Gönderen Konu: mk3 vr6 vs mk3 gti turbo vs mk5 gti işi bilen yazsın  (Okunma sayısı 48970 defa)

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
Ynt: mk3 vr6 vs mk3 gti turbo vs mk5 gti işi bilen yazsın
« Yanıtla #98 : 08 Aralık 2011, 18:06:56 »
Şu an yok Okan :) 2-3 yıl önce sizin oradan gümrük çıkışlı bi tane sattılar tek kapı siyah deri döşeme 60küsür binde 2.9 Syncro. Hala o arabanın izini bulmaya çalışıyorum  :D  Maliyet yüksek olur,çünkü Türkiye'de satılan bir araç değil,herşeyi yurtdışından gelecek  :-\

siz vr6 hakkinda baya arastirmissiniz anladigim kadari ile..
bana bu konuda tum bildiklerinizi aktarabilirmisiniz rica etsem?
turkiye sartlarinda bir vr6 sahibi olmanin zorluklari ve avantajlari nelerdir?

yakit hakkinda mesela net bir bilgim yok
parca konusuda ic mekan govde falan burda bulunur ama motor hakkinda yurtdisinami bagimli kalacagiz?
yurtdisindan parca getirtilir ama +gumruk ve kargo cabasi oluyor..
bu motorun cok sorun cikarmayacagini dusunursek buna katlanilabilir gibi dusunuyorum..

bildiginiz herseye ihtiyacim var desem?
kupon bi arac cunki..
ben sahsen swaptan vazgecince abf dusunuyordum ama bu vr6 simdi aklimi basimdan aldi benim..

edit:
bir de usta olayi var malum, hadi aldik bindik ariza yaptik parcayida getirttik diyelim, ankarada bu motordan anlayan kimse varmi mesela?
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2011, 18:09:19 Gönderen: erdem325 »

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #99 : 08 Aralık 2011, 18:16:07 »
VR6 konusunda bende üst düzey bilgili sayılmam :) Yedek parça konusunda motoru kırmadığın sürece sorun yaşamazsın. İhtiyacın olan ufak tefek parçaları ebay'dan zaten alabiliyorsun. Zaten bildiğim kadarı ile en sorunlu parçası akışmetre,onu da ebay'dan bulur alırsın :) Allah korusun bir motor kırman durumunda ise çıkmacıları gezmen gerekebilir. Bu motor Passat'ta ve caravelle'da kullanıldı. Bir de 2.9 190 hp'lik versiyonu az sayıda mevcut. Bir de 4 çeker syncro'su var ama o daha da az :) Prins LPG takılıp çok güzel gündelik hayatta binilebilir diye düşünüyorum,zaten yanlış hatırlamıyorsam 9-10 litre civarı yakıt tüketimi var şehir içinde. Yani LPG'de 25kr eder ki böyle bir arabaya binmeye değer  :tamamdir

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #100 : 08 Aralık 2011, 18:23:00 »
VR6 konusunda bende üst düzey bilgili sayılmam :) Yedek parça konusunda motoru kırmadığın sürece sorun yaşamazsın. İhtiyacın olan ufak tefek parçaları ebay'dan zaten alabiliyorsun. Zaten bildiğim kadarı ile en sorunlu parçası akışmetre,onu da ebay'dan bulur alırsın :) Allah korusun bir motor kırman durumunda ise çıkmacıları gezmen gerekebilir. Bu motor Passat'ta ve caravelle'da kullanıldı. Bir de 2.9 190 hp'lik versiyonu az sayıda mevcut. Bir de 4 çeker syncro'su var ama o daha da az :) Prins LPG takılıp çok güzel gündelik hayatta binilebilir diye düşünüyorum,zaten yanlış hatırlamıyorsam 9-10 litre civarı yakıt tüketimi var şehir içinde. Yani LPG'de 25kr eder ki böyle bir arabaya binmeye değer  :tamamdir

ya ama simdi ben cok celiskide kaldim :)
1.) vergisi 400kusur lira yillik.. abartili degil yani bu konuda sorun yok
2.)yakit olarak abf ye benzinde binecegime buna lpg de binerim ve lpg de 30-35kurusu cok rahat goze aliyorum
3.)motor gayet saglammis, motor kirmak zor zanaat oyle ha deyince kirilmaz bu eminim, zaten ilk etapta asiri yuklenme gibi bir luksumuzde olamaz.. ufak tefek parcalar kolay, almanyadaki amcaogluna aldirir gonderttirrim..

e o zaman bu meretin cok da korkulacak bir yani yok..
himmm..

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #101 : 08 Aralık 2011, 23:04:55 »
Benim mk3 e vr6 motor atsak işletebilirmiyiz peki :D
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #102 : 08 Aralık 2011, 23:13:27 »
Benim mk3 e vr6 motor atsak işletebilirmiyiz peki :D

emin olmamakla beraber yetkili servis bu motor bu kasaya uygundur dedikten sonra sanirim isletilebiliyor..

ama dedigim gibi emin degilim..

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #103 : 09 Aralık 2011, 09:36:02 »
zaten yanlış hatırlamıyorsam 9-10 litre civarı yakıt tüketimi var şehir içinde. Yani LPG'de 25kr eder ki böyle bir arabaya binmeye değer  :tamamdir

;D ;D ;D çokkk güldüm çokkkkkk :)

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #104 : 09 Aralık 2011, 14:57:57 »

Hocam yakıt konusunda emin misin?
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı golf 3 vr6 68

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #105 : 09 Aralık 2011, 18:23:03 »
slm izmirdeki vr6 tahminim bulgar plakalıydı adamla tlf görüştüm 2.9 Syncro. sahibinden  com daydı fazla durmadı  gümrük parası hariç iyi bir fiyat söylemişti içim gitti arabaya eridi :D :D :D aradan 2 hafta gecti aradım adam sattım dedi ama bulgaristana satmııştı alan cıkmadı gümrük işi olunca ama adam dewamlı türkiyeye gelip gidiyormuş

Çevrimdışı golf 3 vr6 68

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #106 : 09 Aralık 2011, 18:27:01 »
bende 2,8 vr6  var  yakıt uzun yolda sakin gidersen tabi 230 kuruş şehir içi 380 tabi sakin gezersen ;D ama ben memnunum arabamdan kim nederse  desin :D :D ;D ;Dtabi bu veriler  lpg kimsenin aklı karışmasın :) :)

Çevrimdışı golf 3 vr6 68

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #107 : 09 Aralık 2011, 18:37:22 »
ha bide motor konusunda arkadasların dediği gibi  kolay kolay sıkıntı yaşamasın 3 yıl oldu bende  şükürler olsun tık yok motor da  sadece ateşleme bobinin de sorun yaşadım onu da yedek parcacıda buldum taktım  :)keyfe keder satlık internette ilanım var sahibinden .com da aslında resim atacam ama bi türlü yapamıyorum resim siteleri hata veriyor

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #108 : 09 Aralık 2011, 19:16:09 »
kaç istiyon hacı :D
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı golf 3 vr6 68

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #109 : 09 Aralık 2011, 19:18:50 »
şimdi yazacam  :D ;D cok diyeceksin

Çevrimdışı Onamdar