arabayı aldık istanbuldayız ufak kontrolunü yaptık yağ su vs ve çıktık yola arabada vites problemi olduğu için çok sıkıntı çektik hele istanbul trafiğinde ışıklarda 3 sefer kavga ediyorduk nerdeyse nezaman 1e takmak istesem geri geçiyor yada 3 geçiyor du yol zaten bitmek bilmedi tangır tungur bir araba camı açılmaz koltuğu kımıldamaz kütük gibi geldik 700 km yolu
hemen çektik arabayı kapının önüne zaten kilit diye bişey bile yokmuş çoluk cocuk bakıyor orasını burasını kurcalıyorlar zaten yolculuğun verdiği yorgunlukla zaten ogünde pazardı akşama kadar yattıktan sonra akşam kalktım arabayı incelemek için indim aşağıya ve o an dedimki yok abicim bu arabaya ya hiç binmiycem yada adam gibi toplayıp öyle binicem hiç uğraşmadan çıktım eve ertesi gün motorcuya götürmeye karar verdim arabayı ertesi gün oldu pazartesi haftanın ilk mesai günü ustamızın ynına gittik o bile dedi nerden buldunuz bu hurdayı diye ama ben aldırmadım
ustamız baktı motorumuz güzelmiş allahtan daha gideri var dedi ve en büyük sansımız ruhsatta 1300 görünen motor aslında 1.5 yani jb kodu ile tanımlanan tipte çıktı hatta üst kapakta 1.6 yazıyor
çok sevindim zaten yolda gelirken hızından anlamıştım 1300 olmadığını neyse motorda yapılması gereken şeyler vardı kartelde yağ kaçığı vardı istanbuldan aydına gelene kadar tam 3 lt yağ koyduk arabaya .işte ogün başladı bizim hikayemiz ustamızada danışarak hemen kaportacı bulma çabasına girdik sağdan soldan tanıdık tanımadık ustalar çağırdık gelip arabaya fiyat verdiler aynı gün içinde 3 usta ile görüştük bitanesi arabayı yaparım ama yaz sonu başlarım dedi bende hayırlı işler olsun dedim birisi sadece kaportaya 1500 lira dedi oda baya bir tuzlu geldi bana son olarak eskiden tanıdığımız ustamız boyacısıyla beraber geldi onla anlaştık hayırlısıyla kaporta ve boya komple ufak tefek işler dahil 2000 liraya tamam dedik sanırım piyasanın altında bi fiyat oldu .
hemen ogun ustayla konuştuk motoru indirtmeye karar verdik olmuşken tam olsun dedik aradan 3 saat gçti artık motrumuz yoktu o akşam oldu tamirciden ayrıldık ertesi gün aracı kaportacıya çekmek için geri geldik başka bir arabaya bağlayıp götürdük kaportacı aynı gün o hızla arabayı soymaya başladı zaten akşama kadar tamamen sökülmüş sade kasa kalmıştı ve tarih 09,06,2010