Uzun yola çıkacağım zaman ne olur ne olmaz diye rastgele bi özel servis buldum.Bu titreşimi dinlettim.Sağ makasın olduğu yerden geliyor.O tarafı vurdurmuşsun(lakaya,çukura hızlı girimişsin anlamında).Önemli bişey değil ama iş uzun sürer,yağ değişimine geldiiğin zaman bakarız demişti.Hemen niye bakmadı derseniz;Ben acelem olduğunu söyledim.Uzun yola çıkacağımı söyledim.O yüzden.
Ama henüz ustaya gidemedim, o seste kendiliğinden biraz kesildi.Makastan geldiğine pek emin değilim doğrusu.Çünkü motor soğukken geliyor.Bunuda söyledim ustaya ama sıcakkende geliyordur duymuyorsundur falan filan dedi.
O zamandan beri şöyle bir ses daha vardı.Şimdilerde kafama çok takılmaya başladı:yolda giderken 2000 devirin tam üstüne ibre geldiği zaman, aynı cızırtı geliyor.İbre 2000 i geçince ses kesiliyor.Bu sefer de İbre 3000 devirin tam üstüne gelince de, aynı cızırtı geliyor ama daha fazla geliyor.Yani 2000 devirde gelen sesten daha fazla.İbre 3000 i geçince ses kesiliyor.Arabayı ilerletmeden olduğum yerde yani vitesi boşa alıp gaz veriyorum.Ne 2000 de ne de 3000 devir.Hiçbirinde ses filan yok.Gayet normal.Ha tabiki ustaya muhakkak göstericem ama sizlerin başına belki böyle bişey gelmiştir,ya da dymuşsunuzdur.En azından fikir edinirim.