Arkadaşlar daha önce çeşitli başlıklarda yazmıştım. Arabamdan memnunum ama iki problemine kesin çözüm bulamadım ve çok muzdaribim. Şimdi lütfen aşağıda anlatacağım problemlerden en azından birini yaşayıpta kesin çözüm bulabilen arkadaşlar bana yardımcı olsun. Tahmini cevap istemiyorum çünkü tamircilerden yeterince bu şekilde tahmini cevaplar aldım.
Birinci olarak:Arabamda arasıra silkeleme problemi oluyor yani aracımla belli bir süratle giderken ayağımı gazdan çektiğimde sanki frene basmışım gibi araba silkeleniyor. Özellikle düşük viteslerde bu çok daha fazla hissediliyor. Bu problem varken klimayı açarsam araba rölantideyse sarsılıp stop ediyor. Ancak silkeleme problemi olsa da olmasa da rölanti problemi olmuyor. Sadece dediğim gibi silkinme problemi varken klimayı açtığımda rölanti problemi oluyor(Rölanti yüksek devirde takılıp kalmıyor, devir düşüp motor stop ediyor). Birkaç tamirciye baktırdım,aralarında özel servis te var, bilgisayardan da baktırdım, kimisi kelebek kirlenmiştir dedi, kimisi de kelebeğin elektronik devresi arızalanmış değişmesi gerekir dedi. Ben arasıra kelebeği temizliyorum. En son temizlediğimden beri 1000 km yol yaptım sorun çıkmamıştı ama şimdi yine var. Ha bu arada hararet göstergesinde arıza olmamasına rağmen hararet müşirini de değiştirdim ama sorun değişmedi. Şimdi 400-500 tl verip yeni bir kelebek taktırayım diyorum ama ya sorun geçmezse verdiğim paraya yazık olacak.Arabam lpg li ama bu sorun lpg taktırmadan önce de vardı.
İkinci olarak:Arabamın frenine biraz yüklendiğimde(tekerleri kilitlemeyecek şekilde) arkadan böyle damperli kamyonların frenlerinden gelen sese benzer rahatsız edici bir uğultu sesi, metal sürtmesi gibi bir ses geliyor. Özellikle rutubetli havalarda ve sıcak havalarda uzun yolda frenleri çok kullanıp frenler ısındığında... Hangi tamirciye baktırdıysam dedikleri şu: fren balataları ve kampanalar sağlam ama toz yapmış bu yüzden ses yapıyor. Tozunu temizleyip balataları zımparalıyorlar ses kesiliyor.Ancak 100-150 km sonra yine aynı ses, uyuz oluyorum.Ulan hacı muratlarda bile böyle ses gelmiyor. bana sanki kampanalar pas yapıyormuş gibi geldi ama bilmiyorum.
Şimdi arkadaşlar bu sorularıma lütfen bu sorunları yaşayıp ta kesin çözüm bulanlar cevap versin. İnanıyorum ki bu sorunları yaşayan birçok arkadaş var, onların dualarını almış olursunuz. İnanın 4 teker üzerinde gidiyoruz, yollarda her tür tehlike var, size edilecek olan dualar sizleri bu tehlikelerden koruyacaktır inşallah. Saygılarımla...