Gönderen Konu: Polo 6N için kaput amortisörü?  (Okunma sayısı 10177 defa)

Çevrimdışı d3n1s

• Profili Görüntüle
Polo 6N için kaput amortisörü?
« : 14 Haziran 2010, 15:51:52 »
Polo 6N'lere kaput amortisörü yapılabilir mi? yapan varsa hangi araca uyumlu olanından yapılır?

Çevrimdışı relaxizmir

• LÜTFEN TÜRKÇE YAZIM KURALLARINA DİKKAT EDELİM.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo 6N için kaput amortisörü?
« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2010, 14:37:22 »
Hiç kalkışma benden söylemesi.Benim bi arkadaşınkine yaptık kaynak yaparken (amortisörün üst çatal bağlantısı için) adam bütün boyayı yaktı.hadi boya attırırız önemli değil dedik ama amortisör kaputu taşımadı.Bir makina mühendisi olarak derimki hiç bulaşma.Ama yinede kendine güveniyorsan sen bilirsin  :)
BEN EZELDEN BERİDİR HÜR YAŞADIM,HÜR YAŞARIM.HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM !!!

Çevrimdışı d3n1s

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2010, 19:39:49 »
Hiç kalkışma benden söylemesi.Benim bi arkadaşınkine yaptık kaynak yaparken (amortisörün üst çatal bağlantısı için) adam bütün boyayı yaktı.hadi boya attırırız önemli değil dedik ama amortisör kaputu taşımadı.Bir makina mühendisi olarak derimki hiç bulaşma.Ama yinede kendine güveniyorsan sen bilirsin  :)

kaynaklı değil civatalı yapacağım, ve amortisörlerin ne menem zımbırtılar olduğunu biliyorum, bir taşıyanını illa ki bulurum. Önerin için sağol, çok teşekkür ederim ama sistem hazır, sorunsuz kullanılan bir sistem var ama maddi olarak şu aralar uygun değilim, önümüzdeki günlerde inşallah yapmış olurum da fotoğrafları da burada paylaşırım.

Çevrimdışı relaxizmir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2010, 08:35:43 »
kaynaklı değil civatalı yapacağım, ve amortisörlerin ne menem zımbırtılar olduğunu biliyorum, bir taşıyanını illa ki bulurum. Önerin için sağol, çok teşekkür ederim ama sistem hazır, sorunsuz kullanılan bir sistem var ama maddi olarak şu aralar uygun değilim, önümüzdeki günlerde inşallah yapmış olurum da fotoğrafları da burada paylaşırım.

İnşallah yaparsın bizde bakar belki kendi aracımıza uygularız.Ayrıca cıvatalı yapacağım demişsin.Anlamadığım şey cıvatayı nasıl sabitleyeceksin kaportaya???
BEN EZELDEN BERİDİR HÜR YAŞADIM,HÜR YAŞARIM.HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM !!!

Çevrimdışı d3n1s

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Eylül 2010, 00:11:56 »
İnşallah yaparsın bizde bakar belki kendi aracımıza uygularız.Ayrıca cıvatalı yapacağım demişsin.Anlamadığım şey cıvatayı nasıl sabitleyeceksin kaportaya???

valla üstad artık bir 6N'im olmadığı için yapamadım bu olayı, kafamdakini de nasıl aktarabilirim bilmiyorum :-\

Çevrimdışı Ouzoo

• Bayılırım otobüs kokusuna
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Eylül 2010, 01:49:57 »
Kaynaklık bişey yok ki. Kaput amortisörü denilen meletin kafası mafsallıdır ve sac civatasıdır. Sizin arkadaş farklı amaçla kullanılan bir amortisör almış olmalı.
Civatanın sabitlenmeside şöyle: Sol taraf çamurluk civatasından birebir karşılıyor, sağ taraf için çamurluk üstünden ufak bi delik açman yeterli oluyor.Kafa kısımları zaten kaput menteşesinden geçiyor.
« Son Düzenleme: 02 Eylül 2010, 01:54:22 Gönderen: Ouzoo »
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Çevrimdışı onurc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Eylül 2010, 02:34:26 »
sol taraf bırebır karsılasıyor . sag taraf ıcın delık acılıyor demıssın abı ama . amortısorler kaputta tek taraflı oluyor benım bıldıgım ama. yanılıyor muyum yoksa ?
ok men 8) let s go   :halazn:

Çevrimdışı relaxizmir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 02 Eylül 2010, 10:14:13 »
Kaynaklık bişey yok ki. Kaput amortisörü denilen meletin kafası mafsallıdır ve sac civatasıdır. Sizin arkadaş farklı amaçla kullanılan bir amortisör almış olmalı.
Civatanın sabitlenmeside şöyle: Sol taraf çamurluk civatasından birebir karşılıyor, sağ taraf için çamurluk üstünden ufak bi delik açman yeterli oluyor.Kafa kısımları zaten kaput menteşesinden geçiyor.

Gerçekten tekniğide geçtim ama fiziksel olarak anlamadığım şey şu...

1) Kaputu eğer menteşesinden eksen alarak piston ile tutup kaldıracaksak  inanılmaz büyük bir piston gerekiyor.Böyle bir pistonu nereden bulacaksınız?
2) Hadi diyelimki special pistonlardan birini alıp taktınız.Kaputu kapattığınızda pistonun kapalı halde yataklanmasını sağlayacak alanı nereden buldunuz?
3) Hadi diyelimki onuda buldunuz  :) Kaputu açmak için kaç kg'lık bir güç harcamak gerekeceğini hesapladınızmı? Hesapladıysanız kaç çıktı çok merak ettim  :)

Çevrimdışı relaxizmir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Eylül 2010, 10:16:59 »
sol taraf bırebır karsılasıyor . sag taraf ıcın delık acılıyor demıssın abı ama . amortısorler kaputta tek taraflı oluyor benım bıldıgım ama. yanılıyor muyum yoksa ?

Çift taraflı takılırsa eğer kaputu açık halde bıraktığında hem daha sağlam durur ve kafana düşmez hemde kaputta esneme olmaz.Malum kaputumuz BMW kaputu değil  :) Keşke olsa ama malesef değil  :(

Çevrimdışı relaxizmir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 02 Eylül 2010, 10:18:30 »
valla üstad artık bir 6N'im olmadığı için yapamadım bu olayı, kafamdakini de nasıl aktarabilirim bilmiyorum :-\

Olsun düşüncen yinede güzel.Eğer özel bir yağlı piston bulsabilirsem ben yapıcam bu olayı o zaman paylaşırım ama önce pistonun ölçülerini bulup kaput kapalıyken altta yataklama yapıp yapmadığına bakmam lazım.Eğer oluyorsa süper olacak zaten  :sevgi:

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 02 Eylül 2010, 10:23:00 »
tek taraflı zor olur kaputu kaldırmak için sanayide ona uygun bulursun merak etme

öyle newton tork bar filan hesaplamaya gerek yok arabay yeniden imal etmiyoruz ya  >:D
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı relaxizmir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 02 Eylül 2010, 10:36:41 »
tek taraflı zor olur kaputu kaldırmak için sanayide ona uygun bulursun merak etme

öyle newton tork bar filan hesaplamaya gerek yok arabay yeniden imal etmiyoruz ya  >:D

Nizam kardeş kaput kafana düşünce buradan paylaşta bu lafını hatırlatayım sana  ;D

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2010, 10:46:45 »
Nizam kardeş kaput kafana düşünce buradan paylaşta bu lafını hatırlatayım sana  ;D

polonun kaputundan daha agır eski passatın bagaj kapagı indi kafama ne demek biliyorum giyotine yatmak gibi

1983 volkswagen passat cl variant 1,6 ( 17.01.2010 resimler son sayfa ) page 2

kırmızı olan benim eski düldül kaputta bagaj kapagından farkl değildi
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı Ouzoo

• Bayılırım otobüs kokusuna
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 02 Eylül 2010, 10:59:09 »
Patron bir dünya insan kullanıyor bu amortisörleri.Kaput amortisörü olarak satılan ürünler zaten normal bagaj kapak amortisörlerinden daha yüksek basınçlı.Elinle kapatamıyorsun bendeki amortisörleri mesela.Ufacık tefecik yani ama çok kuvvetli..2 tanesi çok çok rahat ve dengeli tutuyor kaputu. Kaldı ki bende sorunsuz kullandım diyorum.Fazla teknik bi açıklama gerektirecek kadar karışık bi olay değil.
« Son Düzenleme: 02 Eylül 2010, 10:59:58 Gönderen: Ouzoo »
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..