Gönderen Konu: Lastik Değişikliğinin Performansa Etkisi  (Okunma sayısı 15010 defa)

Çevrimdışı OZy

• Profili Görüntüle
Lastik Değişikliğinin Performansa Etkisi
« : 12 Temmuz 2010, 13:09:57 »
Golf IV aracımın 175/80 r14 olan lastik ve jantlarını 205/55 r16 lastik ve jantlar ile değiştirmek istiyorum.
Ama performansı cok etkilermi merak ediyorum. yol tutuş artar fakat çekiş düşer ve yakıt tüketimi artar diyorlar bu nekadar doğrudur?? Özellikle yakıt tüketimden cok endişeliyim..

Çevrimdışı barkit

• Hayat yaptığınız seçimlerdir...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lastik Değişikliğinin Performansa Etkisi
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2010, 13:17:51 »
yakıtı etkıler kesın,ama ole abartılı rakamlarla degıl 10 yada 20 kurus oynar,mesela 350 yerıne 370 yakarsın
parmak bassam olmaz mı!

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2010, 13:17:57 »
aracın modeli nedir 14 janttan 16 jantta çıkacak araç  ork kullanılan lastik neyse onu kullan bence ama illa büyülteceksen 15 daha makul ?

jant vw lastik değişimi ile tako hızın değişir ?
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #3 : 12 Temmuz 2010, 14:19:44 »
      depo kapağında yazar kullanabileceeğin jant ve lastik takımları. 175/80/14 lastik ve 14 janttan, 195/65/15 lastik ve 15 janta veya 205/55/16 lastikler ile16 jantlık takıma geçebilirsin. 3 takımda da tekerlek boyu aynıdır, sadece jant ve lastik arasındaki mesafe ile taban genişliği değişir. taban genişliği virajlarda daha iyi yol tutuş sağlarken yakıtta % de 1-2 lik değerlerde artış olur. jant büyüdükçe jant ile lastik arasındaki mesafenin azalması ile de aracın virajlarda daha az yatması + olurken, kasislerde araç eskisine göre daha sarsıntılı hareket edecektir.
       ben yaklaşık 3 sene 14 lük takım kullandıktan sonra 15 lik jant takımı ve lastiğe geçtim. 14 ün süspansiyonu çok iyi, sanki eski chevrolet lerde gibi gidiyordum. şimdi de iyi ancak amortisör üst takozlarından ses geliyor. demekki bu takım amortisörleri daha çok zorluyor. ancak 14 jant 80 yanak olması sebebi ile hem virajda çok yatıyordu hemde traktör tekeri gibi golf e hiç yakışmıyordu. şimdi 15 ten memnunum. 16 yı pasifik donanımlı golfler aynı motor ve yürüyen aksamla kullanıyor, o da kullanılabilir ama dediğim gibi jant büyüdükçe artıları olduğu gibi eksileri de olacak ona göre karar verin.
       * alacağınız jantların kaliteli ve hafif olmasına dikkat edin. hemperformans hemde yakıt kaybını etkiler. 14 ler sac jant olduğu için ağırdır ve kaliteli bir alaşım jant 16 bile olsa yakıt ve performanstan kayıp yaşattırmayacaktır.

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2010, 14:30:57 »
bu arada bu ebatların dışına çıkmazsanız tekerlek çapı yani büyüklüğü değişmediği için takoğrafınızda değişim olmayacaktır, yani kadranda görünen hız değerleriniz deiğişmeyecektir.

Çevrimdışı cemdermen

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 12 Temmuz 2010, 16:51:34 »
araban eskisi gibi gitmeyecek..ciddi yakıt sarfiyatı başlayacak..araban gitmediği için gaza daha çok yükleneceksin, aracın daha çok yakıt tüketecek...direksiyon kutun eski tepkilerini vermeyecek...yol tutuşun artacak fakat artık eskisi kadar hızlı gitmiyor olacaksın, yani hiçbir işe yaramayacak...jant lastik heves işidir, aklına bi kere girdiyse takacaksın...yakıtın kuruşunu hesaplıyorsan bu işi hiç girme...jantın, lastiğinde ucuzuna kaçma sonuçta arabanı yere bağlayan onlar, hiçbirşey canından tatlı değildir...16 jant 205 tabanlı lastiği tak ne dediğimi daha iyi anlayacaksın....jant lastiği iyi bir marka seç, satarken zorluk yaşamazsın...keyifli sürüşler

Not :  aracına 20-30hp chip yapacaksan 16 taktır...güç kaybı dengelenir, yakıt yine artar..yoksa pati çekmekten aracını yolda tutamazsın :)
2006 VW ABT Polo 1.4 Trendline ABS Polo 9n3 ABT Tuning ve Cruise Control

Çevrimdışı enver_54

• golf_54
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 12 Temmuz 2010, 18:56:08 »
205/55/16 veya 195-65-15 golfün orjinal lastik ebatıdır

süratte falan kalkışlarda senin anyalacağın şekilde hiç  bir fark olmaz
ve daha iyi olur sadece komfor biraz azalır fakat performans artar

eğer araba da o kadar yakıt artıp da yavaşlasaydı 2003 pasific ve 2001 comfortlara bu lastikler takılmazdı.

sadece lastik markanı iyi seç yeterli

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2010, 22:43:13 »
araban eskisi gibi gitmeyecek..ciddi yakıt sarfiyatı başlayacak..araban gitmediği için gaza daha çok yükleneceksin, aracın daha çok yakıt tüketecek...direksiyon kutun eski tepkilerini vermeyecek...yol tutuşun artacak fakat artık eskisi kadar hızlı gitmiyor olacaksın, yani hiçbir işe yaramayacak...jant lastik heves işidir, aklına bi kere girdiyse takacaksın...yakıtın kuruşunu hesaplıyorsan bu işi hiç girme...jantın, lastiğinde ucuzuna kaçma sonuçta arabanı yere bağlayan onlar, hiçbirşey canından tatlı değildir...16 jant 205 tabanlı lastiği tak ne dediğimi daha iyi anlayacaksın....jant lastiği iyi bir marka seç, satarken zorluk yaşamazsın...keyifli sürüşler

Not :  aracına 20-30hp chip yapacaksan 16 taktır...güç kaybı dengelenir, yakıt yine artar..yoksa pati çekmekten aracını yolda tutamazsın :)

araç gitmez derken bizim araçta 225 45 r 17 lastik var ama 230 görüyo 15jant 16jant golflede kapışıyoruz onlarıda yiyo kullanmakla alakalı kalkışın yavaşlar sadece araç devrini aldıktan sonra...doğanmıda bu 16jant takınca ağırlık yapsın kaliteli bi jant al tak  :tamamdir
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı white quattro

• S-Line white quattro
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2010, 22:47:34 »
bende senin lastik ebatlarından 225*45*17 ye çıktım...

Bu ebatlara çıkarken bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor doğal olarak...

yakıt 15-20 krş arası artar  :o
çekiş düşer  :t
araca olan ilgi artar   :sevgi:
quattro

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2010, 23:04:53 »
Hemde ne ilgi artması olur gümbür gümbür :)

Fakat güzel bir jant olursa bunu en güzel bbs tarzı jantlar tamamlıyor :)

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 18 Temmuz 2010, 23:47:09 »
BBS montreal II jantlarım pasific jantının 17 olanı önceki sahibi yurtdışından getirtmiş azıcık süspansiyon düşüyo ona kabulde çok fark edilcek bi kayıp yok kakışı ağır 14 janta göre tabi. bu arada 06 GZE 42 gene parlıyo abi :D
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 1.4 TSİ 160 HİGLİNE
« Yanıtla #11 : 21 Temmuz 2010, 22:00:09 »
araç gitmez derken bizim araçta 225 45 r 17 lastik var ama 230 görüyo 15jant 16jant golflede kapışıyoruz onlarıda yiyo kullanmakla alakalı kalkışın yavaşlar sadece araç devrini aldıktan sonra...doğanmıda bu 16jant takınca ağırlık yapsın kaliteli bi jant al tak  :tamamdir
kardeşim 230 görüyo demişsin araçta turbo felan mı var yoksa bildiğimiz standart sr 16v 105 hp motor mu var?
Telekomünikasyon Ä°letiÅ�m BaÅ�anlıÄ�±     videoda 1,8 turbo var 230 göremiyo. ve araç herkezin de bildiği gibi 150 hp.

bide arkadaşlar bu konuyu boşuna tartışmayın kalkışta pek fark hissetmezsiniz fakat son hızınız düşer.. golf 5 fsi ya arkadaşım 17 jant taktı 225/45/17 araç daha önce 215-220 görüyody jant lastikten sonra 200 yapamadı 1,5 km düz yolda 1 km hızda artma olmadı. o yüzden jant alırken 2 kez düşünün. haa unutmadan 225 taban alacakların dikkatine adam gibi lastik alın çünkü ebat büyüyünce arabanın içine kıyamet kadar lastik sesi geliyor.
yazdıklarım sallamasyon yada yorum değil tecrübedir....
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2010, 22:28:52 Gönderen: braveheart53 »

Çevrimdışı BLaCk_VWoLf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 21 Temmuz 2010, 22:12:33 »
araç gitmez derken bizim araçta 225 45 r 17 lastik var ama 230 görüyo 15jant 16jant golflede kapışıyoruz onlarıda yiyo kullanmakla alakalı kalkışın yavaşlar sadece araç devrini aldıktan sonra...doğanmıda bu 16jant takınca ağırlık yapsın kaliteli bi jant al tak  :tamamdir

Kesinlikle katılıyorum aynısını ben bagaj dolu 3 kişi ile birlikte seyahat ederken yasadım ve kadranda o rakamları gordum ve gazdan ayagımı cektım :).aynı ebat jant ve V kanal performans lastıklerım var yol tutus mukemmel :tamamdir yaktıımıda cok fazla etkılemıyor kullanmakla alakalı yakıt konusu  ???

Çevrimdışı braveheart53

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 1.4 TSİ 160 HİGLİNE
« Yanıtla #13 : 21 Temmuz 2010, 22:17:33 »
Kesinlikle katılıyorum aynısını ben bagaj dolu 3 kişi ile birlikte seyahat ederken yasadım ve kadranda o rakamları gordum ve gazdan ayagımı cektım :).aynı ebat jant ve V kanal performans lastıklerım var yol tutus mukemmel :tamamdir yaktıımıda cok fazla etkılemıyor kullanmakla alakalı yakıt konusu  ???
sen de mi 230 gördün kardeşim? bu golf 4 ler ne gidiyomuş ya vay bee...  ;D ;D ;D arkadaşlar bana 0-200 kendi çektiğiniz bi video yolarmısınız ama düz yolda olursa sevinirim ben çok merak ettim.