Gönderen Konu: İşte oldboy un resimleri...  (Okunma sayısı 23422 defa)

Çevrimdışı oldboy

• Profili Görüntüle
Ynt: İşte oldboy un resimleri...
« Yanıtla #70 : 16 Mayıs 2011, 22:56:20 »
Arkadaşlar il dışındaydım, hatta havaalanına da benim golfle gittim :)Hepinizin beğenmiş olması çok hoşuma gitti, eksik olmayın. Sağ kapı ile ilgili arkadaşımızın tespiti doğru; aslında başta bir ayarsızlık yoktu fakat aracın aslında tek kötü yapılmış yeri olan boyasını, fırını olan kaportacıda yaptırdım, boya rötüşleri neticesi iyi ve tatminkar olsa da kapı ayarını bozmuş, halletiricem.

Çevrimdışı oldboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #71 : 16 Mayıs 2011, 23:12:24 »
daha ilginci her akşam ve sabah arabanın altına bakmak bende takıntı oldu. Ön tarafta ve mazot tankında bir damlama vardı. Araç giderken hiçbir şey yok durunca hem yağ hem mazot tankının altından az bir damlama vardı. Sabah altına eğildiğimde damlamanın çoktan durduğunu görüyordum. Tabi ki her sabah paranoyadan yağı kontrol ediyordum. Aracı aldığım abiyi aradım ve bu sefer de onun yönlendirdiği ve kendi tabiriyle benim arabayı ciğerine kadar bilen Kadir ustaya gittim. İnanılmaz tatlı ve efendi biri. Adam rahatsız ve anjiyo olduğundan eğilemiyordu, bakar bakmaz "orasının sıkılması gerekiyor" dedi ve ben de giydim önlüğü, aldım altıgen anahtarı ustanın gösterdiği yeri başladım sıkmaya... İşte o an daha bir yakın hissettim kendimi arabama. Velhasıl kelam bizimki de yağ atmayı kesti. Ne gariptir ki mazot tankının altından damlama da kesti ama ona baktıracağım. Kadir ustanın düzelmesini bekliyorum, 15 günü var.
Arkadaşlar sizden ricam olacak, bir araba dokuz tane ustaya kurcalatılmazmış, doğrudur. Sözüm sadece mk1 i olup da anadolu yakasında usta arayanlar için. Kadir Abiye uğrayın zeki de bir adam. Ve diğer gittiğim bütün ustalardan daha efendi ve kesinlikle hakkından fazlasını sizden çıkarma niyetinde değil. Gerçekten çok uygun fiyatlara işini yapıyor (daha çok gönlünden kopana bakıyor aslında) Ve mk1 e gülümseyerek bir bakışı, saygıyla ama abartısız bir övüşü vardı ki çok hoşuma gitti. Son olarak kardeşinde de ilginç bir araba vardı, o da hastaymış bana gösterdi: mk1 gti motorlu eski model vw scirocco. ilk defa gördüm

Çevrimdışı oldboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #72 : 16 Mayıs 2011, 23:44:47 »
Karar sizin tabi ki, ben Kadir Usta nın yerini tarif edeyim. Kadıköy-Üsküdar minibüslerinin Natülüs önünden sola dönerek devam eden yolu gözünüz önüne getirin. Natülüs önünden sola dönüyoruz, ilk otobüs durağı inşaat nedeniyle yolun üzerindeki natülüs durağı, onu geçiyoruz, işte sonraki durağın hemen üstünde bizim kadir ustanın yeri. ( bahsi geçen durağın biraz ilerisinden-hatta bir cafe var- sağa dönüp nerdeyse 180 derece yapıp ana yola paralel kısa bir rampayı çıkmak suretiyle ulaşılıyor.) 15 gün sonra tam olarak hazır olurum dedi. Ben yinetalep halinde forumu haberdar ederim.

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #73 : 17 Mayıs 2011, 01:00:50 »
ne ustası kadir usta?  :tamamdir
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı oldboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #74 : 17 Mayıs 2011, 12:00:48 »
Tabi söylemeyi unuttum. motor ustası kendisi.

Çevrimdışı oldboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #75 : 17 Mayıs 2011, 12:05:59 »
öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın.aracınızı bir yıl kadar önce kücük çamlıca korusunun yanındaki gülistan cay bahcesinde görmüştüm otoparkçı arkadasa satılık mı satarlarmı diye sormustum (fazla meraklı olunca insan)  :) sonra anahtarını aldı geldi sahibinden içine dısına motoruna her yerine bakmıştık ve aman nazar değmesin maşallahı vardı.o zamanlar sanırım yeni toplanmıstı ama çok uçuk rakamlar istemişlerdi bizde niyetlenememiştik.tekrar hayırlı olsun güle güle günlerde kullanın.bu arada bende motor sesi kayıtlı hala durur telefonumda   :D
Evet aldığım Yavuz Abi aracın toplanması sırasındaki 60 civarı fotoyu gösterdi bana, baya özenilmiş. Fakat sonrasında aracı kullanması için kardeşine vermiş o da maşallah ya elliyle ya da yüzelliyle giden, arabayı biraz hırpalayan biriymiş. Ben aldığımda boyasında bölgesel sprunlar vardı,  müdahale ile işi çözdük. Baskı balatayı da her ihtimale karşı değiştirdim. Şimdi de kadir ustanın tamamen iyileşmesi için gün sayıyorum, motoru en ince ayrıntısına kadar inceleteceğim.

Çevrimdışı cnr_mk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #76 : 17 Mayıs 2011, 16:02:43 »
Evet aldığım Yavuz Abi aracın toplanması sırasındaki 60 civarı fotoyu gösterdi bana, baya özenilmiş. Fakat sonrasında aracı kullanması için kardeşine vermiş o da maşallah ya elliyle ya da yüzelliyle giden, arabayı biraz hırpalayan biriymiş. Ben aldığımda boyasında bölgesel sprunlar vardı,  müdahale ile işi çözdük. Baskı balatayı da her ihtimale karşı değiştirdim. Şimdi de kadir ustanın tamamen iyileşmesi için gün sayıyorum, motoru en ince ayrıntısına kadar inceleteceğim.
gerçekten güzel araç bi vw severde olması beni de herkes gibi sevindirdi.hayırlı günlerde güle güle kullanın.baskı balata ozaman iyiydi diye hatırlıyorum.bide ozaman üzerinde 13 borbetler vardı.sanırım sökmüş onları bbs çok yakısır şimdi bu canavara  :)

Çevrimdışı oldboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #77 : 18 Mayıs 2011, 09:23:03 »
gerçekten güzel araç bi vw severde olması beni de herkes gibi sevindirdi.hayırlı günlerde güle güle kullanın.baskı balata ozaman iyiydi diye hatırlıyorum.bide ozaman üzerinde 13 borbetler vardı.sanırım sökmüş onları bbs çok yakısır şimdi bu canavara  :)
Aslında haklısın baskı balata kötü değildi, aracı satan Yavuz Abi de aynı şeyi söyledi. İşte ne bileyim tanıdık usta dedik, o deyince değiştirdim. Borbetleri gelince onları istemedim. Amacım eski hoş ve klasik bir jant almak. Bütün arkadaşlardan ricam -ki siz önermişsiniz- birkaç alternatif jant modeli ve jant alırken dikkat edeceğimiz hususlar hakkında bilgi vermeleridir. Bütün arkadaşların da işaret ettiği gibi jant arabamın tek eksiği. Foto da olursa çok daha iyi olur. Ya da görebileceğim bir adres, link v.s.

Çevrimdışı oldboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #78 : 18 Mayıs 2011, 09:38:21 »
Vw sever olduğum kesin ama iki gündür tabir-i caizse sağlam arabama bir darbe daha indiriyordum  ::) Araba sabah marş yapıyor fakat almıyor ve çalışmıyordu. Arabayı bırakıp ertesi gün vurdurdum ve çalıştı. Doğru Kadir Ustaya gittim. Hızlı bir elektrik kontrolü ile bu arabada hiçbir şey yok dedi ve ben de nasıl olur dedim. Geç direksiyona çevir kontağı çalıştır dedi. Tabi hemen olayı fark etti. Ben çalıştırırken hararet göstergesindeki kırmızı ışığın sönmesini beklemiyor, sabretmiyormuşum :-[ İnsan severken böyle zarar verebiliyormuş işte :) Ufak bir genel kontrol ve eve dönüş... Her ne kadar havalar ısınsa da ertesi sabah aracı görece daha rüzgarlı olan yöne doğru,kuzey-güney istikametinde park ettim. Amacım şartları az biraz daha zorlaştırmaktı. Sabah olunca usulüne uygun olarak aracı çalıştırdım ve anında marş aldı. Şimdi çok mutluyum. Şimdi oldboydan özür dileme vakti, bir güzel iç dış temizlik yaptırıp, lastiklerini parlatıcam :) Kadir Usta da teyit etti arabanın motorunda hiçbir sorun yok sadece güneye giderken uğra fren balataları, aks yağına bir bakalım o kadar dedi.

Çevrimdışı oldboy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #79 : 18 Mayıs 2011, 10:05:02 »
Bu arada 77 no.lu yanıtımda bahsettiğim baskıbalata değişecek diyen usta Kadir Usta değil, araçtan tüm mazotu çekip mazot pompasının tıkanmasına sebebiyet veren malum "o" ustadır. Kadir Usta ise pırıl pırıl bir usta, yanlış anlaşılmaya mahal vermeyeyim.