Gönderen Konu: golf&bora NCAP test  (Okunma sayısı 11196 defa)

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
golf&bora NCAP test
« : 02 Haziran 2010, 11:45:31 »
arkadaşlar geçen gün bir iddia kaybettim, arkadaşım aracımın ncap ten 4 yıldız aldığını söyledi, olur mu öyle şey, babamda 2005 elantra vardı, o bile 5 yıldız dedim, doğruymuş: 98den sonra çıkan golf kasaları (tabi doğal olarak bora kasaları da) testlerden 4 yıldız almış, merak ettiğim 98den sonra güvenlik açısından araçlarda bir güncelleme yapılıp yapılmadığı?yoksa teneke dediğimiz meganlar bile 5 yıldız almış, bir diğer merakım 1 yıldız çok mu farkeder yoksa arada nüans mı oynar?Allahım kimsenin başına kaza bela vermesin tabiki de, çarpışma testlerinde karoser bukadar sağlam kalırken, bütün darbe bize mi geliyor?

Çevrimdışı cahitarsal

• Her zaman soru sorki,cozum urete bilesin..
    • Profili Görüntüle
Ynt: golf&bora NCAP test
« Yanıtla #1 : 02 Haziran 2010, 11:47:42 »
o testın bır cok manası var

yay guvenlıgı
arac guvengılı
saglamlık
ıcındekı ınsanların ne guvenlıgı

daha net bılemedıgım dolu sey nelerden 4 almıs onlara bakmk lazım aslında sıtesıne gıdıp bır arastır
Kzu İbiza Stage 3 Upgrade Pd Engine..

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2010, 11:52:29 »
baktım bakmaz olurmuyum, yandan çarpmalar ve bel altı kısmı zayıf diyor :(

Euro NCAP - For safer cars | VW Golf

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2010, 16:56:53 »
baktım bakmaz olurmuyum, yandan çarpmalar ve bel altı kısmı zayıf diyor :(

Euro NCAP - For safer cars | VW Golf

Şimdi şöyle birşey olmuş olabilir.. bizim arabalar başka marka bir arabaya çarpttığı zaman karşı tarafa baya bir hasar verdiğinden dolayı "yuh be kardeşim birazda başkalarını düşün bu kadarda sağlam araba yapılmazki!" görüşü ağır basıp kurul içerisindeki herhangi bir fransız, italyan veya ingiliz tarafından puan kırılmış olabilir.. Bir megan, benim arabamdan sağlam olamaz ben böyle birşeyi kabul etmiyorum:)
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2010, 17:04:29 »
s40 da 4 almış :D

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2010, 17:18:32 »
Şimdi şöyle birşey olmuş olabilir.. bizim arabalar başka marka bir arabaya çarpttığı zaman karşı tarafa baya bir hasar verdiğinden dolayı "yuh be kardeşim birazda başkalarını düşün bu kadarda sağlam araba yapılmazki!" görüşü ağır basıp kurul içerisindeki herhangi bir fransız, italyan veya ingiliz tarafından puan kırılmış olabilir.. Bir megan, benim arabamdan sağlam olamaz ben böyle birşeyi kabul etmiyorum:)
 :tamamdir

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Haziran 2010, 17:22:47 »
fazla takılmayın bence yıldızlara
isterse 10 yıldız olsun 150km ile bir ağaca çarptığınızda bulunğunuz araç ne olursa olsun yaşama şansınız yok gibi.

97 model mercedes c serisi 2 yıldız almışken
00 model megane 4 yıldız almış
ikisinin karıştığı kazada mercedes içindekileri hayatta tutmayı başarırken, megane 5 gence mezar olmuş.

HÜRRİYET

Çevrimdışı p!xeL

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2010, 17:25:21 »
 :tamamdir

konunun özeti budur  ;D

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2010, 18:50:53 »
Arkadaşlar testler belki fikir verebilir ama bence değerlendirme gerçekçi değil. Ben bir ara hepsini inceleyip arşivliyodum, bir kaç tane aracın test sonucuna göre orası yamuldu, burası parçalandı vb   ağır eleştiriler yapmışlar ama sonuç:5 yıldız.  Yine birkaç araçta şöyle iyiydi, böyle iyiydi denilmiş sonuç:4 yıldız.  Ayrıca kalitesini ıspatlamış markalar, testte ağır eleştirilere maruz kalırken, ne hikmetse Renault genelde 5 yıldız almış, renaultun kaza yapan modellerini görüyoruz, hava yastıklarının açılmaması vb bir sürü güvenlik kusuru var. Bu kurumun Renault ile bir bağlantısı olduğu için sonuçların şişirildiği şeklinde bir söylenti vardı, sonuçlara bakınca olabilir gibi geliyo. Ayrıca bence değerlendirme eksik, mesela arkadan çarpınca noluyo, takla atınca noluyo, bunları test etmiyolar, yani 5 yıldız demek mükemmel demek değil, 4 yıldız demek kötü demek değil., gerçek hayatla bağdaşmıyo o sonuçlar . Ben 5 yıl önce Hyundai getz ile kavşakta kaza yaptım, en fazla 25-30 km hızla bir ford eskort tam 90 açıyla arka sol kapıya çarptı, getzin şasesi eğildi, araçtan soğudum ve sattım, bu araç önden çarpmayla kaç alırsa alsın, bu kadar  hafif bir yandan darbeyle şasesi eğilirse işe yaramaz anlamına gelir. IIHS’nin (Insurance Institute for Highway Safety – Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü)  denilen Amerikan kurumunun çok iyi dediği araca euroncap kötü vermiş, mesela Amerikan kuruluşu Hyundai markasını yere göğe sığdıramıyo-ne hikmetse- yani mevcut değerlendirmeler kısmen de olsa taraflı ve çok önemli bazı testler de bilerek ya da bilmeyerek yapılmıyo.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #9 : 02 Haziran 2010, 19:09:53 »
 Şimdi arkadaşlar VOLVO markasını hepiniz bilirsiniz. Bu araba ile dünya da şimdiye kadar yaşanılan trafik kazalarının hiçbiri ölüm ile sonuçlanmamış..adamlar zaten görünümü ( son yıllarda biraz olsun düzeldi) ve motoru takmıyorlar bile adamların odaklandığı mevzuu tamamen güvenlik..
 Ama kaderede inanmamız lazım. nedir kader? başımıza ne geleceğinin önceden yazılmış olmasımıdır? hayır.. kader; dolu bir bardağa su koyarsanız ne olursa olsun o bardağın suyu taşıracağıdır. işte otomobil kazalarıda böyle 50 km ve üzeri hızlarda gerçekleşen kazalarda vucudumuz tahmin edemeyeceğiniz kadar bir güce maruz kalıyor.. Buda arabanızın ne kadar tehlikeli bir şey olduğu anlamına geliyor.
Airbag, emniyet kemeri, abs, koruma barları önemliyse eğer dikkatli ve yavaş araba kullanmak paha biçilemez.

Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 02 Haziran 2010, 19:38:48 »
vw  ve renault kesinlikle bir değil renaultun çamurluğu plastik her ne kadar reault kulanıcıları ona darbe yumuşatıcılı desede ;D plastikmi daha çabuk kırılır demirmi geçen megan gördüm kazalı motor içeri girmiş yani resmen şasi yamuk kahkülü kaymış ön kapılar arka kapıların nerdeyse yarısına çıkmış bu aracta ne şase var ne bişey teneke demiyorum teneke değil oyuncak gibi amacım kötülemek değil sadece şunlarıda göz önünde bulundursun insanlar değerlendirme yaparken geçenlerde bi yerde okudum 160km hızla 4 arabayı biçti diye resme baktığımda araç golftü e tabi golfte biçilmiş vaziyetteydi bulursam haberi buraya linki koycam
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı ÜRENCİK

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 02 Haziran 2010, 19:43:46 »
Ben anlamam arkadaş,yıldız mıldızda bilmem.Sabit fikirliyim ben en sağlam VOLKSWAGEN benden 10 yıldız var mı ötesi.. :tamamdir
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2010, 19:44:53 Gönderen: ÜRENCİK »
VOLKSWAGEN'e tercih edilebilecek tek otomobil yine bir VOLKSWAGEN'dir.

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 02 Haziran 2010, 19:46:38 »
Alıntı
Ben anlamam arkadaş,yıldız mıldızda bilmem.Sabit fikirliyim ben en sağlam VOLKSWAGEN benden 10 yıldız var mı ötesi..
heç ya dimi varmı Volkswagen gibisi :D
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 02 Haziran 2010, 19:54:15 »
Hiçbir şey fizik kurallarının ötesinde değil, neyin içinde olursan ol aşırı hız felaket.