Aslında benimki
Bugün Otomobiline Ne Yapamadın Perşembe gecesi arkadaşlarla dışardaydık, tam eve dönerken durduk yerde abs ve el freni ışığı yanmaya başladı. Fren pedalı taş gibi oldu, fren de anadol freni gibi oldu...Durdum abs kompresörüne ve merkeze gelen hortum ve jackları kontrol ettim onlar normaldi, arabanın torpido gözünün arkasında abs beyni var onun fişini çıkarıp taktım denedim yine aynı. Sabah oldu pederin emriyle 'gereksiz ustasına' götürdüm arabayı. Adam zaten arabayı ilk gördüğünde etrafında 2 tur attı ne olduğunu anlamak için! Ben orda anladım yapamayacağını... Neyse... Her tarafı kurcaladı, emme manifolduna gelen hortumları çıkardı taktı, rölanti sensörünün borularını çıkardı taktı (ne alakaysa artık) ama bir sonuç alamadı. Dedim ki oraları kurcalama senin işin abs merkeziyle, oraları kurcala bari
Kurcalarken abs kompresörünün çalışmadığını fark ettik, söktük. Dışarda aküye bağladık çekiçle bi vurdum çalıştı... Ahanda oldu dedim hadi takalım, 'gereksiz' salak usta olmaz içini açıp bakalım dedi... Baktık içindeki bobinin verniği yanmış, vernikleticez dedi. Gittim bobinajcıya bunu verniklicez dedim bobinajcı bunun 1-2 noktasında erime var yeniden sarmamız lazım dedim, baktım gerçekten gözden kaçırmışız, erime var. Sardırdım yeniden... Sonra taktık bi daha denedik bu sefer hiç kompresör yapmıyo, boşa çalışıyo. Sabah 9'dan akşam 8'e kadar uğraştık ama olmadı. En son Oktaykan Power'ı aradım, Necmettin abiye sordum, bilgisayara bağlanması gerekir dedi. Benim kafa iyice karıştı