Gönderen Konu: Mezara kadar aynı plaka  (Okunma sayısı 5548 defa)

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
Mezara kadar aynı plaka
« : 04 Şubat 2010, 20:32:14 »
Emniyet Genel Müdürlüğü, yıl ortasında "tek plaka" uygulamasına geçmeye hazırlanıyor. TC kimlik numarasına göre verilecek plaka ölene kadar aynı şahsın üzerinde kalacak ve devredilemeyecek.

Trafikte mezara kadar "tek plaka" uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Yönetmelik değişikliğiyle uygulanmaya konması planlanan projeye göre bir kişiye bir plaka verilecek ve bu ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak.

Sabah Gazetesi'nden Alper Sancar'ın haberine göre; başka şahsa o plaka asıl sahibi ölene kadar verilmeyecek. Araçlar plakasız satılacak. Satan ve alan kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

BELÇİKA VE İSVİÇRE'DE İNCELEME

İçişleri Bakanlığı 'Araç Tescil Ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Online Olarak Yapılması' projesinin kapsamını genişletiyor.

Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor. Bazı AB üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder Belçika ve İsviçre'ye "inceleme" gezisi yaptı.

Önder, İsviçre ve Belçika'daki sistemi yerinde gördü. Projeye göre bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Bu plaka o kişiden başkasına verilmeyecek. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Yani T.C. Kimlik numarası gibi tescilli araç sahiplerinin de kendilerine özel plakası olacak.

İKİNCİ ELDE DE AYNI PLAKA

Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcı-satıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

Emniyet Genel Müdürlüğü plakaların adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da TC.kimlik numarasına göre vermeyi planlıyor.

Bürokratların hazırladığı rapor İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet verilerine göre Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
Ynt: Mezara kadar aynı plaka
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2010, 20:35:38 »
TC kimlik numaramızı basalım o zaman plakaya, biye uğraşıyorlar ki
TR 17xxxxxxxx8 A şeklinde  :D
TR 17xxxxxxxx8 B İkinci arabam  :D
TR 17xxxxxxxx8 C Üçüncü arabam  :D
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2010, 21:00:23 »
benimkinin Tr ye girdiğinden beri plakası aynı zaten tek plaka tek araç şekli olmuş benim oğlanın plakasıda hehe ;D
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2010, 22:38:10 »
ne güzel olur özel diye bisi kalmaz bir kızın tc numarasini direk buluruz sonra adını filan daha sonra sapigi oluruz, yada bana camur siçratip kacan adam vardı dur sünün adini adresini bulamda kafasini kırayim  ;D ;D ;D

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 05 Şubat 2010, 16:16:47 »
bu plaka nasıl olacak peki?
üstünde plaka olanların plakaları onlara sabitlenecek mi yaksa yeni mi verilecek?
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 05 Şubat 2010, 19:37:22 »
Ben beğenmedim mesela ben plakamı değştirmek istiyodum bence şahıslara sorulsa daha güzel olucak ama yok illaki kendi kafalarına göre herşeyi yapıp milleti isyana sürüklüyolar! Bu arada plakalarda ''I'' harfi yok demi eğer varsa ben 16 GTI 16 yapmak istiyordum  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı mecamir

• Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 05 Şubat 2010, 20:20:18 »
Bunun anlamı bence şudur: sen bir kez araba alsan bile ömrünün sonuna kadar plakaya vergi ödeyeceksin  :o

yaz sonu ya da yıl sonuna doğru arabayı değiştirmeyi düşünüyorum, bu arada güzel bir plaka için fırsat kollayayım da ömrümün geri kalanını onunla geçireyim  :)

Çevrimdışı car wolf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 05 Şubat 2010, 21:24:05 »
nerden para kazancaklarını ne yapcaklarını bilmiyorlar  >:( >:( >:( >:( :bekleriz: :t  sözde yenilik yapıyoruz derler bunu yapsan ne olcak arkadaş hem insan sıkılır hep aynı plakadan  bu seferde onun rantı çıkar mille şimdiden başlar plaka ayırmaya 1 plakayı 1 den çok kişi isteyince ne olcak ??? mevzu kopar ozamanda bence GEREKSİZ..!
My Cars Audi & Vw Germany Style

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 05 Şubat 2010, 21:47:14 »
valla benim plakayı isteyerek almıştım eh üstümde kalması çok güzel olur.bende vergi konusunu merak ediyorum yok numara taşıma yok tek plaka bakalım şapkadan başka neler çıkacak?