insan 2011 golf alır be birader. demek ki sende bu hastalık değil gelip gecici bir hevesmiş.
10 senedir hayalimin arabası golf 4 ne mucadeleler ve psikolojik harpler yaptım beynimde bu aracı almak icin bilemessin.
bak 10 sene diyorum bu araca olan ilgim neden 10 sene gecsede halen bende duruyor?
bosuna efsane dememişler bu araclara işte olay bu. hele yeni cıkan kia gibi bir araca satmazdım aracımı.
golften birgun vazgecersem bmv almam gerekir ancak kusura bakma kardeşim.
Sevgili Hakkihakan kardeşim, golf4 sevdasından olduğunu düşündüğüm iyiniyetli ama sitemli bir mesaj yazmışsınız ben de bu forumun emektarlarından olarak tamamen iyi niyetimle bazı noktaları size hatırlatma gereği duydum, fikirlerim şahsidir, katılana da katılmayana da saygı duyarım:
1-Benim golf merakımın geçici değil kalıcı olduğu gerek yukarıda yıllardır yazmış olduğum yüzlerce mesajdan gerek gözüm gibi baktığım aracımı yabancıya değil gözümün önünde olsun diye akrabama satmamdan gerekse hala ara ara bu forumda dolaşmamdan anlaşılıyodur sanırım,
2-Mantıkla duygular bir noktada buluşmazsa sonuç mutsuzluk olur, benim için golf4 ün yeri apayrı -özellikle belirteyim o soğuk tasarımlı golf5 veya özgün olmayan golf6 değil- ama ben evli çocuklu bir otomobil meraklısı olarak, golf4 aileme yetmediğinden bazen sorunlar yaşadığım için (iç mekan darlığı, bagaj küçüklüğü, altının yüklüyken yere yakınlığı, hafif araziye girememesi, motorunun güçsüz olması) hem ailecek daha kullanışlı hem de tasarım ve kalite olarak golf4 kadar beğeneceğim bir model arayışı içinde olduğumdan ve yeni kia
sportage bunları hemde çok uygun fiyata %100 karşıladığından aracımı değiştirdim, iyiki de almışım diyorum her bindiğimde , golf4 ümdeki ‘araç kullanma ruhunu’ bunda da yakaladım, severek kullanıyorum,
3-Yeni bir kia için aracı değiştirmezdim sözünüzü gülerek bu araç hakkında bilginizin olmamasına bağlıyorum, eğer fırsatınız olurda yeni kia
sportageyi incelersiniz görürsünüz ki her şeyden önce tasarımcısı vw-audi grubundan, audi tt, yeni kaplumbağa vb hatırlayamadığım birkaç tane tutulmuş kült modelin tasarımını yapmış Peter Schreyer isimli şahıs kia tarafından transfer edilerek yaptırılmış, tasarım, planlama ve üretim aşamaları tamamen Avrupa’da gerçekleştirilmiş, motor teknolojisi olarak Mitsubishinin efsanevi GDI motoru ile üretilmiş (bunu neden yazıyorum, bu soğuk kış günlerinde tamamen şehir içinde 8,6 lt benzin harcıyo), 135 bg (golfun 102 bg göre fark var sanırım) ayrıca daha piyasaya çıkalı 3-4 ay olmasına rağmen, gerek tasarım, gerek malzeme kalitesi, gerekse güvenlik değerlendirmelerinden farklı ülkelerde 3-4 adet ödül alabilmeyi şimdiden başarmış, bayilerde talep fazlalılığından dolayı araçların yetişememesi nedeniyle kavgaların çıktığı, ARAÇ YOKLUĞU VE TALEP FAZLALIĞINDAN DOLAYI 2. ELİ SIFIRINDAN PAHALIYA GİDEN (SAHİBİNDEN.COM ‘ a bakıp görebilirsiniz) bir araç..
4-BMW demişsiniz, bu kişisel tercihtir ama ben süspansiyonu sert araçları sevmiyorum, konfor ve yol tutuş biraz harmanlanmış olmalı, BMW X1 i test ettim, kesinlikle ne tasarım olarak ne de sürüş zevki olarak 100 bin tl verilecek bir araç değil, ama dediğim gibi bu konuda farklı düşünenler mutlaka vardır, saygı duyarım, peki neden BMW otomobil almadın derseniz golf4 ü satınca SUV sınıfı almalıyım ki her yola girebilsin, sattığıma değsin diye düşündüğümden o sınıf benim tercihlerimde zaten yoktu..
5-Teknoloji ve dolayısıyla araçlar çok hızlı değişiyo, çok beğeniyorum diye zamanla eksikleri daha da belirginleşen bir araca binmenin bir anlamı yok, imkanlarım ölçüsünde ihtiyacıma göre alabileceğim bana en uygun aracı almak mantıklı bir yaklaşım sanırım.
Bu yazdıklarımı bir golf aşığı ve forum emektarının iyi niyetli görüşleri olarak değerlendirirseniz sevinirim…