Gönderen Konu: Turbo Sorunu !!!!  (Okunma sayısı 14648 defa)

Çevrimdışı N50

• Profili Görüntüle
Turbo Sorunu !!!!
« : 29 Ağustos 2010, 00:04:51 »
s.a arkadaşlar bende 1.9 Golf 4 TDI var.aracımda turbo öttüğü içi yani ıslık çalıyordu.VW servisinde sıfırı ile değiştirdim.fakat bu ıslık sesi hala var ve ben deli olacağım yakında bu sese bilgisi olan varsa bu neden olabilir turbo sıfır ve garantili takıldı orjinal VW servisinde.bu sesi nasıl giderebilirim.yardımcı olursanız sevinirim.Turbo üfleme sesi verir.bende ıslık çalıyor.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: Turbo Sorunu !!!!
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2010, 00:12:17 »
baka bir sorun olma ihtimali yok mu ?
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı N50

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2010, 00:44:44 »
işte onu bilmiyorum.bilsem zaten sorunu gidereceğim.ama ıslık sesi başka nerden gelebilirki?adam gibi usta yokki gösterelim hepsi benden cahil.

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Ağustos 2010, 00:50:47 »
Bence sıfır olduğundan emin olun.Eğer öyleyse balans ayarı yapılması gerek ama sıfırdada olmaması gerekir.Yenisiyle değiştirsinler sonuçta garantisi vardır herhalde.Boşuna servise gitmiyorz.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı N50

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Ağustos 2010, 12:38:17 »
evet garantisi var.daha taktıralı 1.5 hafta oldu.VW servisine telefon açtım.adam turbo sesi normaldir diyor.ama bu ses ıslık gibi geliyor.bilinçli işini tam anlayan kimse yok bu memlekette yada ben denk gelmiyorum.herkesin derdi para olmuş.bozuk değilse bile değişelim diyorlar.değiştiriyon bu seferde başka parça bozuk diyorlar.insaf ya.

Çevrimdışı bpinarci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Ağustos 2010, 13:09:48 »
dostum aynı sorun bende de vardı yada ben onu sorun olarak algılamıştım ;Dbelirli devirlerde bu ıslık sesinin olmasının normal oldugunu söyledi ustam ve hatta nükteli bir şekilde çalışıyor olsaydın 1500 liranı alırdık dedi :D yani fazla kafana takma..umarım sıfır malzemeyi boşunada taktırmamışsındır :bekleriz:

Çevrimdışı N50

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2010, 00:47:14 »
valla herhalde yedek bir turbom oldu eğer dediğin doğruysa  :o 1250 tl turbonun kendisi. :'( ama ilk aldığımda araçta böyle bir ses yoktu.

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 30 Ağustos 2010, 00:52:18 »
Turbo belli devirlerde bir ses yapar ama ıslık sesi değil. Islık sesi turbonuzda balans ayarı gerektiğinin göstergesidir.Bir an önce o turboyu değiştirtin.İyi bir tubocuya özellikle söylüyorum sadece turbo işi yapan birine dinletin sesi.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı delibey

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 30 Ağustos 2010, 04:04:49 »
sorunsuz turboda sess olmaz arkadaşlar.ıslık sesi felan mutlaka bi yerde sorunun habercisidir. iş garantili madem götürün ihmal etmeyin yapsınlar. manifolttada kaçak olabilir keçeden kaçırıncada ses yapıyor.

Çevrimdışı N50

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 31 Ağustos 2010, 23:42:56 »
evet olabilir baktırayım.sorunu bende çok merak ediyorum.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #10 : 01 Eylül 2010, 11:50:54 »
ıstık sesi güzel olur..performansında bir sıkıntı yoksa gazlamaya devam.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı N50

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 03 Eylül 2010, 00:15:01 »
performansta sorun yok ama ötmesi canımı sıkıyor biraz.

Çevrimdışı berkay35

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 19 Ocak 2011, 20:06:04 »
benim araçtada normal bi turbo emiş sesi geliyo devir arttıkça ama ayağımı gazdan çektiğimde sanki blowoff varmış gibi bi üfleme sesi geliyo ama ses ani değil, az açık camdan giren rüzgarın birden hızlanıp yavaş yavaş hızının azalması gibi. ilginç :)

Çevrimdışı SeyitE

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 16' Crafter
« Yanıtla #13 : 19 Ocak 2011, 21:08:06 »
Merhaba abicim bende arabaya açık hava filtresi taktıktan sonra bu ses gelmeye başladı. ıslık ve ayağını gazdan çektiğinde blowoff sesi gibi çıkan ses ama bi sıkıntımız yok.
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2011, 21:08:42 Gönderen: SeyitE »