merhaba
2001 golf trendlıne sahibiyim
hiç kışlık bakım yapmadım
dahası yamayı da bilmiyorum
antifiriz hangi marka olmalı ne kadar sulandırılmalı nereye konmalı
bilgi verirseniz sevinirin
ayrıca motor kapağını açtığımda antifiriz suyunun dolu ama renlsiz sıradan su renkli olduğunu gördüm
onu boşaltmak için kapağı açmayı değil de sileceklere sürekli su vermeyi düşünüyorum uygun mu
hocam sanırım bu söyledikleriniz şaka olmalı...
zira motor kapağını açtığınızda su felan görmezsiniz yağ kapağını açarsanız hiç bişey görülmez motor çalışıyor ise altta dolanan motor yağını hissedersiniz yok motor kapağını açarsanız o zaman da karşınıza subaplar ve egzantrik mili yada 16 v ise araç milleri çıkar ki bu ihtimal dışı
)
araçta iki tane su haznesi var birinde antfiriz vardır yuvarlak olanı solda onun derecesini ölçtürürsünüz eğer -20 nin üstünde çıkarsa değişmek veyahut ilave etmek lazım genelde renkli (kırmızı-yeşil)antifiriz kullanılır ki kaçak durumlarında tesbiti kolay olsun diye...bu suyu sileceklerden boşaltamazsınız motor bloğu içinde dolaşır zira...
ikincisi ise cam suyunun ihtiva eder eksildikçe üzerine ilave etmeniz yeterli onunda antifirizli olanı var az bi miktar ekleseniz bile yeterli işlev görmesi için tamamen değiştirmenize gerek yok ...
bence siz en iyisi aracı bi servise götürün ... yazıktır...
)