Gönderen Konu: 1.6 8v veya 16v motor  (Okunma sayısı 22655 defa)

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
Ynt: 1.6 8v veya 16v motor
« Yanıtla #14 : 03 Ekim 2010, 00:09:52 »
lpg başlığında yazmıştım gerçi ama bu katkılı gazdan çekmediğim kalmadı, sonunda uyandım , son 6 aydır ve 13 bin kmdir katkısız alıyorum hiç sıkıntım kalmadı.. Aygaz yetkilileri bayi bayi dolaşıp formulü değiştirdik diyolarmış-yani katkılının zararlarını kabul ediyolar- ama ben çok sıkıntı yaşadığım için artık almıyorum..
kardeş kaç km kadar katkılı kullandın? ben 3 depodur kullanıyorum daha önceden de ara sıra denk geldikçe alıyordum. kısacası katkılı kullanımında yeniyim..
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı zagreuss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 03 Ekim 2010, 01:21:28 »
herkese teşerkurler vakıt ayırdığınız için arkadaşlar sorun olursa tekrar bı başlık açarım ii gecelr
:D*****

Çevrimdışı erdm805

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 04 Ekim 2010, 10:47:28 »
bende aygaz alıyordum fakat zamanla araba lpg'ye geçerken tekleme yapmaya başladı. diğer gazlara geçtikten sonra bıraktı. katkısız alacaz ama hemen hemen tüm şirketler katkı yapmaya başladı en azından reklamları öyle.

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 04 Ekim 2010, 15:00:19 »
bende aygaz alıyordum fakat zamanla araba lpg'ye geçerken tekleme yapmaya başladı. diğer gazlara geçtikten sonra bıraktı. katkısız alacaz ama hemen hemen tüm şirketler katkı yapmaya başladı en azından reklamları öyle.
Tam tersi, insanlar katlılıdan çok muzdarip oldular şu an herkes birbirine katkısız öneriyo..

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 04 Ekim 2010, 15:10:38 »
kardeş kaç km kadar katkılı kullandın? ben 3 depodur kullanıyorum daha önceden de ara sıra denk geldikçe alıyordum. kısacası katkılı kullanımında yeniyim..
Kardeş akıl vermek gibi olmasın ama bence otogaz forumlarına iyice bir gözat. Benim de başlangıçta çok iyiydi, başka hiçbir gaz almıyodum, 20  bin km civarında işaretler çıkmaya başladı, otogaza hiç ihtimal vermediğimden almaya devam ettim, ta ki birgün lpg filtresini değiştirdiğim brc servisi uyarana kadar. O katkı dedikleri madde veya maddeler zamanla filtrede, enjektörlerde birikerek bu sorunlara yol açıyo, dediğim gibi mutlaka otogaz forumlarını oku..

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 04 Ekim 2010, 15:13:23 »
Kardeş akıl vermek gibi olmasın ama bence otogaz forumlarına iyice bir gözat. Benim de başlangıçta çok iyiydi, başka hiçbir gaz almıyodum, 20  bin km civarında işaretler çıkmaya başladı, otogaza hiç ihtimal vermediğimden almaya devam ettim, ta ki birgün lpg filtresini değiştirdiğim brc servisi uyarana kadar. O katkı dedikleri madde veya maddeler zamanla filtrede, enjektörlerde birikerek bu sorunlara yol açıyo, dediğim gibi mutlaka otogaz forumlarını oku..
tşk ederm Zaten araştırıyorum elimden geldiğince ama forumlarda elle tutulur somut söylemlere rastlamadım o yüzden.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 04 Ekim 2010, 15:25:40 »
Emin ol hiçkimse benim kadar kadar katkılıyı savunmamıştır kullandığı dönemde, brc servisi filtreleri değiştikten sonra 15 bin km gider diyodu ben 5 bin, zorlamayla 7 bin km sabredebiliyodum.. En son söktürdüğüm filtreleri sakladım ve arada o kadar fark var ki - fotolarını ekleyeceğim- katlılı filtresi çamurdan çıkmış gibi, katkısız filtresi ona göre çok daha temiz. Ha bir de şu var, katkılı üreticileri formulun değiştiğini söylüyolarmış ama ben çok çektiğim için tekrar alma cesaretim yok, bir daha o sıkıntıları yaşamak istemiyorm.

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 04 Ekim 2010, 15:43:12 »
Emin ol hiçkimse benim kadar kadar katkılıyı savunmamıştır kullandığı dönemde, brc servisi filtreleri değiştikten sonra 15 bin km gider diyodu ben 5 bin, zorlamayla 7 bin km sabredebiliyodum.. En son söktürdüğüm filtreleri sakladım ve arada o kadar fark var ki - fotolarını ekleyeceğim- katlılı filtresi çamurdan çıkmış gibi, katkısız filtresi ona göre çok daha temiz. Ha bir de şu var, katkılı üreticileri formulun değiştiğini söylüyolarmış ama ben çok çektiğim için tekrar alma cesaretim yok, bir daha o sıkıntıları yaşamak istemiyorm.
mutlaka her tecrübenn doğruluğu vardır ancak şöyle diyeyim benm araçta düzensiz çalışma var rölantideyken hırıltılı çalışıyor(du) ta ki katkılıya başlayana kadar. biraz da o yüzden katkılı tercih etmeye başladım ama araştırmaya devam edeceğim. Rica etsek bahsettiğin fotoları paylaşır mısın?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 04 Ekim 2010, 16:18:22 »
peki lpg de kaç kurus yakıyorsunuz

sehir içi      ?
kaç km hız   ?
dvr sabitiniz ?

aklımı kurcalıyor mk4 alayım lpg mi olsun yoksa dizele devam mı edeyim dizel vectra ile sehir içi 190 200 kurus arası gidiyor
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 04 Ekim 2010, 16:32:49 »

sehir içi      ?
kaç km hız   ?
dvr sabitiniz ?

benim enson yakıt verilerim bu başlıkta 1. sayfada yer alıyor.
aklımı kurcalıyor mk4 alayım lpg mi olsun yoksa dizele devam mı edeyim dizel vectra ile sehir içi 190 200 kurus arası gidiyor
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 04 Ekim 2010, 17:53:07 »

sehir içi      ?
kaç km hız   ?
dvr sabitiniz ?

Sakin kullanımla  ş dışı 125-160 arası (yol ve yüke göre),    ş içi 200-220 arası.

Çevrimdışı drdcn

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 05 Ekim 2010, 15:39:13 »
ben 2001 otomatik golf4 kullanıyorum.100kmde ortalama 9-10lt yakıyor. bizim oralarda lpg'nin  litresi 2.03tl. sadece şehir dışı 8lt yakıyor. aracımda brc takılı. firma kesinlikle katkılı kullanma diyor. zaten aygaz benim araçta iyi performans vermiyor. artık sistemden mi arabadanmı orasını bilmiyorum.

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 05 Ekim 2010, 17:09:09 »
ben 2001 otomatik golf4 kullanıyorum.100kmde ortalama 9-10lt yakıyor. bizim oralarda lpg'nin  litresi 2.03tl. sadece şehir dışı 8lt yakıyor. aracımda brc takılı. firma kesinlikle katkılı kullanma diyor. zaten aygaz benim araçta iyi performans vermiyor. artık sistemden mi arabadanmı orasını bilmiyorum.
:tamamdir

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 06 Ekim 2010, 16:05:00 »
2001 ortasına kadar olan tr deki golf&borlar(1.6)8v dir 2001 yarsından sonra olanlar genelde ülkemizde 2002 lerden başlayarak tüm düz vites 1.6 golf&boralar 16v dir 8v motorlarda AKL kodlu tek egzantrikli motor kullanılmaktadır BCB kodlu motorlarda  üstten çift egzantrikli 16v motor kullanılmaktadır.otomatik vites olanlarda ise BFQ kodlu 8v lik tek egzantrikli motor kullanılmaktadır 8v motorun alt devirleri daha canlıdır şehir içi kullanıma uygundur lpgyede uyum sağlar 16v motor üst devirlerde daha deli doludur fakat alt devirleride ölü değildir 3000dd civarında şehir içnde kullanılabilir sıkmaz.16 v nin yakıtı 8v ye göre az da olsa daha aazdır bu motorda lpg ye güzel uyum sağlar kısaca temiz olduktan sonra 8v 16v fazla takılı kalıncak bi durum değil sonuçta ferrari filan değil üst devir seven 16v alsın alt devir seven 8v tavsiyem budur (her ikiside diyosanız TSİ ye yönelin  :) ) sonuçta bu araçlar kullanıcısına uzunca yıllar hizmet verebilecek araçlar  :tamamdir
WOLFSBURG STYLE ;)