hocam öncelikle geçmiş olsun diyeyim,vakit kaybın ve meşgalen için üzüldüm ama neyseki alım satımdan sonra filan öğrenmedin bunları,baştan ortaya çıkması çok iyi..bi sorum olcaktı şayet biliyosanız,bu araç alımlarında misal vw için konuşalım,aracın plakasından veya şase nmarasından aracın sicili ortaya çkarılabiliyormu?yani servise bu istekle gelen herkese yardımcı oluyormu servisler?teşekkür ederim..bide tekrar geçmiş olsun diyelim..sıkıntısız temiz bi araca tiz kavuşman temennisiyle:)
Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.
Benim bir kac serviste arkadaslarim, abilerim var.Sagolsunlar ne zaman telefon acsam hemen yardimci oluyorlar.Servislerde tanidiginiz varsa tabiki sizlere de yardimci olurlar ama tanidiginiz olmasa bile eger musteri memnuniyeti on planda tutan bir servis ise bilgileri tabiki paylasir.Sonucta satilik bir arac.
Serviste ekspertiz raparu veriliyor zaten.Alacaginiz aracla gidiyorsunuz siz cayinizi
kahvenizi icerken arac lifte kaldiriliyor, sagina soluna bakiliyor, boyasina-degisen parcasina-turboluysa turbosuna-trigerine vs...Detayli olacak araci bastan asagi inceliyorlar, 100 lira da hizmet bedeli oduyorsunuz.Yine tanidiginiz varsa bu rakam daha dusebilir yada hic alinmaz
Muhakkak hepimiz aracimizi yetkili servise goturuyoruz.Belki birkac bakimi disarda yaptiriyoruz ama illaki senede bir seferde olsa yetkili servise giriyoruz.Simdi bu asagilik adam 90 bin ekm yi dusurmus.Ama birseyi unutmus.90 bin e km yi dusururken hic aklina gelmemis 2007 yilinda 135000 km de iken serviste bakima girdigini ve araciyla kaza yaptiginda serviste parcalarini degistirdigi.Plakadan yada sase numarasindan bilgisayarla giriyorlar.Arac hakkinda ne var ne yok hepsi cikiyor.Ama sadece yetkili serviste yapilan islemler cikiyor.Ornegin benim baktigimarac en son 2007 yilinda 135 binde yetkili servise gitmis.Aradan 2 sene gibi bir zaman dilimi gecmis.Senede 25-30 bin km yapildigi varsayilarak arac tahminen 180-200 bin km de diye tahmin ediliyor.Yani bu adam asagi yukari 100 bin km dusurmus.Bunu hersekilde anlarlar zaten.Aracin yetkiliserviste bakimlari yapilmamis dahi olsa serviste ekspertizine bakilirken hersey ortaya cikiyor.Km yi dusurdugu de ortaya cikiyor.
Onun icin bir arac almadan once sahibiyle anlasicaksiniz ve ben araci servise goturup eksper onayi almadan aracin satisini almam parasini vermem diyeceksiniz.Adam da aracina guveniyorsa goturursunuz.Adam belki hile hurda yapmamistir ama aracinda sorun vardir kendisi de bunun farkinda degildir belki boyle bir durumda karsiniza cikabilir.Boyle birsey olursa da arkadas araci yaptirirsan alirim yada yaptirmayacaksan masrafi kadar fiyat duserim seklinde bir anlasma yoluna gidilebilir.
Su zamanda gercekten durust bir satici bulmak inanin cok zor.Illaki bir hile oluyor isin icinde.Sadece bu degil adamla telefonda konusuyorum 2 parca boya var diyor, bi sorduruyorum aracin belkide boyanmadik yeri kalmadigini ogreniyorum.Kimseye guvenmeyin isinizi saglama alin diye tavsiye vermek isterim...
Selamlar.