Gönderen Konu: Ön Lastiklerin Eğriliği ( Genel Bir Yakınma )  (Okunma sayısı 4028 defa)

Çevrimdışı huzeyfe

• Profili Görüntüle
Ön Lastiklerin Eğriliği ( Genel Bir Yakınma )
« : 08 Nisan 2011, 10:51:38 »
Merhaba arkadaşlar

Sizinle sinirimi alt üst eden bir konu paylaşacağım.

Direksiyonda sallanma olmasından dolayı sanayiye gittim.Çok yakın bir tanıdık olan ustanın dükkan komşusu rot balans işiyle uğraşıyor.Usta aracımı oraya götürdü ve kontrol ettik.Problem lastiklerin eğri olmasından kaynaklanıyormuş ve rotlarda da boşluklar varmış.Usta dedi ki " ön lastikleri arkaya taksak " rot ustası da " bu defa arkanın düzenini bozar " dedi.Peki dedik ustadır tanıdıktır öyle diyorsa öyledir.Sonra lastik aramaya başladım.Arkalar kumho marka dedim uygun fiyatlıysa önleri de kumho olayım hani bütünlük olsun bi kaç yere fiyat sordum yine TANIDIKlardan işte efendim 175 de 160 olur dedi biri sonra bi başkasına sordum aynı cevap şekliyle 160 da 140 olur dedi.Ya hu 160 sa direk 160 de tanıdıksın diye gelmişim kapına zaten 140 sa 140 de bu düzene sinir oluyorum.

İnsanız her konuda herşeyi bilmemizin imkanı yok illa ki bi bilene danışıcaz.Tanıdık demek nedemek ? Kandırılma ön yargısını atmak demek.Hani o adam tanıdık kandırmaz yüzyüze bakıyoruz en azından bilmiyorsa da bilmiyorum falan der düşüncesiyle koşup geliyoruz yanına haksızmıyım.

ve bu konu ya bir taksici de dahil olur ve başlar nasihata " Sen boşver onlar bilmiyor ben 30 senelik taksiciyim.Önler bozuldumu arkaya takarım bişey olmadı bu kadar senedir.Zaten uzun yola mı gidiyosun boşver masraf etme ön arka değiştir."

Şimdi tepem atmış durumdayım.Bi taraf da sanayicinin para kazanma hırsı bi tarafda taksici yani sözüm ona pratik çözümlerin adamı bi yanda deliği git gide artan bütçe yahu yaşamak için resmen savaşıyoruz.Bu lastik olayı sadece bir örnekti bilmediğimiz her konuda böyle aynı sıkıntıyı çekiyorum/uz.

Hem bu konuda biraz tartışalım hem sizde illa ki karşılaştınız bu durumla nasıl bir yol izlediniz öğreneyim hemde benim bu yılan hikayesi lastik olayı hakkında bir de buradan tecrübeler edineyim istedim.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: Ön Lastiklerin Eğriliği ( Genel Bir Yakınma )
« Yanıtla #1 : 08 Nisan 2011, 13:57:47 »
Öncelikle rotlardaki boşlukları hallet ondan sonra ön tarafta takılı lastikleri arkaya geçir arkanın düzeni öle kolay kolay bozulmaz. önemli olan ön düzen. Bu arada lastiklerin arızalıdır muhtemelen acele etmeden yenisi ile değiştir sıkıntılarından kurtul. Tanıdık işi çok göreceli bir kavram, Bence güvenilebilinecek tek kişi yine kendinizdir. Artık internet var "Şu lastik kaç para " diye arattırdığında kıyamet kadar ilan çıkıyor. Birşeyi çok bilmekten ziyade sabırlı bir şekilde araştırmak en mantıklısı. Bu düzende zamanla düzelir umarım.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline