Herkeze selamlar saygılar adım Levent 7 senedir bora kullanıcısıyım tam anlamıyla arabama aşığım bir çok modifikasyon uyguladığım borama geçen yıl eibach prokit uyguladım bunları yaparkende 6 senedir yorulmuş amortisörlerimide yine kendisi gibi orjinal VW amortisözlerle değiştirdim ilk 6 ay yol tutuşu sertlik ve yol sesinden memnundum ama daha sonrasında beklenildiği üzere amort. lerim kendini salmaya yumuşamaya başladı(özellikle önler) bunun sonuçuda viraj ve fren kabiliyetim doğru oranda azaldı.Bu aralar aracımı 7500 ara yağlamama sokmayı planlıyorum (araç 234000 de bu arada
) bu sebeple amortisör işimide aradan çıkarmayı planlıyorum...
Lakin
Spor armortisör almak için yeterli bütçem yok aynı amort. leri takarsam 6 ay sonra aynı hale geliceğini bildiğim için aklıma pratik bir fikir geldi ve bunu sizlerle paylaşmak istedim olumlu yada olumsuz yorumlarınıza ihtiyacım var
Hesabım şu yönde; benim aracım 1.6 16v bcb motor ve fabrika çıkış ağırlığı 1193 kg ve aynı kasanın 1.9 tdi motorlu aracı 1400 kg civarında arada 200 kg gibi bir ağırlık farkı var üretimde 1.9 tdi lara aradaki kg farkından dolayı daha sert amortisör konulduğunu tahmin ederek ben daha sert amort. ihtiyacımı herhangi oem firmasına güvenmeden orj. VW 1.9 tdi ön amort.leri kullanarak karşılıyabilirmiyim ?
Üretim bandında aralarında 200 kg fark olan iki araca aynı amort. kullanılacağını pek düşünmüyorum ama sizin tavsiyeleriniz bilgilerinize ihityacım var.
Yardım eden herkeze şimdiden teşekkürler.
Saygılar.