Gönderen Konu: Karter muhafazası  (Okunma sayısı 13507 defa)

Çevrimdışı hakkut

• Profili Görüntüle
Karter muhafazası
« : 25 Ocak 2011, 23:00:36 »
Merhabalar,
bizim arabalar alçak olduğu için türkiyenin birçok  yolunda altını sürtmemek elde değil. Bugün gene altını bir yere sürttürdüm ve o sinirle servise gittim. Karter muhafazası taktırmaya niyetlendim. 85 TL'ye şaç karter muhafazası vardı ve yere 3 cm daha yakın olacağını söylediler. Sonra vazgeçtim. Yokken sürtersem karter muhafazası varken daha cok sürterim diye düşündüm. Karter muhafazası olanlar bu konudaki tecrübelerinizi bekliyorum. Ayrıca bu muhafazasın çelik olanı var mıdır?
Teşekkürler.

Çevrimdışı SPoRTeXHauST

• Volkswagen Türkiye
  • Kuzen
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV
Ynt: Karter muhafazası
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2011, 23:07:00 »
Çelik olanı var mıdır bilemiyorum ama kendine güvenen bazı arkadaşlar muhafazasız kullandığına şahit oldum :)

Söylendiği gibi yere daha yakın oluyor ve sürtmelerde çok fazla ses çıkarıyor. Bi süre sonra sese alışabilirsin fakat sert bi darbe aldığında yamulup, sürekli ses yapabiliyor. Onun da çaresi; söküp, çekiçle düzeltip tekrar takmak.
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.

Çevrimdışı alpers3

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2011, 23:11:10 »
amortısorcude cok az zolmak sartıyla on amortısorlerı kaldırttım we hıcbır sekılde sıkıntım olmadı plastık orjınal muhafazayı cıkartıp o bahsettıgın sac muhafazalardan taktım we hıcbır sorun yasamadım tawsıye edebılırım acıkcası kazasız belasız...

Çevrimdışı BLaCk_VWoLf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2011, 23:46:51 »
ben mıcırda karteri çok hafif sürttüm hiç kale almadım bişey olmamıştır diye ama yarım saat sonra bir bakayım dedim içim rahat olmadı bir baktım yağ damlayıp duruyor çok eksiltmeden doğrudan ustaya Allah tan kılcal bir çizgi oluşmuş delinmemiş araç sıcakken yağ inceldiği için damlıyordu park ettiğimde damlatmıyordu.Hemen karter muhafazası taktırdım ondan sonra her sürttüğünde içim rahat sürttüm bir nevi kasko gibi içim rahat oldu bence taktırın içiniz rahat olsun Allah korusun daha kötü sıkıntılar çıkartabilir.

Çevrimdışı hakkut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2011, 00:50:37 »
Sercan Hocam, ben de mıcıra 2 ay önce köy yolunda sürtmüştüm geçenlerde de kontrole gittiğimde usta yağ eksilttiğini söyledi ve contayı değiştirdi 1 litre yağ eksilmiş. Şimdi sen söyleyince içime kurt düştü acaba senin gibi aşağıda kılcal bir çatlak mı var yoksa boşu boşuna contayımı değiştirdik. 

Çevrimdışı BLaCk_VWoLf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 26 Ocak 2011, 01:47:50 »
yağ eksildi diye conta değişir mi ya hemen nerden anlamış ki conta dan oldugunu? mavi duman atma çekişten düşme vs gibi sıkıntılar varmıydı araçta suan conta değiştiğinde aracta bir gelişme var mı yağ eksiltmemesinden baska? sadece yağ eksikliğinden conta değiştirmek bana çok ilginç geldi nasıl usta o ya :t ki bizim araçlarımız yağ eksiltebilen araçlar.Tedirgen etmek istemem sizi ama sadece yağ eksildi diye değiştirildi ise sanki bosuna değişmiş gibi :D

Bence aracı gozlemleyın mesela baya bir km yaptıktan sonra kapalı alana geldığınızde partkettiğinizde1 saat içinde karterin altına bakın damlama var mı?

Çevrimdışı apsimati

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2011, 10:56:54 »
muhafaza şart arkadaşlar...
taktırın kafanız rahat olsun ..
vurursada muhafaza vursun hem bu şekilde bi müddet kullandıktan sonra o sesi duymamak için daha dikkatli sürüyorsun ...
böylece bi süre sonra kasislerden altını vurmadan geçmeyi öğrenmiş oluyorsunuz farketmeden ..sürüşünüzü de geliştiren bi durum yani ..:))
o açıdan da tavsiye ederim .
fiyat ta gayet makul bence...

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2011, 16:20:02 »
Ben 4 cm alçaltmalı KW yay-amortisör kitimle hem korumalı hem de korumasız kullandım.
Bir gün de sürtmedi.
Tabii araziye sokunca sürtüyordu.

Koruma da 3 cm alçaltmıyor. Abartmışlar. Aracın en alçak yeri travers ve traversin altına monte ediliyor bu muhafaza.
O da bir civata kadar aracı alçaltıyor. O da taş çatlasa 1 cm'dir.

Eğer aracınızın kilometresi 100.000 üzerindeyse büyük ihtimal amortisörleriniz ve yaylarınız yorulmuş demektir.
Bu da aracınız daha çok esneyeceği için daha çok tehlike arz etmektedir.

Yay ve amortisrölerinizi yenilemeyi düşünmüyorsanız karter muhafazası taktırmak akıllıca olacaktır.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı gültekin77

• Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
« Yanıtla #8 : 26 Ocak 2011, 22:48:17 »
Ben taktırdım tavsiye ederim,işe yarıyor,yazın uzun yola çıktım altını okkalı bi vurdum koruma yamulmuştu,olmasaydı karteri dağıtmış dağın başında kalmıştık aileyle. :p
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı hakkut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2011, 00:27:05 »
Yağ eksildi diye contayı değiştirmedi usta. Arabayı liftle kaldırınca karterde yağ birikintisi gördü ve contanın değişmesi gerektiğini söyledi. İnşallah karterden sızmamıştır o yağlar.

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 27 Ocak 2011, 10:50:10 »
bende hala yok
gerekte duymuyorum, golfümü iyi tanıyorum.  :D

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 27 Ocak 2011, 10:59:28 »
bende hala yok
aynen katılıyorum  :D

Çevrimdışı engnvwgolfıv

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 30 Ocak 2011, 22:53:32 »
Benimde yaylar ve amortisör orjinal.Herhangi bir sürtme olmadı. Plastik aksam duruyor. Ama taktırmayı düşünüyorum yinede. Malzeme ve fiyat hakkında önerileriniz varmıdır?
ÖNEMLİ OLAN ÇOK ŞEYE SAHİP OLMAK DEĞİL,
EN AZ ŞEYE İHTİYAÇ DUYMAKTIR.
[/b]

Çevrimdışı BLaCk_VWoLf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 30 Ocak 2011, 23:42:00 »
bende hala yok

duyarsınız merak etmeyin aracınızı tanımak yetmiyor yolu da tanımak yetmiyor hiç beklemediğiniz anda sürtebiliyor