Gönderen Konu: Araclarimizda 220 V priz olsa iyi olmazmi?  (Okunma sayısı 12571 defa)

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
Araclarimizda 220 V priz olsa iyi olmazmi?
« : 28 Temmuz 2009, 13:59:07 »
Selam,

Son gunlerde arac icinde 220 v AC Priz icin calisma yapiyorum.

Uzun yoluluklarda Kettle ile su isitma, elektrikli el supurgesi ile arac icini supurme, arka koltuk icin uzun sureli yolculuklarda lap top yada v.b kucuk elektronic cihazlarin calistirilmasi. Bizim araclardaki sigortanin cekebilecegi maximum amper kac amperdir? Sigortalari biraz daha amperi yuksek sigorta ile degistirsem( Bu degisimi ben yapabilirmiyim) sorun olurmu. Kettle da su kaynatacak sekilde bir gerilim elde edebilirmiyim.

220V icin Cözümüm: Kucuk bir inverterin bir ucu zaten cakmak girisli, cakmak soketine sokup inverteride istedigim yere koyarak ister arac ici ister arac disinda 220 v priz ile gereksinimi mi karsilamak.

Çevrimdışı AsKaRoGLu

• Profili Görüntüle
Ynt: Araclarimizda 220 V priz olsa iyi olmazmi?
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2009, 17:25:26 »
Tabiki araç içerisinde 220 V olsa süper olur. Bende senin bahsettiğin tarzda inverterle bu işi hallediyorum fakat aracın elektrik tesisatına zarar vermesin diye çakmaklıktan felan almadım elektriği. Direk aküye bağlıyorum ben.

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2009, 23:09:52 »
bu tip işlemler vip araçlara uygulanıyor ama hiç incelemedim....hazırı olduğunu düşünüyorum ....
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2009, 00:13:50 »
Bu islemler konusunda epey bir tecrubem var diyebilirim. Sirkette kullandigimiz caravelle larda cok sayida 220 v priz olmasi gerekiyor ve cok fazla yuk bindigi icin de buyuk inverter ve akuden baglatiyoruz.

Benim bahsettigim daha compac bisey tesisatsiz filan, Trust diye inverterler var biz bunlari genelde binek diyecebilecegimiz ford focus v.b araclarda cakmakliga takarak lap top u cok rahat calistiriyoruz. Hatta GPS ve v.b bir kac ufak cihazida cakmakliga bagliyoruz sorun olmadi. En fazla sigorta atiyordu.

Tesisata bisey olmaz zira sigortalar once atacaktir.

Ben bahsetmis oldugum inverter le yapmayi dusunuyorum.

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2009, 00:25:31 »
 inverterin ne olduğu hakkında bilgim yok ...

yapınca fotolarıyla ekleyebilirmisin...
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2009, 08:51:53 »
Inverter DC akimi AC ye ceviren bir cihaz. Cakmakliktaki DC akimi alarak kendi bunyesinde bulunan prizden 220 v olarak sunuyor. Ben en son sirkette Trust diye bir marka kullandim hem kucuk hemde saglam. Fiyati da sirkete aldiklarinda sormustum 160 tl filan diyorlardi yapinca resimleride ekleriz ama resimlik bisey de yok Benim P990 cep telefonundan biraz bir buyuk cihazi cakmakliga takiyorsun uzerindeki 220 v prize biseyler takip calistiriyorsun.

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 29 Temmuz 2009, 09:47:29 »
Nakres az önce sirkette olanlardan birini inceledim. 150W ve 12 DC to 220V AC ye ceviriyor. Fiyati ise 80-90 tl civarlarindaymis ve Real Hipermarketlerde bulunuyormus. Piyasada Tuncmatik, Linetech v.b firmalarinda urunleri var. Bunlardan daha ucuza olanida var ama biz en son trust markadan fazlasiyla memnun kalmistik.

Kullanim alanlari, Lap top, kamera, fotograf makinasi v.b urunleri cok rahat calistiriyor ama Kettle biraz fazla guc ceker onu calistirimi bilmiyorum. Ayni sekilde arac icini supurmek icin kullanilacak el supurgesinide calistirmasi cekilecek guce bagli. Kullanilacak cihazlara gore Watt i (Guc) yuksek olanlardan secmek gerekir, Bunlar 75w, 150w, 300w 1000w, 1500w seklinde gidiyor gucu yukseldikce fiyatta yukseliyor. Sirkette olan bozukmus araclarda genelde İstanbul disinda dönunce birini alip benim aracta deneyecegim ve ona göre alacagim.

Çevrimdışı cybertronics

• Daha iyisi yine bir VAG'dır
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf MK4 1999 1.6 AKL & Audi A6 2008 4.2 Quattro
« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2009, 17:52:57 »
Dostum biraz paraya kıy reklam gibi olacak ama black & decker ın invertoru var araç içine monte edilebilir türden arka bagajdaki 12 v yi iptal et sağ farın arkasındaki kapağın içine monte et dışarıda bir tane piriz uzat yada işçilikle aran iyi ise yan panele bir tane piriz monte et mis gibi olur... :D
Daha iyisi yine bir VAG'dır

Çevrimdışı cemal arslan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 19 Ocak 2010, 09:20:36 »

bir çok inverter 150w civarında idir.

ufak tv , notebook , cep , gibi fazla akım gerektirmeyen cihazları şarj etmekde idealdir.

kettle de su kaynatma yada infra ısıtma sistemleri gibi yüksek güç isteyen cihazlar içinde ihtiyaca göre çok daha büyük inverterler gerekir.
bir kettle 1600-2000w arasında olduğunu düşünürsek 2k lık bir inverter larım ki bununda fiyatı 500 liradan fazla...

diğer taraftan araç durağan halde iken aküyü biteceğinide göz ardı etmeyin.
hareket halinde belki akü kısa sürede boşalmaz ancak ne kadar dayanır yada şarj dinamosu ne kadar besleyebilir bilgim yok

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2010, 15:47:28 »
İscilik sorun degil yapariz ama benim ihtiyac duydugum seyler bu kadar pahali bi urun almami geretirmiyor. Ozellikle arac icini temizlerken supurge icin dusunebilirdim ama bunuda evde kullandigimiz cekim gucu cok yukse sarjli süpürge gayet iyi yapiyor. Bu yuzden Inverter olayini su an icin pek dusunmuyorum nedeni ise ihtiyac duymuyorm.

Sadece uzun yolculuklarda (senede 2-3 kez) arka koltukta oturan oglum icin Laptop- DVD yada benzeri oynaticilar icin dusunebilirim ki su an icin de erken.

Dostum biraz paraya kıy reklam gibi olacak ama black & decker ın invertoru var araç içine monte edilebilir türden arka bagajdaki 12 v yi iptal et sağ farın arkasındaki kapağın içine monte et dışarıda bir tane piriz uzat yada işçilikle aran iyi ise yan panele bir tane piriz monte et mis gibi olur... :D

Çevrimdışı cemele

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2010, 15:49:41 »
Bu tarz yuksek KA daki inverterlerin arac icinde calismasi Aku ile de direkt alakali dir. Aku inverter ici yetersiz kalirsa sorun cikabilir. İnverter dusuk power dan dolayi ses cikartip gorevini yapmaya bilir.

bir çok inverter 150w civarında idir.

ufak tv , notebook , cep , gibi fazla akım gerektirmeyen cihazları şarj etmekde idealdir.

kettle de su kaynatma yada infra ısıtma sistemleri gibi yüksek güç isteyen cihazlar içinde ihtiyaca göre çok daha büyük inverterler gerekir.
bir kettle 1600-2000w arasında olduğunu düşünürsek 2k lık bir inverter larım ki bununda fiyatı 500 liradan fazla...

diğer taraftan araç durağan halde iken aküyü biteceğinide göz ardı etmeyin.
hareket halinde belki akü kısa sürede boşalmaz ancak ne kadar dayanır yada şarj dinamosu ne kadar besleyebilir bilgim yok

Çevrimdışı serhataslaner

• HERKESE GOLF 4 NASİP OLMAZ
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 25 Nisan 2010, 12:14:55 »
arkadaşlar 200w ve üzeri hiç bir cihazı çakmaklığa takılan inverter lara bağlamayınız. yüksek güce ihtiyacınız var ise inverter larınızı direkt olarak aküye bağlatınız ve onunda korumasını (sigorta ve on-off anahtarı) almayı unutmayınız. yoksa maazallah aracınızı yakarsınız.