Gönderen Konu: .  (Okunma sayısı 22217 defa)

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
.
« : 14 Kasım 2009, 19:39:30 »
.
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2010, 22:52:38 Gönderen: Yükselgfb »

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
Ynt: Şanzıman Dağıldı
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2009, 20:09:43 »
kardeş büyük geçmiş olsun.Arabayı dağıtıp parça parça satsak dünyanın parası eder herhal...8500 lira çok pahalı bu ne böyle ya altın kaplama mı acaba?Gerçi Almanların arabasının parçası çok pahalı.Burada bi abimizin mercedesinin direksiyon hidrolik kutusu 6000 liraymış.

Allah tan çıkma olayı var yoksa ....ne olurdu halimiz...

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2009, 20:34:15 »
Eyvallah kardeşim.
Sorma ya zaten çıkma da olmasa kimse arabasını yaptıramıcak hatta araba almaya cesaret edemicek >:(

Çevrimdışı horoz155

• horoz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2009, 23:00:57 »
arkadasım büyük geçmiş olsun... arabayıda yeni almıştın ama şans... benimde aldıktan 1 ay sonra abs ışığım yandı ama küçük şehirlerin dezavantajları hala bi çözüm bulunamadı ama artık alıştım aynı bende arabadan inanılmaz derece soğumuştum yeniden alışma evresindeyim bildiğim ve test ettiğim tek şey bu lanet alman arablarının bi sorunu çıkdımı öle devam edip arabadan kendini soğutuyo...test edildii onaylandı yol tutuş sağlamlık konfor sürüş keyfi eywalllah ama keşke böle pahalı arızalar vermese dimi...allah gelmiş geçmiş etsinn...
efsaneye binenlerde efsanedir...

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 15 Kasım 2009, 00:05:18 »
şanzuman yapılamaz vaziyete mi gelmiş ::) 

ee  çıkma aldınız taktınız hayırlı olsun eski şanzumanınız ne oldu.
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Kasım 2009, 00:21:23 »
horoz155 teşekürler.zaten bir kere daha ciddi bir problem çıkartırsa satacam arabayı :bekleriz:

nakres;evet şanzuman yapılcak halde değildi baya darmadağın olmuş.eski şanzumanı yenisini aldığımız yere verdik

Çevrimdışı bpinarci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 15 Kasım 2009, 03:01:33 »
öncelikle geçmiş olsun....aracından sogumana gerek yok bence ben su anda biri mk2 diğeri mk4 iki araca sahibim ve ne tesadüftürki ikisininde 3. sahibiyim mk2 mi 9 yıldır kullanıyorum mk4 ü ise 1 hafta önce satın aldım....golf kolay arıza veren bir araç değildir tabiki bakıyorsan aracına ve gerekli olan özeni gösterek sürüyorsan...bence bu arıza ya sizden yada sizden önceki kullanıcının hatasından kaynaklanmıştır ve olabilecek bir olaydır bu.O yüzden aracını satmaktan bahsetme bence cok pişman olursun :D ki ben mk 2 mi acaba satsam pişman olurmuyum düşüncesiyle satmadım ve satmadan mk4 ü aldım :melek: bilmem anlatabildim mi? :tamamdir
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2009, 03:03:05 Gönderen: bpinarci »

Çevrimdışı alpers3

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 15 Kasım 2009, 16:24:36 »
kardes gecmıs olsun 4 kasaların klasık sorunudur sanzımanı bu sorun senınle alakalı bı durum degıl bazı kronık arızaları wardır vw grubunun benzınlı araclarda bora we golfte sanzıman her zaman sıkıntılıdır arabayı satma konusuna gelıncede bence yasadıgın sey normal o yuzden soguma aracından onun yerıne keyfını cıkartmaya calıs derım ben...tekrar gecmıs olsun...

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 15 Kasım 2009, 18:09:09 »
teşekürler arkadaşlar.

bpinarci;anladım kardeşim :tamamdir
valla aracı yeni alıp 1 ayda 2000 tllik masraf çıkarınca insan ister istemez sinir oluyor.benden kaynaklanan bir sorun değil çünkü aracı yeni aldığım için çok hassas kullanıyorum üzerine titriyorum ki zaten bu kadar özenli olduğum için oldu eminim bu sorun :(
aldığım kişiyle de görüştüm adam yemin etti bugüne kadar hiç bir sorunu yoktu aklında bir şey kalmasın falan diye ama bilemiyorum insanın kafası karışıyor.ama nasip biraz da olacağı varmış olmuş :)

alpers3;bu sorunun 4 kasaların klasik sorunu olduğunu bilmiyordum valla bunu duyunca bir nebze içim rahatladı :-\

Araçtan her ne kadar soğudum desem de bu kadar masraf yapıp satmak pek mantıklı değil tabi.17 ye aldım 2 masraf çıktı 19 a gelmiş oldu araç.satsam da sakaryadaki golf piyasasını düşününce (ki burda araç piyasası çok yüksektir) en fazla 18000 veya 18.500 e gider.o yüzden aracı kullanmak en mantıklısı sanırım :)

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #9 : 15 Kasım 2009, 18:34:02 »
Geçmiş olsun  :(
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı yargic

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 15 Kasım 2009, 23:17:45 »
Öncelikle geçmiş olsun üzülme kardeş, benimde aynı olaylar başıma geldi aracı yeni aldım aks kesti yolda bıraktı beni daha sonra kalorifer düğmesi bozuldu ardından kapı kilidi bozuldu şimdide aks kafalarında boşluk varmış kalkarken vuruntu yapıyor, arka sağ lastikden uğultu geliyor şanzımanada yakında bir şeyler olur :) şuan aracıma her an bir şey olabilecek korkusuyla biniyorum o yüzden yarın aracımı zararınada olsa satacam bu dertden tasadan kurtulacam benim aracım 1999 model comfortline 10 yıllık bir araç  bazıları 10 yıllık bir araçda normal diyorlar ama ben uğraşamıyorum bundan önce 2005 model clioum vardı konfor yoktu ama 3 sene sanayiye uğramadım şimdi ise her hafta gidiyorum golfden son derece memnunum ama araçtaki hareket eden her bir paraçanın 10 yıl ömrü olurmuş ya baştan aşağı değişecek yada satacan modelli araç almak her zaman iyidir.

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2009, 01:10:02 »
Demek ki neymiş efsane de olsa golfler de arıza yaparmış :) yargic;doğru demişsin araç ne kadar kaliteli,konforlu da olsa sonuçta 10 senelik araç bunlar yavaş yavaş eskimeye başlıyor masraf çıkartıyor.araçta hareket eden bir parçanın 10 yıl civarı ömrü olduğunu ben de duymuştum. >:(
ben de biraz para yapıp 1 sene sonra falan aracı satıp üstüne ekleyip 2007-2008 civarı polo veya peugeot 207 almayı düşünüyorum bakalım :(
bu arada sormak istediğim bir şey var;benim aracı aldığım kişi trigerini 105 bin kmde değiştirmiş.araç şu an 135 bin km de.triger normalde 60 bin kmde bir değişiyor diye biliyorum.yani benim trigeri normalde 165 bin km olduğunda değiştirmem gerekiyor.tabi aracımın şanzumanı dağılıp 2000 lik masraf çıkarınca trigeri de düşünmeye başladım.çünkü triger kayışı koptuğu zaman 3000 tlnin üzerinde masraf çıkardığını duydum.trigerin ömrünün ne kadar kaldığını nasıl anlayabiliriz?veya bu kişi dediği gibi 105 bin kmde değiştirmiş mi değiştirmemiş mi anlayabilir miyiz?trigerin bozulmaya başladığını veya iyice eskidiğini araba herhangi bir şekilde belli eder mi?
bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim :)

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #12 : 16 Kasım 2009, 19:09:07 »
Çok geçmiş olsun arkadaşlar. Araç 10 yaşındada şansıman dağılması genele yayılmış olsa normal değil tabi. 10yaşındaki bir aracın hor kullanılma, kurcalanma, yıpranma ihtimali 2007 araçtan tabiki fazladır.Kim bilir kimler gfeçti üzerinden.  2000 yılına kadar üretilen Vw in en sıkıntılı araçları polodur Polo kısmında memnuniyet arızasızlık sorgulandı %80lerde memnuniyet çıktı 9-14yaş arasındaki otomobillerde. Ama arızalı olanda genelde sportline lar bir hırpalanmış ki 2-3000tlye adam olmayanları var.

Tirger 4yıl yada 90bindir. Yanlız bilyaların hepsi değişmezse kontrolden sonra iyiler atkıldısa ki hiç mantıklı değil 50-60bin deniliyor.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2009, 19:13:49 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı yargic

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 16 Kasım 2009, 22:44:54 »
Bügün aracımı sattım kimse inanmıyacak ama sattığım adam akşam üzeri beni aradı araç aks kesmiş tekrar bende üzüldüm şans mı desem ne desem anlamadım ben sol aks bir ay önce değiştirdim nasıl tekrar kesti bir anlam veremedim, aracı sattığımada sevinemedim adamın başına böyle bir olay gelince kendimi suçlu gibi hissediyorum ama yapacak bir şey yok kimse ikinci el bir araça garanti veremez.