Gönderen Konu: MERHABA ARKADAŞLAR  (Okunma sayısı 11924 defa)

Çevrimdışı hızlıatak03

• Profili Görüntüle
MERHABA ARKADAŞLAR
« : 04 Aralık 2009, 01:38:00 »
MERHABA ARKADAŞLAR 2 AY ÖNCE 2001 1.6 COMFORT ALDIM İSTABULDAN. 2 AY ARAŞTIRDIM VE EN SONUNDA BULDUM. GOLF KULLANMAK AYRICALIK BUNDAN EMİNİM ARTIK. AMA ARACA TÜP TAKTIRIP TAKTIRMA KONUSUNDA KARARSIZIM UZUN YOLDA ŞUAN 120 AŞMAMAK ŞARTIYLA 250 FALAN YAKIYOR ŞEHİR İÇİ ZATEN 350 BULUYOR. ARABAYI ALDIĞIMDA İSTANBULDAN ANKARAYA OTOBANDAN 2 SATTE ALDIM. KİMSE İNANMIYOR KADIKÖYDEN OTOBANA ÇIKTIM ANKARA ÇEVRE YOLUNA 1 SAAT 55 DAKİKADA GİRDİM 376 KM MESAFEDE. BU MESAFEDE VE SÜRATTE 90 LİRA YAKTI TÜPLÜ KULLANNA ARKADAŞLARA SORUYORUM ŞEHİR DIŞI 180 FALAN DİYOR DOĞRUMU BİRDE MOTOR ÇEKİMDEN DÜŞÜYOR VE GAZ YEMİYORMUŞ ÖLE DİYORLAR. BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM EDERMİ BANA SİZCE NAPAYIM... UZUN YOLA SÜREKLİ ÇIKAN BİRİYİM ŞEHİRLER ARASI SÜREKLİ GİDİP GELİYORUM İŞİMLE İLGİLİ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM... İYİ FORMLAR...

Çevrimdışı hızlıatak03

• Profili Görüntüle
Ynt: MERHABA ARKADAŞLAR
« Yanıtla #1 : 04 Aralık 2009, 02:06:24 »
ARKADAŞLAR BİR KONU DAHA SORMAK İSTİYORUM. ARACIN KİLOMETRESİNİ GERİ ÇEKEBİLİRMİYİM. 2 AYDA YAKLAŞIK 10000 KM YAPTIM BÖYLE GİDERSE 200000 KM BULACAK ALDIĞIMDA 125000 DEYDİ. BUNU YAPAN VARMI İL OLARAK NERELERDE?

Çevrimdışı cesimoglu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2009, 11:10:48 »
hocam ben son zamlardan sonra izmir aydın arasındas yaklaşık 240 km 21 kuruş yaktım....sadece otobanda 120 ve bazen üzeri çıktım..ayrıca aracının kmsi ni geri aldırma çok rahat bir şekilde anlaşılır aldırdığın buda aracı satarken güvenin kaybolması anlamına gelir ondan sonra yırtınsanda satamazsın adama,benim aracım 2000 model ve 133 binde bence normal bir km de aracın..

tüp taktıma işine gelince bildiğim kadarı ile brc ve zavolin bizim araçlar için uyugn diye biliyorum...ama şöyle bir hesap yapman lazım benzinde 35 gazda 25 kuruş yakacağını varsayarsak aradaki 10 kuruşluk karı dikkate alarak tüp içi
n harcayacağın en az (vize+taktırmak) 1500tl için en az 15000 km gitmelisin ki ondan sonra tüp senin için anlamlı olsun
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2009, 11:15:26 Gönderen: cesimoglu »

Çevrimdışı memetonr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2009, 12:39:35 »
dostum bende 2 ay önce aldım 2004 pacific. 35 kr yakıyordu şehir içi şehir dışı ölçmedim, ama çok fazla geldi ve gittim 1150 tl atiker tüm masraflar dahil taktırdım. şuan şehir içi 16 kr yakıyor ki uzun yolda çıkmadım ama çıkan arkadaşlar 13-14 kr arası yaktını söledi tabiki 90-110 arası gidersen .ve çekiş işine gelince tabiki benzine oranla biraz düşüyor ama sonuç olarak ralliye katılmicana göre o çekiş farkını çok fazla hissetmessin. heleki istanbul ankara arası otobanda. bence taktır dostum günümüz şartlarında öncelik bütçe. yaklaşık 40-45 tl arası deposu doluyor ve kullanıma göre şehir içinde 250-300 km arası yol yapıyor.(40/250=0.16 kr) bence süper :D ;D

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2009, 13:43:27 »
Aracın hayırlı olsun.aracına tüp mutlaka taktır bende de 1.6 comfort var ve bu araca benzinde binilmez heleki benzin fiyatlarını düşündüğümüzde asla binilmez.1.6 golfler tüpte şehir içi 150-170 civarı yakar.şehir dışında sabit hızda ve agresif kullanmamak şartıyla 110-120 civarı yakıyor.tüp markasına gelince ucuz marka tüplerden uzak dur kesinlikle.sana tavsiyem benim aracımda da takılı olan tartarini'dir.fiyatı diğerlerine göre biraz yüksektir ama gerçekten çok kaliteli bir sıralı sistem verdiğin paranın hakkını veriyor :tamamdir
tüp aracın çekişini düşürür ama bu çok az olur hatta hissetmezsin bile net olarak.ama burda önemli olan düzgün bir tüp takmak ne kadar kötü tüp o kadar kötü çekiş demektir.uzun yol yapıyormuşsun o zaman taktır kısa sürede tüp parasını zaten çıkartırsın yakıttan yaptığın tasarrufla ;)

km düşürme konusuna gelince kesinlikle düşüttürme bir kere bunu işi bilen kişiler çok rahat anlar.ayrıca işin hak hukuk kısmı var belki safın birine aracın kmsini yarı yarıya düşürtüp kakalayabilirsin ama bu kul hakkına girer ve haram para yemiş sayılırsın.bunun acısı elbet sonra başka bir araç aldığında veya başka bir yerde mutlaka çıkar hiç bir yerde çıkmazsa diğer tarafta çıkar bunu unutma :tamamdir
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2009, 13:44:34 Gönderen: Yükselgfb »

Çevrimdışı hızlıatak03

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 04 Aralık 2009, 15:23:38 »
TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR. O ZAMAN BEN KM Yİ GERİ ÇEKTİRME KONUSUNDAN VAGEÇEYİM. TÜP TAKTIRMA KONUSUNA GELİNCE BİLDİĞİNİZ BİR YER VARMI GÜVENİLİR. TĞÜP TAKILI OLAN VE MENUN OLAN ARKADAŞLAR NERDE TAKTIRDIĞINI VE İLİNİ  YAZARSA VE MARKASINI SEVİNİRİM. TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN. İYİ FORMALR.

Çevrimdışı kamasutara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2009, 20:21:11 »
Bende 40 bin km dir lpg li olarak kullanıyorum.Hiç bir sıkıntım olmadı.40 bin km de yakıt olarak karım minimum 4 bin TL.Senede 20 bin km yapıcaksan bence hiç bekleme taktır.Fakat usta önemli tabiki.Lpg olarak prins en iyisi diye biliyorum..

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #7 : 04 Aralık 2009, 20:27:11 »
Arkadaş Km yi geri düşürme ne demek? Ne kadar rahat soruyorsun. Bindin 300.000 yaptın 60.000 diye sattın anlamayana eee sonrası? Türk toplumu olarak ne kadar rahatız ne günah ne ayıp maşallah.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı alpergndz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 04 Aralık 2009, 20:54:25 »
kesinlikle lpg taktır.Lpg de en iyi marka yoktur en sorunsuz en hatasız ve en iyi montaj vardır.Daha önce bu sitede ünlü markaların mıontaj hataları yüzünden piston dağıtan süpap eriten montajları yazmıştım ama silindi.

Siz hangi şehirdeyseniz ön araştırma yapın çevrenizdeki insanlara sorun hatasız montaj yapan yeri bulun.Bende milletin ön yargı ile baktığı ucuz tabir edilen ATİKER marka var.Ben çok araştırdım en sonunda ATİKER e karar verdim ve konyadan montaj yaptırdım.Allah a bin şükür memnunum.Size o marka bu marka demem ama iyi bir usta bulun merdiven altı ustalara taktırmayın bin pişman olursunuz.

Markadan ziyade montaj önemli bunu unutmayın.Hangi ildesiniz İstanbul mu?Size tavsiyede bulunabilirm.

Çevrimdışı golfburak58

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf Mk4
« Yanıtla #9 : 04 Aralık 2009, 22:52:42 »
alper arkadasım gercekten konuyu cok guzel acıklamıs soylenecek pekde bısey bırakmamıs bıze.kotu tup yoktur montaj en önemli unsur.iyi bi araştırma gerektırıyo bu durumda

Çevrimdışı kamasutara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 05 Aralık 2009, 12:04:53 »
Kötü tüp yoktur.Fakat gerçekten yazılımıyla olsun ileride problem çıkarmayacak çok kaliteli italyan marka lpg ler var.Bunlarında başında prins teleflex gibi markalar geliyo.Zaten fiyatlarıda diğerlerine göre fazla.Tabikide takan usta işinin ehli olucak yoksu ileride ciddi beyin problemleriyle karşılaşılabilir.

Çevrimdışı hızlıatak03

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 05 Aralık 2009, 20:41:16 »
alper istanbuldayım neresi var yer olarak yardım edemisin?

Çevrimdışı golf_4

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A3 S-LİNE
« Yanıtla #12 : 05 Aralık 2009, 21:37:44 »
bende lpg kullanıyorum ve cok memnunum bayramda 100 tl lık yaktla 598 km yol yaptım..ATİKER marka lpg takılı ben taktırmamıştım ama çok şükür hiç bir problem yaşamadım zaten bu araçlara benzinde binmek yürek ister ..bakımlarını zamanında yaptırıyorum (2 tane filtre var zaten değişen)kaçak falan varmı onlara bakıyorlar..sonra yollar senindir
Vorsprung Durch Technik

Çevrimdışı golfburak58

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf Mk4
« Yanıtla #13 : 06 Aralık 2009, 14:20:59 »
bende lpg kullanıyorum ve cok memnunum bayramda 100 tl lık yaktla 598 km yol yaptım..ATİKER marka lpg takılı ben taktırmamıştım ama çok şükür hiç bir problem yaşamadım zaten bu araçlara benzinde binmek yürek ister ..bakımlarını zamanında yaptırıyorum (2 tane filtre var zaten değişen)kaçak falan varmı onlara bakıyorlar..sonra yollar senindir

Maşallah :)