Sizlere özetle net bir bilgi vereceğim bundan sonra bu tarz katkıları tartışmanın bir anlamı olmayacağının kanaatindeyim. Şimdi;
Motor Silk, Ceratec'i bilmem hiç kullanmadığım ürünler. Ama Bor POWER'i yağ bakımında kullanıp üstüne 1200 km yapmış birisiyim. Bir kere BOR POWER'in 45.000- 50.000 km gibi bir ömrü yok. Her yağ değişiminde ömrünü tamamlıyor,yani yağla birlikte akıp gidiyor. Anlatıldığı gibi performansa hiç bir katkısı yok.
Ben daha önce 15-40 Castrol mineral yağ kullanılırdım, yağ bakımında 10-40 Magnatec kullandım, tüm filtreleri de orjinal değiştirdim. Daha sonra da BOR POWER MS 600 (600 gram 5 litre ve üzeri motorlar için) koydurdum.BOR'u motora dökerken talimalatları var şişeyi çalkalayacaksınız,20 dakika araç çalışacaksın vs.. bunların hepsine uyduk. Daha sonra marşa basıp eve gittim ve arabanın performansı artmıştı,tabi bunun BOR ile alakası yoktu o an ki psikolojiden dolayı kaynaklanıyor. Şimdilerde ise herşey normal, performansa hiç bir katkısını göremedim, yakıtta da bir katkısını göremedim.Araç şu ana kadar hiç yağ eksiltmedi zaten bu zamanlarda yağ eksiltmezdi, tek gözlenimim egzostan hiç duman atmıyor. Belki egzos emisyonlarını biraz azaltabilir.
Özetle; BOR POWER parasının hakkını vermek, isteklerimi karşılamadı.Gözle görünür bir farkı yok. Ha diyelim ki performansı arttırıyor. 1 ps performans artışı olsa bunun bir önemi yok sonuçta bunu hissedemezsiniz, Diyelim li yakıt tasarrufu sağlıyor. 20 TL akaryakıt harcadığım yere 19,75 TL akaryakıt harcasın bunun da hiç bir önemi yok. Ona verdiğim 80 TL ile ne yollar giderim ben.
Son olarak arkadaşlar, bu katkıların 50.000- 100.000 km ömrü yok. Ömrü olanlar var hani şu eskiden 404 motor katkısı ve benzeri katkılar belki MOTOR SILK'de de vardır. Bu katkılar hepsinden beter, yanma odasına yapışıyor ve zamanla kurumda onlara yapışıyor. İlk başlarda farkı görebilirsiniz ama sonradan kurum bir yapıştı mı o yapışkanlara işiniz yaman. Bu tür şeylere para vermeyin sağlıcakla kalın.