Merhaba Arkdaslar,
Ben uc dort hafta once bir LPG li 99 bora basic aldim. araba cok hor kullanilmis ve dogru duzgun bakim yapilmamis. aklimdakileri forumdan arastirmaya calisiyorum (bir search ozelligi olsa super olurdu ama). Bir kac defa sanayiye gittim fakat neredeyse gittigime pisman oldum.
Sabah arac ilk calistiginda ve sogukta cok sarsintili calisiyor. motordan dizel gibi gurultu geliyor. ilk marsa bastigimda bir gicirti da oluyor bazen.
Aracin benzinden gaza gecmesi yaklasik 5-10dk suruyor ve bazen gecmiyor. gecmeyi denediginde stop ediyor. bir sure benzinde kullandiktan sonra normale donuyor.
Arabayi hareket ettirmek icin debriyajdan ayagimi cekerken arabanin zorlandigini hissediyorum. Yokuslarda cok gaza basmak gerekebiliyor kalkarken. Hatta kalkarken biraz titremede oluyor.
Sanayiye her gittigimde degisik degisik seyler soyluyorlar ve her kurcalayan daha kotu yapiyor.
İcegray merhaba
Aracınız öncelikle hayırlı olsun .Aracınızın hararet muşiri arızalı olabilir eğer hararet bilgisi yanlış iletiklirse m.k.ü 'sine aracınız kaba çalışır ve dedıgınız gıbı ısınmış olsada ısınmamışgibi rolenti yuksek çalışır vbe gaza geçmesı uzun surer aynı zamandada çok yakıt yakar.
Bahsetıgınız gıcırdama sesıde muhtemelen kayışlardan olabilir kayışlar sertlesirse gıcırtı sesı yapar.
Aracınızın zorlanması ve kalkışlardakı tıtreme ıse baskı balata ve volan dedıgımız kavrama sıstemınde olusabılecek herhangı bır yanma egılme aşınmadan kaynaklanır.Aracınızı bir yetkılı servıse goturup kontrollerınızı yaptırın eger pahalı gelırse hazır teşhısı yapılmış aracınızı herhangı bır vw ozel servısınızde yaptırabılırsınız.