Gönderen Konu: Tavrınız Ne olurdu?  (Okunma sayısı 7745 defa)

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
Tavrınız Ne olurdu?
« : 08 Şubat 2011, 12:55:42 »
arkadaşlar başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum,
aracımın sağ ön tekerleğinden gelen ses yüzünden özel servise gittim, usta sesi araç hareket halindeyken dinledi ve rulmanın bozuk olduğu değişmesi gerektiğini söyledi, "usta sensin ne diyorsan odur" diyerek değiştir dedim. 4 saatlik beklemeden sonra rulman değişti (rulman değişimi için mevcut rulmanın bileziğinin milden oksijen kaynağı ile kesilmesi gerekir arkadaşlar bilirler)değişimin ardından test sürüşüne çıktım, servisten ayrılır ayrılmaz aynı sesi tekrar duydum ve geri döndüm, bu kezde değişimi yapan usta ile tes sürüşüne çıktık, (teşhisi koyan usta ile değişimi yapan usta birbirinden farklı) hareket halindeyken sesi dinlettim ve ustadan aldığım cevap aynen şu oldu"abi bu ses rulman sesi değil, rulman böyle ses yapmaz" servise geri döndük teşhisi koyan ustaya vaziyeti anlattım bu sefer tekerleği lifte kaldırdı ve çevirmemi istedi ve yine aynı ses, netice olarak sibobun dibinde bulunan somun yerinden çıkmış ve janta çarptığında ses yapıyormuş.sorun bulundu ancak olan benim sapasağlam orjinal fabrika çıkışlı rulmanıma ve zamanıma oldu.

Şimdi geleyim sizlere soruma,
Bu işin zaman ve para olarak bir maliyeti var bu maliyeti usta benden talep etmeli mi? etmemeli mi?
Ya da aynı durum başınıza gelse para verir misiniz? yoksa vermez misiniz?

yorumlarınız için şimdiden tşkler.
saygılar.

Çevrimdışı rbaydug

• Profili Görüntüle
Ynt: Tavrınız Ne olurdu?
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2011, 13:27:07 »
kesinlikle para talep edemez. Sonuçta tamamen kendi eksiklikleri yüzünden olmuş.

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2011, 13:36:46 »
para istememeleri lazım zaten
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2011, 13:45:37 »
bahaneyle rulmanın değişmiş karşılık lı anlaşıp bir miktar ödeme yapmakta fayda var
benim eski aracımla benim ısrarımla test sürüşü yapmıştık ustayla ve ustam başka bir
araca çarptı 250 tl bize düşen masrafı karşılıklı bölüştük helalleştik gitti. :)
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2011, 13:47:47 »
şöyle olabilir. malzeme parasını verebilirsin maksimum. ama işçilik asla verilmez.
../__________ ___\..
       my golf is my passion

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2011, 13:51:57 »
Malzeme parasının da bence hepsi verilmeyebilir.
Sonuçta sağlam parçayı kesip çıkarmışlar.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 08 Şubat 2011, 14:02:12 »
her zaman söylediğimiz gibi usta var usta var. benim ustam ön düzeni yaptıktan sonra test sürüşünde lastiğe giren küçücük çakıl taşının sesini duyabilen bi adam.
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2011, 14:03:01 Gönderen: golge »
../__________ ___\..
       my golf is my passion

Çevrimdışı hakkut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 08 Şubat 2011, 14:13:04 »
Bence usta üstüne para vermeli. Bir somun yüzünden sapasağlam orjinal fabrika parçasını değiştiriyor. Zaman kaybı stres de cabası.

Çevrimdışı acarkan

• Efsaneler Bitmez Sadece Şekil Değiştirir
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 08 Şubat 2011, 15:35:18 »
usta kalmamış ki "Sök Yenisini Tak" ben de de oldu ön salıncak mı ne onları değiştirdiler. Asıl problem disk eyilmiş tornada düzeltirdim. Diskler çok sıcakken aracınızı yıkamayın ve yıkattırmayın. Senin probleme gelince adı usta olan şahısların sana para ödemeleri gerekiyor.

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2011, 16:02:52 »
parça parası ödenebilir zira yeni parça takılmış aracına ortada çok büyük bir kayıp yok. ama işçilik işçiliğe ödenir sök taka değil. orada el emeği olarak verilen parayı usta tecrübesi ve bilgisi  için de alır ama durum onu gösteriyor ki yeterince tecrübeli değilmiş usta o nedenle o paranın işçilik ksımını hak etmiyor.o nedenle tatlı bir şekilde anlaşılıp parça parasıyla bu iş bitirlebilir.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #10 : 08 Şubat 2011, 16:14:28 »
Ağzını burnunu kırardım önce

diyesim geliyor  :D
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 08 Şubat 2011, 16:26:46 »
rulman sesi bellidir, hızlandıkça ortaya çıkan uğultu şeklinde.
parçanın onlara geliş fiyatını ödersin, işçilik zaten kendi hataları istememeleri gerekir.
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2011, 16:27:22 Gönderen: MK-IV 35 »

Çevrimdışı baki çelik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 08 Şubat 2011, 16:32:51 »
Türkiye'de değil de başka bi memlekette olsan tazminat bile alırsın ama bu ülkenin gerçeği ise uzlaşman gerektiğidir usta adamlık yaparsa ayrı ama yok kardeşim diyosa parçayı öde işçilik verme buna da yok diyorsa adamı iyice süzdükten sonra OffLiner'ın dediğini bi düşün   :bekleriz:  >:(

Çevrimdışı Gerge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 08 Şubat 2011, 17:47:24 »
Bu işin zaman ve para olarak bir maliyeti var bu maliyeti usta benden talep etmeli mi? etmemeli mi?

Boyle bir soru sormana bile gerek yok.

Ya da aynı durum başınıza gelse para verir misiniz? yoksa vermez misiniz?

Ayni durum basima gelse para vermek ne demek?  Usta dedigin adam sansli bir adam ki Turkiye gibi bir ulkede yasiyor bu yuzden talebi karsilama ihtimalleri yok gibi birsey.

Vaktim ve param olsa mahkemeye veririm ama yok. Yetkili servis olsaydi Almanya'ya kadar her yere mail atar pesini birakmazdim ama bahsettigin ozel servis.

Bence sen dostum "olan olmus" diyerek yaklasma. Su para versem mi vermesem mi sorularini birak, adamlarin yakasina yapis. Sana rulman bedelini vermeyecekleri asikar ama en azindan o rulman maliyeti kadar sana servis vermelerini talep et. Bunu kabul edebilirler.

Ve ben aracimi bu sebeplerden dolayi tek servise goturmem, mumkunse bir kac ustaya gosteririm, sebebi sudur:
Alt kisimdan 3000 devirde bir bagirti geliyor, ustalardan bir tanesi katalizor degisecek abi dedi ( kendisinden cok emin) rakam nedir dedim 750 civari gezer dedi. Baska ustaya dinlettirdim, abi bu katalizor falan degil ne alakasi var dedi, motor aksamdan geliyor bu ses dedi ( cok emin ) egzoscuya dinlettirdim "abi bu ses egzostan gelmiyor baska yerde ara bu sesi dedi. Su an yurtdisindayim dondugumde bu sesi baska birisine daha dinletecegim.

Cukurlarda tekerlek tarafindan takirti geliyordu ilk usta "amartisorleri degistireyim birak arabayi" dedi. Iki saat sonra digerine gosterdim abi rot baslari falan gibi biseyler anlatti.

Kisacasi her ustaya "tamam usta ne gerekiyosa yap" desem ne cepte para kalir ne sabir kalir. Uzerine titredigimiz araclarimiz adamlarin elinde oyuncak oluyor.

Yani hocam bu "usta" dedigimiz adamlar senin benim anladigimiz anlamda "usta" degiller. Yuksek ihtimal isi bizim araclar uzerinde deneme yanilma yaparak ogreniyorlar, ustunede sicak para aliyorlar.

Yakasina yapis derim, bidaha gittiginde destur ceksinler. Zararini sifirlayacak kadar servis vermelerini talep et, sonra da baska servis ara kendine.

Boyle sorular sorarak beni kizdirma.

Bu uzun bi mesaj mi oldu ne?

« Son Düzenleme: 08 Şubat 2011, 17:54:08 Gönderen: Gerge »