Gönderen Konu: Tekerden Gelen Sürtme Sesi  (Okunma sayısı 12162 defa)

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
Tekerden Gelen Sürtme Sesi
« : 24 Mart 2010, 10:13:34 »
Araba hareket ederken  fırrt fırrt diye bir sürtme sesi geliyor.  tahminimce sağ ön lastikten geliyor.  araba hızlandıkça hızlanıyor yavaşlayınca yavaşlıyor. sanki çamurluk sürtüyor gibi ama baktım sürtme izi bulamadım.  fren balatasından geliyor olabilir mi?

tamirciye sordun mu diye sorarsanız sordum o da bilya değişecek dedi.  ama bilya sesini tanırım uğultu yapar. bu uğultu gibi değil. geniş çaplı bir şeyin periyodik olarak sürtme sesi. lastik çamurluğa sürtüyor gibi fırt fırt ses geliyor.  tamirci uyanık oradan 100 lira masraf çıkaracak bana.
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: Tekerden Gelen Sürtme Sesi
« Yanıtla #1 : 24 Mart 2010, 22:18:09 »
Ön rulmanın artık dağılmak üzere:))
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı g_vg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2010, 08:27:24 »
benzer bi ses vardı arkadaşın golf te
1 ay öncesinde baskı balata değişmişti meger arac toplanırken aks lardan birini iyi sıkmamışlar somunu zaman içersinde yavas yavas gevşemiş 2 gün o ses le gezdi biraz daha gezse aks ı tekeri flan alırdı kucağına herhalde
fikir vermesi açısından söyledim

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Mart 2010, 14:04:09 »
rulman dediğiniz bilya değil mi?

bilyayı alacam artık.

benim aracın şöyle bir sorunu oldu. karda kayıp sağ ön tekerden kaldırıma vurdum. salıncak tablası , alemunyim jant ve aks eğilmiş. salıncak tablası   orjinali ile değiştirildi.  jant , çıkması ile değişti. bir tek aks eğriliği kaldı. onu da tornada düzelttiler. aracın çamurluğuna vs baktım. dediğim gibi sürten bir parça yok. sürtse belli olur. aks da sürtmüyor.

inşallah sadece bilyadır. aks ile uğraşamam artık.
Araba binmek içindir..