Kim kızdırdı seni bu kadar?
Yok be kizmadim kardesim ama yuz kere soyledim olmaz boyle sey diye ama halen yaziliyor.Insanlar altindaki ticari araclari nedense GTI saniyorlar.Ben cok dedim buyuklerime 174 luk almayin su makineyi gercekten de olum makinesi diye.Benim kuzenim var daha yeni ehliyet alacak ve neyin ne oldugunu bilmiyor.Caravalleyi bir ticariyi sanki GTI gibi kullaniyor.Yani kontrolsuz guc sonucunda cok kotu seyler ortaya cikabilir Allah korusun.
Simdi aracin zaten vites disli oranlariyla hesaplama yaparsak 220 km yapmayacagi belli.
O degil defalarca yazdim kadranda oynama var.Kadranda bir T5 220 km hizi gosterebilir.Gostermez demiyorum ama bu gercekten dogru mu hic kontrol eden oldu mu?
Ben Turkcell destekli GPS ile bizzat baktim kendi kullandigim passat 1.9 tdi 130 hp.Kadranda gosterilen rakamlar ile GPS in soyledigi rakamlar tutumuyor.Haa bu nerde oluyor?Yuksek hizlarda.Ornegin 160 dan sonra basliyo bu bozulma.Bunu kimseye anlatamiyorum.
Hadi onu gectik her yerde elektronik hiz olcerler var.Ozellikle otobanda.Hepiniz gormussunuzdur 90 km yi gecince bir smiley var o somurtuyor ve kirmizi renge donusuyor.90 km nin altinda olunca smiley gulumsuyor ve yesil renkte oluyor.Ayrica hizinizi da gosteriyor.Duz yolda bu hiz olcerlere yaklasmadan once hizinizi sabitleyin.Fakat hiziniz dedigim gibi yuksek olacak.160 ve ilerisi diyelim.Yoksa 90 km de bozulma olmuyor.Cok kucuk bozulmalar oluyor yani.Ornegin 180 km de sabitleyin ve o elektronik aygit ne gosterecek hizinizi bakiniz.
Hayir hic olmadi iddiali olanlar gelsin T5 araciyla ve kadraninda 200 km hizi gosterirken ben passatla yanina yanasayim benim ibrede kac gosterecek bakalim.(bunu muhakkak deneyecegim bir gun ve sizlere gerekirse video cekip gosterecegim)
Yani demem o ki T5 in 200-300-500 yapmasi umrumda degil.Yapamazda zaten.Fakat bu araclari kullananlari trafikte goruyoruz(herkes icin konusmuyorum herkes ustune alinmasin).C segmenti bir aracla yarisiyorlar.Rampada torkun verdigi etkiyle one geciyorlar sonra duz yolda tokati yiyorlar orasi ayri.Fakat hic dusunuyorlar mi o kapistiklari c segmenti aracin 200 km hizda giderken T5 in neredeyse yarici mesafede durabilecegini.Ayni zamanda viraja gorme potansiyellerini.Ben vw yi bu konuda kiniyorum.174 hp guce sahip olan bir ticari arac cok cok tehlikeli.Hatta 130 luk bile tehlikeli bence.Benim tek derdim bu.Insanlarin canlariyla oynamayin trafikte.Her ne kadar sizlerin sevdikleri varsa karsinizdakilerinde sevdikleri var.Duz musait yolda ne yaparsaniz yapin.
@Firestarter
kardesim sana alinti yaptim ama bunlari sana soylemiyorum ha sakin yanlis anlama
Hosca kalin...