıne saygı duyarsın :tamamdir

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 06 Ocak 2013, 22:54:32 »
Doğrudur hocam ilk aracım en uzun süreli kullandığım bu oldu :) Ben zaten bu araçlara şükrediyorum bindiğime. Birçok marka model kullandım kendi aracımdan hariç. MKIV tadını arıyorsunuz. Audi hariç :) Üretim ve tüketim stratejisi her geçen zaman değişiyor sözün özü bu.

Çevrimdışı alpers3

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 06 Ocak 2013, 23:02:49 »
Doğrudur hocam ilk aracım en uzun süreli kullandığım bu oldu :) Ben zaten bu araçlara şükrediyorum bindiğime. Birçok marka model kullandım kendi aracımdan hariç. MKIV tadını arıyorsunuz. Audi hariç :) Üretim ve tüketim stratejisi her geçen zaman değişiyor sözün özü bu.
:sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi:

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #21 : 07 Ocak 2013, 00:45:26 »

hocam üretildiği yıl aralığından ziyade olaya  neden böyle bir ihtiyaç duyulduğu sorusunu atmak lazım. golf hayranı kesim bir anlamda faşisttir. alıştığı çizgilerden bariz farklılıklar istemez. ya da en azından piyasadaki araçlardan farklı olmak ister. mk5 bunu sağlamadı. dizayn anlamında diyorum hani. mk5 in mkl6 ya üstün olduğu tek şey iç mekan genişliği. ondan da başka üstünlüğü yok.

mk6 da da hatların yuvarlak olduğunu söylemişsiniz de mk5 teki hatları keskinleştirdiler bu kadar keskinleştirebildiler işte.

satış rakamlarını üstünkörü arayabiildim. bulamadım. daha geniş bir zamanda arar bulurum.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı crombera

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 08 Ocak 2013, 12:44:45 »
bnce mınumum 4 5 sene olmalı hem eskı kasaları koruma hemde farklılık yaratma anlamında kasalar arasında fark olmaması vw yakısmıyor..
VW İle Yaşamak..