Gönderen Konu: kendi kendine ara gazı veriyor  (Okunma sayısı 24506 defa)

Çevrimdışı barkit

• Hayat yaptığınız seçimlerdir...
    • Profili Görüntüle
Ynt: kendi kendine ara gazı veriyor
« Yanıtla #14 : 19 Eylül 2010, 22:17:46 »
benım arabada yapıo bu kendı kendıne gaz verme olayını?böle cok uysal sıkıstırmadan ;D kullandıgım zaman ısıklara yada herhangı bı yerde durdugumda eger stop etmezsem arabayı kendı kendıne gaz verıo bi müddet sonra gecıyo kendı kendıne,bana pek arızaymıs gıbı gelmıo bu olay cunku hararet dusuyo  yavasca , belkıde hararetı sabıt tutmak veya dusurmek  ıcın yapıodur motor (beyın) bunu? ???
parmak bassam olmaz mı!

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 20 Eylül 2010, 09:32:45 »
benım arabada yapıo bu kendı kendıne gaz verme olayını?böle cok uysal sıkıstırmadan ;D kullandıgım zaman ısıklara yada herhangı bı yerde durdugumda eger stop etmezsem arabayı kendı kendıne gaz verıo bi müddet sonra gecıyo kendı kendıne,bana pek arızaymıs gıbı gelmıo bu olay cunku hararet dusuyo  yavasca , belkıde hararetı sabıt tutmak veya dusurmek  ıcın yapıodur motor (beyın) bunu? ???
hararet 90 derecede sabit kalmıyorsa büyük ihtimal  problem var demektir hararet müşürüne baktırın termostatı kontrol ettirin devir saatinde oynama var mı?varsa hararet müşürü büyük ihtimal vazifesini yapmıyordur
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2011, 23:14:42 Gönderen: maverick »
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı barkit

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 20 Eylül 2010, 17:17:42 »
hararet 90 derecede sabit kalmıyorsa büyük ihtimal  problem var demektir hararet müşürüne baktır termostatı kontrol ettir devir saatinde oynama var mı?varsa hararet müşürü büyük ihtimal vazifesini yapmıyordur

bu arada devir saati çok minik oynamalar yapması normal midir?
hararet kalıo 90 derecede onda sorun yok,benım kendı kendıne gaz verıo dememdekı kastım belkı 90 derecede olan hararetı dusurmek ıcın yapıodur demektı,yada sabıt tutmak ıcın.devır saatınde oynama var ama her zaman yapmıo sadece sakın kullandıgımda yapıo.  ???
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2010, 17:19:41 Gönderen: barkit »
parmak bassam olmaz mı!

Çevrimdışı golf2001

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 21 Eylül 2010, 23:23:24 »
golge selam.adaptasyon ayarı yakıtda bir değişiklik yaparmı.benim golf biraz fazla yakıyor gibi geliyor bana.senin araç gazlı galiba yakıt ı ne durumda.

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 22 Eylül 2010, 19:36:31 »
arkadaşlar araçların termo göstergeleri 90a çıkar ve  orda kalır. klimayı açıp kapamıyorsanız rolantide motor devir göstergeleri de 8,5 - 9 arası devirde  sabit kalır. hiç oynamaz. klimayı açınca az düşer gibi olur ve hemen yükselir 11 devire çıkar sonra tekrar 9 a düşer. klimayı kapatınca yükselir gibi olur geri düşer. sizinki durduk yere  oynama yapıyorsa bi sorun var demektir. benimkinden biliyorum da  :saygılar
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2010, 19:39:22 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı barkit

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 23 Eylül 2010, 22:23:05 »
o zaman ay basını beklıcek araba maası alalım :D baktırırım
parmak bassam olmaz mı!

Çevrimdışı ecevikol

• Efsaneler Asla Ölmez...Sadece Şekil Değiştirir...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 24 Eylül 2010, 01:02:32 »
arkadaşlar kendiliğinden gaz alıp verme sorunu kelebek boğazının devamında kalan hava debimetresinden de yapabiliyor...benim aracımda da vardı aynı sorun, değiştirince geçti :)
Efsaneler Asla Ölmez Sadece Şekil Değiştirir...

http://www.hizliupload.com/img/377501bwb.jpg  Efsaneler Asla Ölmez Sadece Şekil Değiştirir...

Çevrimdışı buyukvardar

• Golf 4 Bir Tutkudur Vaz Geçemezsin
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 15 Aralık 2010, 10:30:17 »
    selam arkadaşlar bilecik'ten fatih bu kendi kendine gaz verme olayı bende de var örneğin ışıklarda duruyorum bi bakıyorum rolenti saatine hareket halinde fazla değil bir müddet sonra normale dönüyor acaba klima mı açık diyorum oda kapalı bunu bazen motor soğuk olduğu zaman yapıyor bazende motor ısınmış kende yapıyor rolentideki anlık tüketimde 30 küsürleri gösteriyor bu normal olmaması gerek araç yeni aldığım için daha arabayı tam çözemedim. aracım 2001 comfortline sizce boğaz kelebeğinde mi sorun var yoksa adaptasyon mu yapılmalı yardımcı olurmusunuz. birde ani hızlanıp durmalarda da bu sorunla karşılaştım

Çevrimdışı forewer79

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 16 Aralık 2010, 09:26:17 »
benım araçtada vardı aynı sorun sizin dedıgınız gıbı bogaz kelebegını temızlettım adaptasyon yaptırdım faskat arasıra arac ısındıktan sonra genelde bellı bı sure kullanıp durdugumda devır saatı 2-3 cızgı aragazı veırp bırakıyomus gıbı oluyodu.sonunda sorunu bulduk ısı müşürü(ısı sensoru) arızalanmıs degısıtrdım problerm kalmadı.foyatı 25 tl bılgınıze

Çevrimdışı buyukvardar

• Golf 4 Bir Tutkudur Vaz Geçemezsin
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 16 Aralık 2010, 11:56:40 »
valla neyapacağımı bilemedim serviste aynı sorunu tekrarlar umarım servise gidince bide yapmazsa olacağa bak. arızayı görmeden müdahale etmiyorlar genelde. ama sizin bahsettiklerinizle sorunlarım aynı hep. 

Çevrimdışı crybox

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 17 Aralık 2010, 22:08:35 »
kısaca anlatacagım. eger arac calıstıgında sen hıcbırsey yapmadıgında arac kendı kendıne gaz verıyorsa hararet musurunde sıkıntı var denekıtır bır de dıreksıyon basınc nusurune baktırın bu ıkısını halledınce emın olsn boyle bır sorun kalmayacaktır
crybox

Çevrimdışı blackmagic21

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 01 Ocak 2011, 17:15:10 »
Arkadaşlar Benim 2001 comfort. benimkide bikere yaptı bidahada yapmadı anlayamamıştım ne olduğunu bilgileriniz için sağ olun :D

Çevrimdışı KOÇ:)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 03 Ocak 2011, 00:51:40 »
Aynı sorun bende de var gaz kelebeğini temizletmedim yarın bir aksilik çıkmazsa halledicem. Yalnız arabam ilk çalıştığında bazen stop ediyor be rolantim ısınana kadar hiç düzenli çalışmıyor ?

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 03 Ocak 2011, 17:59:58 »
Aynı sorun bende de var gaz kelebeğini temizletmedim yarın bir aksilik çıkmazsa halledicem. Yalnız arabam ilk çalıştığında bazen stop ediyor be rolantim ısınana kadar hiç düzenli çalışmıyor ?

ondandır o. adaptasyonu yaptır değişmesi lazım. bizim araçlar soğuk çalıştığında bir süre rolantiyi biraz yüksek tutar sonra düşer 9 a
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion