Gönderen Konu: Bora motor modifiyesi ?  (Okunma sayısı 34325 defa)

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
Ynt: Bora motor modifiyesi ?
« Yanıtla #14 : 13 Haziran 2008, 13:15:46 »
En iyisi Boranin ustune bir kac birseyler daha koy leon 1.8t FR al keyfine bak.Ya da 2.0 turbo Astra Coupe bakabilirsin :)

Herkes böyle diyor da insan bağlanıyor arabaya.
Tamam belki bu kadar da bağlanmak yanlış ama bilemiyorum yine de :)

Gerçi 1.6 16V arabadan 200 beygir bekliyorsan haklısın, ona birşey diyemem.

Ama kendi arabanı modifiye etmek kadar keyif vermeyeceği de kesin.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 13 Haziran 2008, 13:27:54 »
Herkes böyle diyor da insan bağlanıyor arabaya.
Tamam belki bu kadar da bağlanmak yanlış ama bilemiyorum yine de :)

Gerçi 1.6 16V arabadan 200 beygir bekliyorsan haklısın, ona birşey diyemem.

Ama kendi arabanı modifiye etmek kadar keyif vermeyeceği de kesin.

:)
Tabi ki herkesin araci kendine gore cok degerli.Bizler araclara karsi ilgi duyuyoruz yeri geliyor aracimiz kiz arkadasimizdan, dostumuzdan onemli yere geliyor.Pazar gunu sabah evden cikip aksam 8-9 a kadar aracanin etrafinda fir donup neler yapabilirim, nasil yikarim nasil parlatirim derken yemek yemeyi de unutabiliyoruz.Bir cukurdan gecerken sanki birisi bicak saplamis gibi aci cekiyoruz, art niyetli insanlar araci cizdiginde sanki vucudumuza jilet cekilmis gibi oluyor...Evet bunlarin hepsini biliyorum ve bu forumdaki herkesin de bu sekilde yasadigini-hissettigini tahmin ediyorum.
Ama sonucta bu 4 lastikli bir makine.Sonsuza kadar duracagini sanmiyorum yanimda ve satarken her ne kadar iciniz acisa da alacaginiz yeni aracta sizin araciniz olacak, ayni ilgiyi ona da gostereceksiniz.
Benimkisi sadece bi tavsiye idi bu fiyata bakabilecegi performansli bir arac istiyorsa degerlendirebilir.
Illaki performans olacak derseniz 99-2000 civari Honda Civic 1.6 VTI ile takas edip uste kalan parayla yada cebinizden ekleyeceginiz bir kac bin ytl ile Turbo uygulamasi yapabilir son model lux spor araclarinin yanindan redline sesi ile gecebilirsiniz :)
Saygilar.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 13 Haziran 2008, 13:57:41 »
Hazır konu açılmışken.
Bu motora niye turbo uygulaması yaptırmıyor da 1.6VTi'a yaptırıyor.
Motor özelliklerini bilmiyorum, kusuruma bakmayın :)

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 13 Haziran 2008, 14:20:29 »
Hazır konu açılmışken.
Bu motora niye turbo uygulaması yaptırmıyor da 1.6VTi'a yaptırıyor.
Motor özelliklerini bilmiyorum, kusuruma bakmayın :)

Bu motora da yaptirilabilir tabi ama cok mesakatli olur.Daha once 1.6 bora ya turbo uygulamasi yaptiran gormedim ben.1.8T nin turbo basincini arttiran ve cesitli islemler yaptiran ayni sekilde 2.3 bora V5 e turbo uygulamasi yaptiranlari biliyorum.Zaten youtube dan arama yaptirarak bakabilirsiniz.1.6 bora aile araci olarak tasarlanip performans dusunulmeyen bir arac oldugu icin madem performans isteniyor 1.6 vti civic (160 hp) in ustune bir turbo bir de kit yardimiyla 250-260 hp bir kac uygulamayla 300 hp ye yakin bir sonuc alinabilir.Zaten motoru buna uyumlu.Turkiye de cok var.5-6 bin ytl masrafla nerdeyse 2 kat guc alinip 200-250 bin ytl lik spor araclarin yanindan uzayan civicler var...Olay illaki performanssa Bora da vazgececeksiniz :)

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 13 Haziran 2008, 14:52:20 »
Anladım.
Güzel söylemişsin İllaki performanssa diye.
Ama ben GOLF hastası olduğum için Civic'le işim olmaz :)

Çevrimdışı Halil Kara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 13 Haziran 2008, 19:51:53 »
Anladım.
Güzel söylemişsin İllaki performanssa diye.
Ama ben GOLF hastası olduğum için Civic'le işim olmaz :)

Civic le isim olmaz deme dunya hayati ne olacagi belli olmaz :)
Honda araclarini onceden sevmezdim, cunku cok fazla kullanmamistim.Son zamanlarda bir cok arkadasim Honda aldi modifiye olayina girdiler, ayni sekilde Antalya da bir cok arkadasla tanistik Honda hastasi hepsinin de birbirinden guzel araclari var.
Mesela civic te yada type-r da redline a girmek bambaska bir olaymis ben bunu yasadim.5500 devirden sonra sanki ikinci bir motor devreye giriyor gibi cok eglenceli bir surusu var.Tabi motor sesi de bir harika.Bence her genc, gencliginde bir honda kullanmali diye dusunuyorum artik :) Bakarsiniz bende bu yaz 2005-2006 civic 1.6 sedan ES alabilirim :) Birde Honda araclari ister gorsel anlamda olsun ister motor modifiyesi olsun cok kolay parca bulanabiliyor.Ucuz yoldan mod yapabiliyor ve bir cok aractan daha fazla guc elde edebiliyorsunuz.Performans isteyenler icin bence vazgecilmez bir marka.Tabi ki golf 1.8T alip turbo basinci yukseltip bir kac islem daha yapip cok guzel sonuclar alinabilir ama honda da ki zevki verecegini sanmiyorum :) Zevk meselesidir saygi duyarim.
Bir kac video ekleyeyim modifiye yapilmis Hondalar:
Vtec motora turbo takilinca boyle oluyor :)
http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/f60e9851de63672f59c0e2e1fa95a1e04708160c089f728e3f700db5dd3d6243864d1bc6fcc86b2016968

Turkiye'den bir type-r.Aracta turbo var.Bmw M6 ile kalkiyor.100 kmh/den 250 km/h civarina rolling yapiyorlar.Videodaki type-r satilik.Ilgilenenler varsa 60 bin ytl civari.M6 nin fiyati da herhalde 350-400 bin ytl vardir :)
http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/f60e9851de63672f59c0e2e1fa95a1e04708160c089f728e3f700db5dd176858fa7e6ffc90c44b0a16968

Yine ayni type-r turbo.Bu sefer S2000 ile kalkiyor ve aradaki fark inanilmaz...
http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/f60e9851de63672f59c0e2e1fa95a1e04708160c089f728e3f700db5dd1f5052c9470a9d9dd8500e16968

Motor sesi icin lutfen buyrun :)
http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/f60e9851de63672f59c0e2e1fa95a1e04708160c089f728e3f700db5dd065272fc4d35c598de462816968

Iyi seyirler, Saygilar...

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 13 Haziran 2008, 20:58:15 »
Çok güzel anlatmışsın ve örnekler de süper.
İzlemek bile inanılmaz heyecan veriyor.
Jet resmen :D
Ama şimdilik içimdeki Golf aşkı bambaşkaaaa modundayım. :)
Ama dediğin gibi büyük konuşmamak lazım :)

Çevrimdışı Mekatronik34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 24 Temmuz 2008, 01:43:09 »
merhaba koc arkadasım
yorumları okudum cokta guzel fıkırler var ama sana sadece bır kac tavsıyem olabılır
sana soylenen tum tavsıyelerıde unut cunkı ben 10 yıllık volkwagen deneyımı olan bır mekanıkcıyım
bora 1,6 16v BCB motor kodlu bu araca 3 sey yapabılırsın
1- motor yazılımını degıstıreceksın kesınlıkle chıp degıl yazılım 500 ytl ye yapıyolar 9 hp
2- acık hava fıltresı takarsın emıs kısmınada vakuma yardımcı olacak sekılde turbulans aparatı takarsın 3 hp
3-kesınlıkle katalızorlere dokunmamak sartıyla son susturucuyu degıstırısın 3 hp
 bundan baskada ne yaparsan motora zarar kesene zarar cevreye zarar verırsın bana yetmez dersen husrana ugrarsın solım ..
saygılarımla
Dikkat ısırır !!!

Çevrimdışı Suti

• VW Tech
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 24 Temmuz 2008, 09:36:26 »
tek birşey söyleyeceğim,

1. chip le yazılım arasındaki fark nedir ?

2. acık hava filtresi taktık 'MAF' sensörünü gözden çıkardık tamam,

da bu -vakuma yardımcı olacak şekilde türbülans aparatı- nedir ve bunu hakikaten dyno uzerinde etkisini denedizin mi?

Yok ben denedim de değiştiğini gördüm negatif yönde,

3. evet, çevre koşullarını gözönünde bulundurursak katalizör iptali doğru değil,  1.8T veya 1.9TDI kat. ı takarak 60mm lik boru ile ezgoz işi çözülür bence, ama ben net bi rakam veremiyorum 3 derim 5 çıkar 6 derim 5 çıkar, çünkü her motorun cevabı aynı olmaz direk '3bg gibi',

Yani işin özü hesap makinasıyla değil de dyno uzerindeki rakamlar daha gerçekçi oluyor.

Çevrimdışı Mekatronik34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 24 Temmuz 2008, 20:54:13 »
merhaba suti
benım verdıgım guc degerlerı net aldıgımız degerler.chıp le yazılım arasındakı farkı sole solım aslında yazılımda chıpe yapılır ama gunumuzde shıp deyınce akla araya dereye baglanan cıhazlar gelıyor ben yanlıs bır anlasılmaya sebebıyet vermemk ıcın onları ayrı bıseymıs gıbı soyledım . asıl chıp motor kontrol unıtesının ıcıne takılan ve programlanan parcaya denır .
 sen turbulanslı fıltre aparatını ters baglamıs olmayasın veya pıyasa malı bısey takmayasın o aparat tek basına zaten bıseye yaramaz onu adam gıbı bı boru ve fıltreyle kullanmak gerekıyor .
katalızore gelınce bu aracta ıptal ettıgın anda 2. lamda sensoru arıza ıkazını yakar o nedenle katalızoru ıptal edemezsın ama araya bı kontrol unıtesı uydururum ben dersen o baska .
ayrıca BCB motor kodlu motorlarda hava akısmetre yanı maf sensoru bulunmaz onun ısını bogaz kelebegı acı sensoru ve emme manıfold basınc sensoru gorur yanı ıptal edebılecegın bır sensor yok ortada.
yardımcı olabıldıgım arkadasım varsa ne mutlu bana .
Dikkat ısırır !!!

Çevrimdışı Suti

• VW Tech
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 24 Temmuz 2008, 23:52:24 »
araya devreye bağlanan cihazlarr hakkındaki tecrubeleriniz kötü heralde, şahsen ben ve müşterilerim memnunlar ve memnun kalmayanada 1 ay içinde iade uygulamamız da var.

tabi 350€ ya satılan ve satan kişinin K&N 57i kite monte ettiği piyasa malı olmayan o aparat işe negatif olarak yaradı,

2. lambda sensörü ilk uygulamaya başlandığından beri epeyce kat iptali yaptık ve hiçbir sensörü iptal etmedik ve arıza ışığıda yakmadık çok şükür, çok basit bir prosedürü var.

acık hava filtresi kullanan 16v 1.6 boralı ve golflü birkac müşterimiz gaz kelebeği değiştirdi, sanırım onlardaki sorun adam gibi bi boru ve filtre kullanmamalarıydı,

ve işinizi iyi bilen bir mekanikçi olarak her arabaya +3 +9 +8 gibi net rakamlar soylenilemeyeceğini de mekanik şartlardan dolayı bilmeniz gerekir diye düşünüyorum, şahsen 'yaklaşık +3 +9 +8' gibi bi kullanım daha uygun
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2008, 23:55:27 Gönderen: Suti »

Çevrimdışı Mekatronik34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 26 Temmuz 2008, 15:42:00 »
selamlar tekrardan .
oncelıkle sunu solım ben araya koyulan devreler guc vermez demedım sadece motor kontrol unıtesını kandırdıkları ıcın motora ılerı surelerde zarar verebılır dıye dusunuyorum verırmı vermezmı onuda bılmıyorum ama benım dusuncem bu sekılde sonucta m.k.ü. herzaman asıl bılgelerın gelmesı daha uzun omur anlamına gelıyor.
su katalızor olayına gelınvce sız hıc BCB motor kodlu bır araca kat. ıptalı yaptınızmı ?yaptıysanız  bılıyorsunuzkı ana katalızor arkasında bır lamda sensoru var o nasıl oluyorda katalızorun ıptal edıldıgnız veya etkısız oldugunu algılamıyor.?
hp degerlerı hakkındakı yorumlarınıza gelınce haklısınız yaklasık veya ortalama gıbı kelımeler kullanmam gerekırdı blkı ama ben aracımda kı aldıgım degerlerı yazdım oraya.eger aracımı satmasaydım sıze getırr gosterırsdım ne kadar performanslı oldugunu .sımdıkı boramada herhangı bır ıslem yaptırmadım .
siz bu ıslerle ugrasıyorsunuz sanırım pekı ben aracıma yaklasık 10 hp chıple katkı saglamak ıstıyorum bana ne kadara maaıl olur ve nasıl bı uygulama yapabılırsınız.?
Dikkat ısırır !!!

Çevrimdışı Suti

• VW Tech
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 28 Temmuz 2008, 09:41:32 »
işte bende ondan bahsediyodum,

araya koyulan devreler güc vermez dediğiniz gibi, ingilterede almanyada orda burya yazılan ve Turkiye'deki arabalara takılan chiplerde tam verimli olmaz, oranın benzini farklı rakım'ı farklı ve daha bircok farkı var

biz DASTEK'in distribitörüyüz, www.dastek.co.uk Unichip ürünümüzü piggyback olarak kullanıyoruz ve yük dynosu üzerinde dükkanımızda Türkiye ve arabanın şartlarına göre ayar yapıyoruz, yani kendi aracınıza özel bir ayar,

forumda bu konu hakkında bir başlığım da var,

http://www.vwtr.net/forum/genel/ynt-dastek-unichip-t5761.0.html;msg60271#msg60271

çift lambdalı katalizörlerde de elektronik olmayan ufak bir aparatla katalizöe iptali mümkün ve cok yapan var.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 28 Temmuz 2008, 11:49:26 »
AH benim araba bi Turbo olacaktı :D
Sonrada Allah'tan değil diyorum yoksa ne sanayiden çıkabilirdim ne de cebimde beş kuruş kalmazdı :)