Gönderen Konu: golf 4 de nnt bor power kullanan varmı  (Okunma sayısı 20240 defa)

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
Ynt: golf 4 de nnt bor power kullanan varmı
« Yanıtla #14 : 24 Mayıs 2010, 00:09:27 »
arkadaslar bence riske girmeye değmez fayda sağlamasını bi tarafa bırakın  , kullandığımız yağın viskozitesini bozabilir ve yağın sağladığı etkiyi düsürebilir ayrıca 60-70 tl vermeye gerek yok , yağ firmaları zaten hiç bir katkı maddesi kullanılmasını önermiyor castrol ile bor türevi katkıların ar-ge çalısmaları kesinlikle karşılastırılamaz bile , büyük motor yağı üreticileri bütün etki ve zararları arastırıp inceleyerek yağ üretiyor ancak bu tor katkıların bu kadar teste tabi tutulacağını sanmıyorum .
ilk başlarda yarar sağlayan katkı daha sonra ciddi sorunlara neden olabilir , bu tür katkılara şüpheyle bakıyşorum arastırmakta fayda var

burak arkadaşımın yorumuna katılıyorum viskozite konusunda, ben bor power eklettim daha yeni, aracım yağ eksiltme yapmış, ne bi kaçak ne başka birşey, mateksin rumuzlu arkadaşın yorumuyla birleştirince şüphe etmekte fayda var.

Sonuçta motoru yakmadım arıza da yapmadım ama böyle birşeyin olabilitesi olduğunu gördüm, net ve büyük bir sorun olmadığı gibi, net ve büyük bir yararı da yok, evet aracım biraz daha sessiz çalışıyor ama canavar gibiydi maşallah hala canavar, 1hp bile aldığımı sanmıyorum, yakıtımsa düştü evet, düşmesinin sebebi bu değil, e yağ bakımı yaptırırken eklliyoruz bunu, filtreler de değişiyor, az yakmasının nedeni psikolojik.

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 24 Mayıs 2010, 00:31:21 »
Arkadaşlar Castrol'ün internet sitesindende bakarsanız bu tür katkı maddeleri kesinlikle motorunuza koymayın diyorlar. Castrol dünyanın en büyük yağ üreticilerinden bir tanesi eger ki bunu söylüyorlarsa vardır bir bildikleri :)

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #16 : 24 Mayıs 2010, 10:23:14 »
bence km'si yüksek araçlar için faydalı olabilir..yani rektefeye yakın araçlarda rektefe ömrünü biraz olsun uzatmak için belki biraz işe yarar.. Ar-ge kosunda yazılanlara sonuna kadar katılıyorum bir castrol bir mobil kadar ar-ge yapacak durumları yok bu adamların.. sanayide bir çok yerde kullanılıp faydası görülerbilir. ama oto sanayide bir ustadan dinlediğim bir konu bu bor molekülleri zamanla silindir yataklarında subaplarda çamurlaşma etkisi gösterdiğinden zararı yararından fazla demişti.. hatta öyle yapışıyormuşki metale zımpara ile bile sökmek zor oluyor dedi...yani bu o ustanın görüşü..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 24 Mayıs 2010, 10:58:08 »
htmetin güzel bir açıklama yapmışsın bende koydurmayı düşünüyordum fakat castrol'de kasinlikle koydurmayın ibaresini görünce vazgeçtim.Geçen 1 hafta önce yag degiştirildi 0-30 Castrol EDGE koydurdum aracın calısması felan cok fark etti yada psikolojik :)

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 24 Mayıs 2010, 11:42:33 »
0-30 mu  :D

her bakımdan çıkan arabanın sesi değişir  :)

Çevrimdışı al_pacino

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 24 Mayıs 2010, 13:16:59 »
Arkadaşlar benim aracım mk3 motoru 1.6 td mk2 motoru. Ben motorsilk koydum araca, ama daha öncesinde bir motor içi temizleyici koyup 10dk calıstırdık ondan sonra yag değişimi ve motorsilk koyduk. Eskiden ilk çalışmada traktor gibi titriyor ve cok ses cıkarıyordu bu sorun ortadan kalktı. Çekişte de bir miktar artış oldu. Psikolojik değil bu :D Şu ana kadar da bir sıkıntı cıkarmadı. Bu benim motorumun eski olmasından kaynaklanıyor olabılır. Yeni araçlarda faydası olmayabilir ama eski motorlarda aşınmıs motorlarda faydalı olacagına inanıyorum. Cunku bu bir yag katkısı değil tam olarak. Bunun içindeki madde metale yapısıp acılan boslukları kapatıyor söylenilene göre. Bana da mantıklı geldi. Eğer ki motorda aşınmadan dolayı bosluk olustuysa bu boslugun kapanması fayda saglar.Bir de bu katkı 150bin km ömürlüymüş. yag değişse bile etkisi devam ediyormus. Motorsilkle ilgili biir sorun cıkarsa aracımda sizinle paylaşırım. İnşallah cıkmaz :D
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2010, 13:17:31 Gönderen: al_pacino »

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 24 Mayıs 2010, 14:26:25 »
0-30 mu  :D

her bakımdan çıkan arabanın sesi değişir  :)

Birol Castrol Yağ Kataloğunda bizim araçlar için önerilen 0-30 EDGE incelemekde fayda var  ;)

Çevrimdışı mateksin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 24 Mayıs 2010, 15:30:01 »
Değerli WW dostu arkadaşlar, ben açıkçası bu işin bilimsel yanını bilmiyorum o teknik konularda yeterli formasyonum yok. Ama şöyle arz edeyim. Aracıma kullanma kurallarına göre (sıcak motor, 30 km yürütme vb.) Motor silk katkısını koydum ve o aracım 165.000 km.idi. Bir defa motorun sesini azaltma diye bir şey olduğunu sanmıyorum bakınız sanmıyorum diyorum kesin bir yargım yok ama bana azalttığı gibi bir his vermedi. Halbuki firmanın bir numaralı soganı bu.. Diğer yandan araçta öyle aman aman bir motor gücü yükselmesi de görmedim. (Bunların ölçüme tabii olması gerekir zaten...ben kendi gözlemlerimi aktarıyorum) Bence arkadaşların belirttiği gibi düzgün yapılacak bir bakım ve filtre, buji değişimlerine zamanında riayet etmek bu gibi katkılara hiç ihtiyaç duymadan araçlarımızı uzun yıllar kullanmamızı sağlayacaktır. Benim seat aracım 1,5 l,itreye yakın yağ eksiltimiş (bu benim kontrol hatam da bulunuyor bakmam gerekirdi ancak ben km üzerinden yağ değşimi yapmayı düşünüyordum). Tabii katkının bazı kayganlaştırıcı özelliklerinden dolayı tolere etmiş olabilir. Sonuçta motor conta, kaval vb. sıkıntılar çıktı. Bunlar benim şahsi görüşlerim tecrübeyle ilgili olarak. iyi bir verim alan arkadaşlara herhangi bir diyeceğim yoktur.
saygılar

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 24 Mayıs 2010, 15:53:22 »
Birol Castrol Yağ Kataloğunda bizim araçlar için önerilen 0-30 EDGE incelemekde fayda var  ;)

ben çok inceledim  :D
sana tavsiyem bagajda yağ bulundur ve daha sık ölç yağını.
sıfır km den beri 0-30 kullansan sözüm yok
ama aracın sıfır değil aşınan parçaları var, ince gelir yağ eksiltmesi kaçınılmaz.
zaten değişim yapan yer bunu sana söylemiş olmalı
ki ben Doğuşla konuştum yağ işini, hepsi AKL motora 10-40 koyuyoruz dedi.  ;)

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 24 Mayıs 2010, 15:58:22 »
ben çok inceledim  :D
sana tavsiyem bagajda yağ bulundur ve daha sık ölç yağını.
sıfır km den beri 0-30 kullansan sözüm yok
ama aracın sıfır değil aşınan parçaları var, ince gelir yağ eksiltmesi kaçınılmaz.
zaten değişim yapan yer bunu sana söylemiş olmalı
ki ben Doğuşla konuştum yağ işini, hepsi AKL motora 10-40 koyuyoruz dedi.  ;)

Bakalım hayırlısı :)

Senin Düğün ne zaman Ankara'ya felan yolun düşerse görüşelim :)

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 24 Mayıs 2010, 16:02:12 »
düğün temmuz 11 Okanım
geleyimde şuna güzel bir boya koruma yapalım artık
bu arada bende beklerim buralara seni, yaz geliyor   :)

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 24 Mayıs 2010, 16:28:12 »
düğün temmuz 11 Okanım
geleyimde şuna güzel bir boya koruma yapalım artık
bu arada bende beklerim buralara seni, yaz geliyor   :)

Kısmet bakalım aslında bir İzmir turuna çıkmak istiyorum arabasızda olsa tek başıma bir dolaşayım diyorum :)

Boya koruma kolay yaparız. Polisaj makinası eksigim kaldı birde 2-3 tane ped onlarıda aldıgımda tamam deme keyfime hobi işte seviyorum yapacak birşey yok  ;D

Geçen Metro Grosmarketde kademeli dijital 103 TL buldum fakat almadım 4-5 tane vardı bakarsın önümüzdeki ay gider alırım :)
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2010, 16:29:16 Gönderen: fosilci »

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 24 Mayıs 2010, 22:27:16 »
e bir kişi mesajında demiş motorun aşınan yerlerine yapışıp kapatıyo bu moto zamanla aşıncak ve aşınan yer artcak her yağ değişiminde bunu koyarsan çamur olur gene bir mesajda dendiği gibi her aşınan yere yapışırsa asıl o zaman işimiz iş motor verimden düşer 500.000motor ömrü deniyor vwler için Allah için o zamanda sıfırlatın yani 500.000 motor silk falan tırt bunlar mühim bişey olsa fbrikadan çıkarken konurdu ve tavsiye edilirdi servisinde işine gelrdi para almak demekki mühim ve yararlı bişey değil ki bence zararlı koymuyolar
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #27 : 25 Mayıs 2010, 12:37:34 »
Arkadaşlar benim aracım mk3 motoru 1.6 td mk2 motoru. Ben motorsilk koydum araca, ama daha öncesinde bir motor içi temizleyici koyup 10dk calıstırdık ondan sonra yag değişimi ve motorsilk koyduk. Eskiden ilk çalışmada traktor gibi titriyor ve cok ses cıkarıyordu bu sorun ortadan kalktı. Çekişte de bir miktar artış oldu. Psikolojik değil bu :D Şu ana kadar da bir sıkıntı cıkarmadı. Bu benim motorumun eski olmasından kaynaklanıyor olabılır. Yeni araçlarda faydası olmayabilir ama eski motorlarda aşınmıs motorlarda faydalı olacagına inanıyorum. Cunku bu bir yag katkısı değil tam olarak. Bunun içindeki madde metale yapısıp acılan boslukları kapatıyor söylenilene göre. Bana da mantıklı geldi. Eğer ki motorda aşınmadan dolayı bosluk olustuysa bu boslugun kapanması fayda saglar.Bir de bu katkı 150bin km ömürlüymüş. yag değişse bile etkisi devam ediyormus. Motorsilkle ilgili biir sorun cıkarsa aracımda sizinle paylaşırım. İnşallah cıkmaz :D

inş. çıkmaz.. Ama şöyle bir durum var motor silk ile alakalı adamaların nerede üretim yaptıkalrı kimin malı olduğu bile yazmıyor bende çok arşatırdım BOR POWER en azından bu konularda daha hassas müşteri hizmetleri çok çılgınlar durumunu izah ediyorsun arabanın modelini motorunun cinsi felan söylüyorsun nerede ise gelip kendileri dökecekler boru motora bence bu da önemli bir husus satış sonrası hizmet..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline