Gönderen Konu: Termostat Kutugu  (Okunma sayısı 13543 defa)

Çevrimdışı Prokizya

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1999 Golf 4
Ynt: Ynt: Termostat Kutugu
« Yanıtla #14 : 20 Nisan 2014, 11:34:34 »
Ust kapak soken takan adam termpstatida yapar :) kolay gele :)

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Çevrimdışı 35EZ349

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: polo 6n 99 AEE
Ynt: Termostat Kutugu
« Yanıtla #15 : 20 Nisan 2014, 14:43:53 »
bahsettigi boru bizim burdaki paylasimlarimizda var adini simi hatirlamiyorum bende onu degistirdim zaten 50 tl bisiy aslinda bu kadar sokmusken oda degisirse guzel olur 542 410 35 36 istersen ara beni yardimci olmaya calisirim

6N 99 AEE 1.6
I Love PoLo

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
Ynt:
« Yanıtla #16 : 20 Nisan 2014, 16:34:04 »
Bende degistirdim golf 4 unkini arti 2 lt kırmızı antifiriz ve iscilik toplam 100 tl verdim özel serviste

Tapatalk

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #17 : 20 Nisan 2014, 16:53:00 »
Eğer kendiniz yaparsanız, işlemleri fotoğraflamayı unutmayın. Sizden sonrakiler de yararlansın  :)
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı azuçkam

• Profili Görüntüle
Ynt:
« Yanıtla #18 : 20 Nisan 2014, 17:45:58 »
Arkadaslar fotograflamayi inanin cok istedim ama ellerim oylesine battiki hic bir yere suremedim arti zaten tek basina yapinca birde belde fitikta olunca bi am once sokmek istedim ve basarilida oldum ama toplarken birini bulup fotograflayacam ve bu konu altinda paylasicam gercekten cok zor degil ama celik kelepceleri sokmek olum yarin sanayiden  parcayi alicam arkadaki borunun degismesi anlamsiz arkadaslar basinda ki oringde bitiyor is ama tabi boruda catlak kirik varsa degismeli ben kelepce pensesi alicam yarin hic olmadi sikmali kelepcelerle yapmayi dusunuyorum simdilik bu kadar dostlar.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı bluerose1

• Bir gün mutlaka...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 1.6 8v Type 6N PUG RCZ Asphalt 200THP Manuel
« Yanıtla #19 : 20 Nisan 2014, 20:23:42 »
Vw Polo 6n Flanş su borusu diye geçer...

Bu borunun fiyatı:(1.4 yazdığına bakma ellerinde var)
http://www.otoparcasepeti.com/?urun-28332-polo-su-borusu-1995-2010-1-0-ve-1-4-motor
Bu da kütüğün fiyatı:
http://www.otoparcasepeti.com/?urun-29374-volkswagen-polo-termostat-kutugu-komple-1995-2000

Bu linkleri topla sana 300 TL. sadece kütüğe parça fiyatı veren ustanın gözüne sok.
Red Machine!!!

Çevrimdışı azuçkam

• Profili Görüntüle
Ynt:
« Yanıtla #20 : 20 Nisan 2014, 21:27:33 »
Valla arkadaslar allaha sukur elimizden gelio bu aracida ogreniyoruz antalyada olanlarada destek olmak isterim yarin ust kapagin kulbitor contasinida degistirecem bakalim yeni maceralar neler olacak bu arada boru gayet saglam sanirim degismeye gerek yok alacagim parca uyar umarim yam sanayiler bazen farkli oluyor marka var mi bildiginiZ ?

Çevrimdışı 6N_24

• 1.4 16v 101 Hp
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 6N
« Yanıtla #21 : 21 Nisan 2014, 01:22:36 »
Arkadaslar aracimla misafirlige gittigimiz saatte aracimdan su damladigini fark ettim ustteki 1.6 kapagini soktum hava filtre kutusunu soktum bir baktim termostatin oldugu yerden su kaciriyor elimi deymemle poffff etti ve kaloriferin gelis hortumunun termostat kutusuna girdigi yerden yani termostat kutusunun hortum girisinden kirildi yapilacak hicbirsey yok parca degismesi lazim zaten karton gibi olmus parca dokundukca dagaliyor ustayi aradim 300 parca ile iscilik 100 de cekici fiyati cikardi bana cok pahali geldi ben degistirebilirmiyim arkadaslar bu parcayi daha once degistiren varmi fiyat pahalimi parcaya netten baktim 75 tl goruslerinizi bekliyorum acilllll :((

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.iki yıl önce termostat kütüğü olayı benimde başımdan geçti.yolda giderken hararet ibresi bi anda sona vurdu.hemen stop ettim kapudu açtımki kütük üst tarafından kırılmış bütün suyu boşaltmış.bende o zaman işçilik dahil 250 civarı bi para vermiştim.netteki site ve satılan parça güvenliyse sıkıntı değil malum termostat olayı önemli.
Hastasıyız...

Çevrimdışı azuçkam

• Profili Görüntüle
Ynt:
« Yanıtla #22 : 22 Nisan 2014, 14:54:55 »
Evet arkadaslar termostat kutugunu degistirdim oncelikle resim gene tek oldugum icin cekemedim araba islerinden az cok anlayan birisi yapabilir fakat bu islerle hic alakasi olmayan insanlar bence bulasmasinlar ;

1-Butun hortumlari kelepcelerinden ayirin hangi hortum nerden cikti unutmayin bunun icin resim cekebilirsiniz.
2-Tum hortunlar kutukten ayrildiktan sonra birer adet vida ile kutuge bagli olan ve kablo demetlerini toplayan metal iki adet aksam var bunlari sokuyoruz aman dikkat edin kablolar yillarin verdigi yorgunluga dayanamiyabilir.

Çevrimdışı azuçkam

• Profili Görüntüle
Ynt: Ynt: Termostat Kutugu
« Yanıtla #23 : 22 Nisan 2014, 15:01:54 »
3-Burdan sonra on tarafya isi musuru sari cizgili olan ve yanindaki musurun kablolarini ayiriyoruz.
4-Son ve en onemli kisima geldik burada motor bloguna bagli olan kutugu ayiricaz artik 3 adet vidasi var 2 yanlarda bir tane altta sokuyoruz daha sonra arkada meshurrrrr su borumuz zaten gozunuze ilisecek ustunde kocaman sekmani var cekin cikarin sonra motor blogunun tersi yonunde kutugu camurluga dogru yani akuye dogru cekin flop edecek ve cikacak sonrasinda onden radyatorun ordan disari alin islem bu kadar tam tersini yaparak islemi tamamlayin yanliz onemli bir nokta arkadaki su borusu normalde bu parcayla degismesi lazim ama aslinda is oring de bitiyor ustunde bir oring var uygun olculerde eskisinden biraz etli bir orig alirsaniz sorun kalmiyor ustune biraz sizdirmaz sivi conta uygulanacak ayni zamanda motor blogu girisinede sonra toplayabilirsiniz.Ben bu resimden yardim aldim.Kolay gelsin yardim icin irtibat no 0543 304 75 56

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
Termostat Kutugu
« Yanıtla #24 : 22 Nisan 2014, 17:22:46 »
Arkadaşım benim 2 ay önce aynı durum başıma geldi. Doğru ustama gittim. 3 tane farklı kalitede küyük için fiyat aldık. En ucuzu 75 lira, orta kalitede 100 lira, orjinali vardı 230 lira. Ben 100 liralık olanı aldım. Usta sürekli taktıklarını ve bir sorun çıkarmadığını söyledi. 75 şiralık olan bariz kalitesizdi. Birde bir borusu var o da çürümüştü o da 40 tl. 70 tl dr işçilik ödedim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 22 Nisan 2014, 20:44:22 »
Anlatım için çok teşekkürler. Bundan sonra değiştirecekler için kılavuz niteliğinde olmuş. Elinize sağlık.

Çevrimdışı azuçkam

• Profili Görüntüle
Ynt:
« Yanıtla #26 : 22 Nisan 2014, 23:38:02 »
Ben boruyu degistirmedim curume yoktu cunki ama aradaki oring incelmisti yeni malzemeyi takinca buyuk geldi oringi yeniledim cuk diye oturdu parca fiyati 90 TL uzerinde termostat ve isi musuru dahil fakat termostat yaramaz ben behr marka olan eski termostatimi kullandim bir daha ki projem kulbirtor contasi yani ust kapak hafif yag kacagi var onu degistirecem ama soz bu sefer resim cekecegim.

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 22 Nisan 2014, 23:55:21 »
Aynen hocam bu sefer fotoğrafları bekliyoruz. Bence bu konuyu sabit yapılabilir.