Gönderen Konu: Tecrübeli Golf Sahiplerine Soru?  (Okunma sayısı 9736 defa)

Çevrimdışı kumtel

• Profili Görüntüle
Tecrübeli Golf Sahiplerine Soru?
« : 12 Şubat 2011, 18:49:28 »
Aranıza yeni katıldım sayılır.Aracım 2001 Golf Comfort.Aracımla ilgili bir çok  konuyu bu siteden kolaylıkla öğrendim.Şimdi bir sorunum ve dolayısıyla sorum var.Dediğim gibi aracım 2001 Golf Comfort,lpg li.Araç soğuk motorda iken sorunsuz bir şekilde ilk kontakta çalışıyor.Yine aynı şekilde çok ısınmış sıcak motorda da ilk kontakta çalışıyor.Fakat 20 dakikalığına veya yarım saatliğine bir yere gittiğimde yani ılık motor diyebileceğim şekilde araç ilk kontakta zor çalışıyor.İkinci kontakta ise hemen alıyor.Konu ile ilgili olarak hararet müşürü aklıma geldi,serviste orjinali ile değiştirdim.Fakat sorun devam etti.Servis arabanın en az bir kalması gerekeceğini söylediği için ayrıntılı baktıramadım.Fakat bu mesele canımı sıkıyor.Arabayı artık servise bırakıcağız.Acaba aynı sorunu yaşayan var mı?Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?Aracın lpg li olduğunu unutmayalım bu arada.
 Cevap verecek olanlara teşekkür ederim.

Çevrimdışı kumtel

• Profili Görüntüle
Ynt: Tecrübeli Golf Sahiplerine Soru?
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2011, 21:07:59 »
Bu sorunlar konusunda yardımcı olabilecek arkadaş yok mu?

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 13 Şubat 2011, 00:28:13 »
ateşleme sisteminde bi sorun olmasın bujiler kablolar araç lpgli demişsin bobinlere baktırdınmı genelde lpg sisteminden ötür bobinler arızalanbiliyo ve geç çalşma silkeleme v.s oluyo baktır eğer sorun bobinlerdense hepsini değiş :tamamdir
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı kumtel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2011, 12:47:36 »
Yarın arabayı servise bırakıyorum,umarım düzelir,cavap için teşekkürler.

Çevrimdışı taner16

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2011, 14:54:04 »
ISI MÜŞÜRÜNDEN YAPABİLİR ONADA BAKTIRMANDA FAYDA VAR

Çevrimdışı golf2001

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 14 Şubat 2011, 15:14:49 »
Yarın arabayı servise bırakıyorum,umarım düzelir,cavap için teşekkürler.
kardeş aynı soruna yakın sıkıntı bendede var.
benim araçda lpg li
ilk çalıştırmada sorun yok.
1-2 km kısa mesafede araç stop ve sonra tekrar marş yaptığımda tek marşda bazen almaya biliyor.
servis sonrası paylaşımlarını bekliyorum.kolay gelsin.

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 14 Şubat 2011, 16:50:58 »
bobinlerden olmaz. arakadaşın araç 8v olduğu için bobin yakmaz LPG.
LPG araç kontağa takar takmaz yeterli ısı olduğu için hazıra geçmesinden kaynaklanabilir.
Bir de LPG lerinizin markasını yazsaydınız keşke belki golf2001 arkadaşla aynıdır LPG markanız.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı golf2001

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 14 Şubat 2011, 17:55:17 »
bobinlerden olmaz. arakadaşın araç 8v olduğu için bobin yakmaz LPG.
LPG araç kontağa takar takmaz yeterli ısı olduğu için hazıra geçmesinden kaynaklanabilir.
Bir de LPG lerinizin markasını yazsaydınız keşke belki golf2001 arkadaşla aynıdır LPG markanız.
golge selam
bende lpg- prins var.

Çevrimdışı kumtel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 14 Şubat 2011, 20:38:10 »
Bendeki lpg markası Bravo,hani şu yerli BRC denen,2A Mühendisliğin taktığı.Bugün servisde ayrıntlı bir şekilde bakıldı.Hararet müşürü-marş dinamosu-akü-bujiler v.s.Servis arabanın benzinden kaynaklanan bir arızasının olmadığını söyledi.Lpg nin bayisine mail atıp durumu izah ettim,lpg servisi bu arızanın büyük ihtimalle lpg enjektörlerinden kaynaklandığını söyledi,aracı getir enjektörleri değişelim dedi.Yani aracı kurcalatmaya gerek yokmuş.

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #9 : 14 Şubat 2011, 20:45:44 »
lpg enjektörlerinden ise katkılı yakıt kullanımından dolayı da olmuş olabilir. forumda baya tartışılmıştı. ben enjektörler değişmişken  lpg filtresini de değiştirmeni tavsiye ederim

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 14 Şubat 2011, 20:48:45 »
LPG enjektorleri   :tamamdir mantıklı
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı kumtel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 14 Şubat 2011, 20:52:17 »
Yok hocam servisin uyarısı üzerine hiç katkılı otogaz kullanmadım,yalnız bu Bravo kitlerinde maalesf böyle bir sorun var.

Çevrimdışı golf2001

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 15 Şubat 2011, 00:37:40 »
Yok hocam servisin uyarısı üzerine hiç katkılı otogaz kullanmadım,yalnız bu Bravo kitlerinde maalesf böyle bir sorun var.
kumtel kardeş selam.
 ben opet den 6-7ay aygaz katkılı kullandım.formda şikayetleri okuyunca bıraktım.
 bende çok şikayet yok ama arada sırada kısamesafede araç ı stop edip. tektar marş da sallama zor marş alma veya ikinci marş ihtiyacı duyuyorum.
 peki lpg enjektörlerinden şüpelendiniz.araç ilk marşda sıralı sistemde benzin ile çalışmıyormu? evet benzinle çalışıyor e neden lpg enjektörleri o halde ?
neyse kumtel senden sonuçları bekliyorum. kolay gelsin

Çevrimdışı kumtel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 16 Şubat 2011, 00:03:16 »
kumtel kardeş selam.
 ben opet den 6-7ay aygaz katkılı kullandım.formda şikayetleri okuyunca bıraktım.
 bende çok şikayet yok ama arada sırada kısamesafede araç ı stop edip. tektar marş da sallama zor marş alma veya ikinci marş ihtiyacı duyuyorum.
 peki lpg enjektörlerinden şüpelendiniz.araç ilk marşda sıralı sistemde benzin ile çalışmıyormu? evet benzinle çalışıyor e neden lpg enjektörleri o halde ?
neyse kumtel senden sonuçları bekliyorum. kolay gelsin

Evet lpg sıralı,sabah benzinde çalışıyor,zaten burda bir sorun yok,ilk marşta alıyor,motor iyice ısınıncada bir sorun yok fakat ılık diyebileceğim motor ısısında bazen ilk marşta almıyor.Bir kaç gün içinde enjektörler değişecek sonucu burdan yazarım